incercari varfuri bambus

Munca mea...
Post Reply
parlog
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::campia turzii
incercari varfuri bambus

Post by parlog » 28 Oct 2009, 22:24

Faze de constructie la sagetile de bambus varful si nok-ul subtiat .Urmeaza sa pun niste pene ,dar mai astept un nou val de aviara, poate fac rost de ceva pene. :d
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Re: incercari varfuri bambus

Post by dady » 28 Oct 2009, 23:12

din ce am mai facut eu am ajuns la concluzia ca cele mai bume varfuri pt bambus sunt inserturile, eu nush de ce faceti varfuri de "vanatoare", in afara ca faceti praf tinta alt rost nu le vad. am vazut ca ai subtiat la capete shaftul de bambus, mie mi se pare ca-s subtiate prea tare si sunt sanse mari sa cedeze. pe langa asta, e foarte important sa ai sageti "identice", sa aiba aceleasi lungimi, grosimi, greutati... daca nu tragi doar sa intinzi coarda. asta se poate rezolva prin cumpararea unor sageti de undeva de unde se fac identice intrun set sau o performanta zic eu sa faci un set cu manuta ta. asa poti sa tragi mai bine, mai constant si poti sa tinzi la mai bine. daca ai 5 sageti de 13 feluri... nu o sa reusesti sa grupesi 3 sageti numai cu mult noroc.

numa bine

dady
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by dady » 09 Nov 2009, 16:10

he he, pai daca nu ar fi bune nu s-ar putea face sageti excelenta ;), e adevarat ca nu sunt ca si cele selectate de coreeni dar sunt bambus rezistent si zic eu bun pt sageti. eu nu am inteles de ce dai pielita aia jos, care e scopul, adica protejeaza foarte bine shaftu, de ce l-am da jos?
insertul la bambus este bun numai ca trebuie matisat foarte bine pt a nu se despica, o alta metoda buna sunt varfurile conice sau cilindrice.zic asta pt ca mai dam si in pietre in lemne si se scapa .
matisaju se poate face foarte finut, cu material subtire, ce am avut la sucevita e facut cu ata groasa, dar am incercat si cu ata f subtire si arata si mai bine, si rezista la fel de bine si nu se va crapa shaftu. cu ale mele cu insert am dat si in pomi la greu si am lovit de cateva ori surubu de la tinta in plin si nu au nici pe ****, doar ca mi-a ramas pe varf modelul de filet :D

daca ai ceva ce poti impartasi referitor la varfuri si nockuri la bambus te rog sa deschizi un topic ca as vrea sa mai acaparez cate ceva, poate sunt si altii care au mai facut si putem imparti informatie ca d-aia suntem aici ;)

parlog
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by parlog » 10 Nov 2009, 08:43

No bun...,
Cand ati spus ca nu trebuie subtiat batul de bambus este adevarat .Am tras cu doua care s-au sectionat exact din locul unde se termina varful din metal doua nu au patit nimic.Se comporta foarte bine.Referitor la cele doua care s-au rupt:una a lovit in plin un cornier din fier iar cealalta s-a rupt cred din alte motive.am tras in lemn ,iar sasgeata nu sa implantat drept.Arcul cu care am tras arunca sagetile peste 200m.
Concluzie :betele trebuie alese bine sa nu fie groase si foarte noduroase.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by dady » 10 Nov 2009, 11:27

ce arc ai?

parlog
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by parlog » 10 Nov 2009, 22:45

O sa pun o poza viewtopic.php?f=49&t=1141
Am mai adaugat doua poze la :ARCURI CONSTRUITE DE MEMBRI: 4 ARCURI
Last edited by IT_support on 23 Jan 2013, 20:11, edited 1 time in total.
Reason: fixed domain url

dady
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by dady » 11 Nov 2009, 10:39

hmmm, si zici ca unu din arcurile alea duce peste 200m? cu ce ai masurat? ma pui pe ganduri....

parlog
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by parlog » 13 Nov 2009, 00:05

Salut,prin locurile unde trag eu sunt stalpi de inalta tensiune.Ei bine,cand trag am reper trei stalpi iar distanta intre doi este de 100m.Am tras de la un stalp la al treilea,cu sageata de lemn.Cand am tras cu sageata de carbon mergea mai constant la distanta.

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 13 Nov 2009, 15:48

mai poti incerca ceva...iei un surub de diametru intrerior al bambusului,si pui pana in capat 2 sau 3 piulite pe care le strangi bine,dupaia le polizezi fain in forma de con,mai scurtezi surubul daca e nevoie si il lipesti in shaft
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

parlog
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by parlog » 13 Nov 2009, 21:19

o sa ma duc cu masina sa masor aprox.distanta intre stilpi ,dar din cate stiu eu aste de 100m.Totusi de ce nu iti vine sa crezi ca poate sa arunce asa tare o sageata?:)

Post Reply