tinta din cutie de carton umpluta cu spuma

Tolbe, tinte, protectii...
Post Reply
metzger
Membru al forumului
Membru al forumului
tinta din cutie de carton umpluta cu spuma

Post by metzger » 27 Oct 2009, 14:48

m-am apucat sa fac o noua tinta, am mai facut una dar mult mai mica dintr-o cutie de la o bormasina 30x30x5 grosime sagetile mele trec prin ea dar eu am arc compund a tras si Marius (Vreascu) in ea saptamina trecuta cu arcurile lui si sagetile lui treceau prin ea dar nu ajungeau pina la pene.
Asta la care lucrez acum inca nu e gata dar postez ce am facut pina acum
1 - am luat o cutie din carton pe care am taiato ca era prea mare si nu am suficiente spreiuri de spuma
Image
2 - am facut din plasa de fibra de sticla folosita in constructii un fel captuseala pentru interiorul cutiei,
Image
3 - am bagat-o in cutie
Image
Image
Plasta am pus-o ca sagetile care trec prin tinta sa nu rupa bucati din spuma intentionez sa o duc in padure si sa o las acolo cartonul cred ca se va deteriora in scurt timp.
sper sa ajute pe cineva! Cost estimativ 30 -35 de ron (asta daca vor intra 3 spreiuri)

metzger
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: tinta din cutie de carton umpluta cu spuma

Post by metzger » 27 Oct 2009, 20:37

47 de l? sunt de parere ca e prea mult. Oricum daca ai rabdare si lasi una din laturi deschisa poti sa o mai compresezi pina se intareste (ceea ce am de gind eu sa fac) ma intereseaza sa fie cit mai densa deci mai tare si gazul care face bulbucii oricit de mult ar fi are pe unde sa scape (spuma e poroasa pina la un punct) nu are cum sa fie vreo bomba, de ceva timp comercializez timplarie PVC asa ca stiu cit de cit. Oricum sugestia cu compartimentarea e binevenita dar nu voi lasa sa se intareasca un compartiment si dupa aceea sa il umplu pe urmatorul le voi umple pe toate unu dupa altul ca sa nu risc sa fac planuri de separatie intre ele.
Multumesc pentru sugetii si idei tot timpul sunt bine venite.

metzger
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by metzger » 27 Oct 2009, 23:29

Gata am bagat spuma din 2 spreiuri ai intrat cam pe jumatate, astazi am avut nplacuta surpriza cind m-am dus la sediu sa aflu ca ai mei au facut ordine si au aruncat 2 spreiuri care erau cam pe 3 sferturi si nu mai functionau(se intarise spuma pe canal)
planuiam sa le sparg cu un cui ca sa scot spuma din ele am mai facut asta si merge (daca esti atent nu te murdaresti tare :)) ) asa ca am avut numai 2 spreiuri disponibile.
Image
Am lasat niste plasa sa iasa din spuma ca sa fac o legatura mai buna intre stratul vechi de spuma si cel nou.
Miine cred ca o termin de umplut.
Dimensiunile sunt L=45cm H=65cm G=20cm

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristian_iepure » 28 Oct 2009, 05:38

aici ai cam gresit, trebuia sa culci cutia si sa-i tai un capac, spuma nu expandeaza corect decit la contact cu aerul, altfel nu obtii volumul dorit si nici nu se va intari cum trebuie, fara sa mai spun ca intarindu-se greu vei avea surpriza sa tragi in ea si sa-ti murdaresti sagetile de spuma inca moale ramasa inauntru. Ideal, dupa parerea mea era sa culci cutia, sa-i tai un capac si sa aplici straturi de 2cm de spuma, intre pulverizari, pentru a grabi expandarea si intarirea sa spreiezi apa foarte, foarte fin peste spuma aplicata - aveam eu un post cu o anvelopa plina cu spuma.

metzger
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by metzger » 28 Oct 2009, 09:07

pe mine ma intereseaza sa fie cit mai densa spuma nu sa se expandeze cit mai mult, daca e densa imi poate opri mai usor sagetile cu partea cu uscatul am rabdare stiu ca spuma"lucreaza" cam 2 zile asa ca nu-i nici o graba in weekend cred ca o voi putea folosi

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristian_iepure » 29 Oct 2009, 05:12

cind e densa, spuma e de consistenta sticlei, se sparge in aschii si orice sageata trasa o sa smulga bucati intregi din ea, cind a expandat cum trebuie, e mai elastica si se comporta ma aproape de o tinta de spuma profi. Oricum, in citeva luni va imbatrini si va deveni foarte casanta. La acelasi pret ai iesi cu o tinta din folie perimetrala de izolatie din hornbach, dar care te va tine de n'spe ori ma mult.

metzger
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by metzger » 29 Oct 2009, 10:27

probabil ca ai dreptate cu partea ca devine casanta dar ca sa evit asta am armato cu plasa din fibra de sticla. Oricum pt mine pretul a fost aproape zero din cauza ca am folosit numai spreiuri uzate care nu mai aveam ce face cu ele si de expandat spuma a reusit sa expandeze destul de bine. Eu nu am Hornbach in iasi si singurul material pe care l-as folosi pt o tinta mai de soi ar fi izoprenul dar deocamdata ma limitez la asta.

cristian_iepure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristian_iepure » 31 Oct 2009, 04:50

izoprenul e exact acea folie perimetrala - de izolatie, de care iti vorbeam. o rola de 50m lata de 10cm e 27ron, doua role puse spate in spate opresc o sageata trasa de la 5-6m dintr-un recurve foarte nervos, de aproape 55lbs, doar pui blazon pe tinta si tragi.

metzger
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by metzger » 31 Oct 2009, 08:02

cristian_iepure wrote:izoprenul e exact acea folie perimetrala - de izolatie, de care iti vorbeam. o rola de 50m lata de 10cm e 27ron, doua role puse spate in spate opresc o sageata trasa de la 5-6m dintr-un recurve foarte nervos, de aproape 55lbs, doar pui blazon pe tinta si tragi.
Dar o sageata tras dintr-un compund ff nervos de 60 lbs ce zici opreste? cred ca o sa imi trebuiasca vreo 3 - 4 straturi sau caut o coala mai lata de izopren ma gindeam ca cel de pus sub parchet ar fi ma potrivit ca e mai lat si e la diferite grosimi si densitati.

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 31 Oct 2009, 14:20

Salut!

Eu folosesc acest material -izopren de 10mm grosime si latime cca 100mm-pt tinta si se comporta cel mai bine la toate capitolele,fff rezistent la impunsaturi(folosesc una din iarna trecuta si are circa 5000 de penetrari si de la 15m nici nu se observa),sagetile sint "menajate" , rezistent la umezeala,usor de manipulat 1-2kg,ieftin,usor de procurat de la orcare magazin cu mat. de constructii.
Daca opreste o sageata trimisa dintr-un arc de 30 kg/f ? garantat! cu conditia sa o rulezi cit mai strins si sigur sa folosesti doua role asezate una dupa alta.
Eu trag intr-una simpla cu 18-22 kg/f si sagetile nu trec mai mult de10-15 cm .
Deci subliniez strins rulat ,dublat adica in final ai cca 20-25cm si obti o tinta adevarata.
Bafta!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

Post Reply