asa-i Akila, ar trebui sa puna fiecare amator de cutite un pic mina la treaba sa stie cam cu ce se maninca treaba si atunci vor avea alta viziune asupra muncii inglobate intr-un cutit. bina, exista si variante mai simple, stock-removal, dar si aici, de facut tais si alte cele tot nu scapi. o alta alternativa la "pus mina" e sa tii omul linga tine pe tot parcursul facerii unuei piese, de la un cap la altul. asa a facut baiatul asta: <
http://oskar.ro/blog.php?id=987&nr=>
pacat ca din peste 2000 de poze au ramas doar atitea. nici nu-s prea in ordinea procesului tehnologic. la lama respectiva numai la forjat am lucrat doua zile - conturul e mai putin accidentat decit la lama de mai sus, din poza, dar totusi stilul asta de lame e mai dificil de forjat si total neeconomic, de aceea sint putini care se baga.
produsul final se vede pe "blog", pacat ca poza-i proasta, in realitate arata mult mai bine, cel putin minerul, care e din tisa, dar a fost facuta cu lumina proasta...
Florin, chiar m-ar interesa o bucatica, eventual taiata inainte de forjare, sa vad cum sta treaba. pina acum am folosit otel de rulment de diferite origini romanesc, rusesc, polonez, suedez si am fost satisfacut de toate variantele.
da compozitia la pala de ventilator e secreta?

ce fel de ventilatoare, lucreaza la cald, turbine? la ce solicitari sint supuse, cum sint tratate?