forta arcului

Materiale si tehnica folosite pentru a construi un arc....

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: forta arcului

Post by eduardbilanin » 24 Jan 2008, 09:42

Salut

Haideti sa va arat cum arata un arc de 200#.Sunteti curiosi,nu?

http://www.welchmanlongbows.com/ChiefAJPg1.html

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 24 Jan 2008, 18:56

Intr-adevar un arc dublu ca forta nu o sa fie dublu ca si bataie de tragere,dar...............sa nu uitam ca rolul sau este sa arunce sageti fooooooooooooarte grele,cu impact devastator,aici sunt bune kilele in plus ala unui arc de razboi. :D

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 29 Feb 2008, 14:26

Astazi am primit de la Marlon,din America,un bun prieten cu care am facut cunostinta recent si corespondam pe tema arcurilor de categorie Warbow, campionul americii la flightshooting. Citeva poze in continuare cu holmegardul sau de........TA_TAAAAAAAAAAAAAAAAAA.........sunteti gata sa suportati un soc? Mai bine stati jos :shock: 290# .Da ati citit bine :lol:

Image

Image

Image

Image

ender
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by ender » 29 Feb 2008, 16:30

Incredibil! Ala e bun de osie la car! Peste 130kgf! Este o monstruozitate! Fantastic!

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 29 Feb 2008, 16:31

Salut Edi...acel arc nu pare a fi un Hlomegaard....si nu ca as fi Toma necredinciosul...dar daca acel arc este de 290# atunci tipul asta ar trebui sa fie in cartea recordurilor nu crezi??? numai ca in cartea recordurilor este Mark Stretton...care a tras cu un arc de 200# in anul 2004..
http://www.primitivearcher.com/smf/inde ... tml...aici gasiti si pagina unde apare Mark cu certificatul .....sincer nu vreau sa ma contrazic sau ceva de genul asta ca ar fi stupid din partea mea......dar mi se pare extraordinar ca tipul asta poate trage cu arc de 290# , si sa nu apara undeva mentionat...mai ales ca eu ma gasit despre acest Mark Stretton pe forumul Primitive Archery, unde aia numai asta viseaza marea majoritate...au si reviste de specialitate care apar lunar , unde se spun depsre astfel de chestii... mie mi se pare o super performanta ... si ma mir ca pe forumul asta unde intru eu nu a aparut nimic despre el....pacat....arcul in schimb pare a fi facut din ulm... initial am inclinat sa cred ca e frasin , dar nu e frasin, frasinul are inelele mai groase, si nu are esenta aia mai inchisa la culoare spre centrul busteanului...la acest arc se vede in poza aia cu manerul de aproape, ca la maner este lemnul de alta culoare putin..de asta tind sa cred ca e vorba despre ulm...oricum arcul e un montru intr-adevar...

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 29 Feb 2008, 17:04

Eu nu am afirmat nici un moment ca ar trage cu arcul ala.recordul lui este oricum de peste 200#.Ca nu este in cartea recordurilor,este o discutie foarte aprinsa pe primitive archer .Oricum nu cred ca este foarte important sa fii in cartea recordurilor.Am sa-l intreb totusi desi stiu ca la discutia asta Marlon se aprinde foarte repede,daca a incercat sa traga de arcul ala,si eventual ceva full draw cu asa ceva.

Oricum pentru inceput il putem vedea cu un arc de 135# la28":

Image

Si cu un ELB de 165# la 28":
Image

Am sa incerc sa-l descos,desi nu as vrea sa-l sicii cu chestia asta.L-am vazut undeva facind citeva trageri la rece,la rind cu 160#,asa ca sunt sigur ca ar putea trage peste 200#

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 29 Feb 2008, 18:16

Ahhh.... da nu ma gandeam ca nu ar putea....ma gandeam la arc mai mult...e incurajator sa vezi ca se pot face totusi arcuri tari din lemn alb, numai ca depinde de design..

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 29 Feb 2008, 22:35

Akila........am o idee.Ce-ar fi sa incerci un proiect de Holmegard cam cum arata asta,dar.........sa nu aiba mai mult de 160-170#.Iar daca spui ca este facut din ulm,asta inseamna ca se gaseste si pe la noi si............ai putea sa-l faci.Ce zici? Eu unul mi-as dori fantastic sa te apuci de un proiect ca asta.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 29 Feb 2008, 23:58

Ma repet...asta nu e Holmeggard Edi..nici macar nu seamana a Holmegaard..asta e un flat bow clasic facut la dimensiuni uriase...cred ca are 10cm latime....faza cu arcurile astea asa mari e ca nu stiu pana la urma cat is de practice..dar din moment ce omu trage cu el inseamna ca o fi...e multa masa lemnoasa acolo ceea ce il face sa fie destul de greu...si de asta tot zic ca nu stiu cat e de practic...pentru ca teoretic...ai putea face un arc de vreo 2,5 cm lungime, lat de vreo 15cm, gros de cine stie cat...si ajungi la un arc de 350#, si tot asa ....dar faza e ca tre sa fie o limita pana la urma..pentru ca arcul va fi din ce in ce mai greu din cauza masei lemnoase si va ajunge sa se sinucida ...cel mai bine ar fi daca ai putea sa vorbesti cu tipul asta , si sa-l rogi daca poate sa-ti spuna din ce e facut arcul si eventual niste dimensiuni....faza e ca ulmul se gaseste la noi, dar eu nu reusesc nici macar sa fac rost de frasin dupa cate vad...ulm nici atata ...eu oricum nu am renuntat la ce am discutat noi....un flat bow insa s-ar putea sa fie mai usor de facut..

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 01 Mar 2008, 17:54

Fa-l Tribunule si sparge gheata.Abia astept sa te apuci de proiect.Cit despre incordat........ne descurcam noi numai sa-l faci tu. :lol:Cit despre cum arata Marlon..................eu am spus de la inceput ca nu trebuie sa arati ca un culturist ca sa tragi cu arcuri tari,ci doar sa incepi sa tragi de arcuri tari.

Post Reply