Ajunsi pe camp am masurat si pus jaloane din 50 in 50 m pana la 200 dar dupa cum s-a dovedit ...greu am ajuns la 150m
Ciprian a testat 3 arcuri si cam astea sunt rezultatele ...
Longbow cu tendon..........................57 lbs/28 inch...sageata de 36-37g....145m
Longbow carpen.............................36 lbs/28 inch...sageata de 22g ........135m
Reflex-Deflex bambus /masaranduba.....44 lbs/28inch...sageata de 28g ........152m
sageata carbon 22g...165m
sageata bambus 11g...149m
Inafara de ultimele doua sageti restul sagetilor se incadreaza la 10 grains per pound. Distantele sunt masurate cu ruleta...dar pot totusi fi + (-) un metru pentru ca sagetile au mai cazut si stanga dreapta fata de linia cu jaloanele.
Eu am testat 5 arcuri...cu sagetile imperecheate tot la 10 grains per pound.
FlatBow salcam cu rawhide baking......36 lbs/27 inch...sageata 23g........120m
FlatBow stejar.............................39lbs/27 inch....sageata 25g........115m
ShorBow corn..............................55lbs/27inch....sageata 36g........138m
Longbow frasin (arc facut de Florin)....50lbs/27 inch....sageata 32g........143m
Laminat bambus/salcam.................46lbs/27 inch....sageata 30g........152m (cand a tras Ciprian cu el...cand am tras eu a scos 148m...eu am un release mai defectuos cred)
Cam asta e...greu sa treci de 150 metri cu arcu si sageata din lemn...
La inceput aproximam la ochi unghiu la care sa tragem...apoi Dan(Metzger) a venit cu un instrument "hightech" sa verificam "elevatia" si surprinzator distanta parcursa de sageata a crescut cu 10-20 m.
Iaca si pozili:

Dupa cele masurate ...is multumit de arcul de salcam si de cel cu bambsu...usor surprins negativ de shortbow-ul de corn...care credeam ca poate mai mult...si nemultumit de arcul de stejar
Daca am gresit vreo cifra sau am uitat ceva din cele masurate rog pe colegii de suferinta de sambata sa ma corecteze sau completeze.
Daca mai tine vrema o sa repetam isprava...oricum a ramas ca zona tre sa o vizitam si pe zapada ...cand o cadea...