shortbow corn

Munca mea.......
Post Reply
Vreascu
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Iasi
judet:Iasi
Varsta:35
shortbow corn

Post by Vreascu » 23 Oct 2009, 09:31

Salutare...iaca ce am mai facut in ultima vreme...Un arc scurt dintr-o bucata de lemn de corn primita cadou de la Akila (caruia ii si multumesc). Arcul are 134 cm lungime de la nock la nock, are 50 livre la 26 inch si creste brusc la 54-55 la 27. Din pacate stacheaza pe ultimii centimetri de intindere. Lemnul era si un pic stramb si cu ceva noduri...dar a iesit totusi arc din el...si are si un pic de caracter...Ca forma e un fel de duble-curve aducand cumva cu arcurile amerindiene. Manerul este "ingrosat" cu rawhide si apoi matisat cu sfoara de canepa.

Am tras pana acum cam o ora cu el intr-o scurta iesire la padure...si s-a comportat foarte bine...as fi curios sa ii masor viteza...poate la anu la un 1 mai :d .

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
aici sunt si 5 sageti facute pentru arculetul asta...in aceleasi culori.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Cam asta e arculetul ...Nu sunt foarte multumit de tiller...are ceva zone rigide langa niste noduri dar am zis sa nu risc sa il pleznesc.

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: shortbow corn

Post by Greenarrow » 23 Oct 2009, 09:56

Foarte fain arculetul,imi place enorm si ca forma si ca performante,50 de pounds la 26 inch e mai mult decat ok si cred ca si viteza e destul e mare.Felicitari.Poate mai pui si niste poze mai detaliate cu desenele de pe el ....mi se par super interesabte.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 23 Oct 2009, 14:04

maaaa, tu iar ai sapat pe undeva si acuma zici ca e arcu tau :)) arcu asta l-am vazut cred si-n Vinetu. Acuma vorbind serios, cam unde e locu unde sapi? poate fac si io vizita p-acolo. :D frumos ce sa zic, l-am vazut in poze acuma cateva zile si mi-am dat cu parerea, adica bine maaa frate!!

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 23 Oct 2009, 15:05

Salut Marius....super treaba...a iesit foarte fain...cornul e un lemn excelent...sunt sigur ca va fi rapid...cat despre finish...ce sa mai zic...esti tare... :)
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 23 Oct 2009, 21:02

Salut ...felicitari pentru arculet....acuma ca l-ai si finisat arata super....mai mergea un pic lucrat pe langa maner la tiller...stii ca vorbeam noi de zona aia....oricum o treaba excelenta...felicitari... poate mai facem niste sapaturi prin atelier pe la mine, poate mai gasim ceva sa-ti dau de lucru.. :d ...ne vedem curand ;)

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 26 Oct 2009, 09:52

Servus!
Impresionant!
Si profilul si desenele si culorile imi plac mult!
Si sagetile se potrivesc f. bine cu arcul...
Felicitari!

O mica intrebare: Matisajul de pe brate e doar decorativ sau are si alt rol?
Intreb ca la un arc mai demult eram tentat si eu sa fac asa ceva...

Ioana
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Cluj-Napoca
judet:Cluj
Varsta:30

Post by Ioana » 26 Oct 2009, 12:44

foarte frumos arcul, Marius. Sa il folosesti sanatos. :)
Silence is golden unless you have children then silence is suspicious.

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 27 Oct 2009, 23:57

Ce fain este arcul! Imi plac la nebunie arcurile astea mai scurte, cu intindere nu prea mare, dar taricele. Al tau este unul foarte reusit. Felicitari! Matisajele bratelor banuiesc ca au si rol functional, poate de "consolidare" a acelei zone, cel putin pentru bratul superior, nu (iar la bratul inferior pus pentru simetrie)? (Ele arata super fain, pe de alta parte scad, teoretic, din eficienta revenirii si adauga masa).
La ultimul fulldraw tragi cu arcul invers (bratul de sus a devenit cel de jos), sau este iluzie cauzata de unghi?

Post Reply