My Bonsai
-
- Membru al forumului
Inca o pasiune a mea pe langa tirul cu arcul sunt bonsaii si tot ce tine de ei.In prezent am un bosai ficus retusa pe care il am de 2ani si sper ca in primavara asta sa-mi inmultesc,,colectia,,.Daca mai sunt pasionati astept raspunsul vostru sa mai povestim de tot ce tine de bonsai.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- florinarnaut
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Brasov
Re: My Bonsai
Salut!
Frumos! Faptul ca sta putin inclinat ii da asa o prestanta,autenticitate,virsta inaintata...
Imi plac dar cer conditii si grija deosebite fata de alte plante de apartament, daca lipsesti citeva zile de acasa bonsaiul sufera cel mai mult,uneori se usuca..e pacat.din acest motiv am renuntat sa cresc dar ii admir pe cei care au si se ocupa de acesti pomisori.
Bafta!
Frumos! Faptul ca sta putin inclinat ii da asa o prestanta,autenticitate,virsta inaintata...
Imi plac dar cer conditii si grija deosebite fata de alte plante de apartament, daca lipsesti citeva zile de acasa bonsaiul sufera cel mai mult,uneori se usuca..e pacat.din acest motiv am renuntat sa cresc dar ii admir pe cei care au si se ocupa de acesti pomisori.
Bafta!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -
- Dalai Lama -
-
- Membru al forumului
- locuiesc in::tgmures
- judet:mures
- Varsta:34
da, mai sunt pasionati :D
http://www.forum.arcasi.ro/viewtopic.ph ... 566#p13566
eu prefer sa-i "culeg" decat sa-i cumpar din florarii pt ca 90% din cei din florarii sunt copacei mai mari taiati la 15cm, ceea ce mi se pare doar comercial, nu are nici o leg cu bonsai dor ca au vase frumoase. in fine, sunt multe de povestit, daca vrei sa povestim o putem face pe mess (andrei_avram00 e id-ul meu)
numai bine si sa-ti traiasca pomisorul ;)
http://www.forum.arcasi.ro/viewtopic.ph ... 566#p13566
eu prefer sa-i "culeg" decat sa-i cumpar din florarii pt ca 90% din cei din florarii sunt copacei mai mari taiati la 15cm, ceea ce mi se pare doar comercial, nu are nici o leg cu bonsai dor ca au vase frumoase. in fine, sunt multe de povestit, daca vrei sa povestim o putem face pe mess (andrei_avram00 e id-ul meu)
numai bine si sa-ti traiasca pomisorul ;)
-
- Membru al forumului
ideea ar fi sa nu creasca 

-
- Membru al forumului
Da adevarat pentru a tine un bonsai necesita ingrijire constanta,timp pasiune si nu in ultimul rand un strop de iubire.Eu acuma nu am mare,,bataie de ca,,cu ei pt ca deocamdata am numai unul dar la primavara o sa incepa adevarata distractie cand o sa-mi mai cumpar alti sau o sa-mi plantez.Cred ca ar fi fain un arc din bonsai dar ar fi pacat sa-l ti 50ani(aprox.) sa creasca la dimensiunea cat de cat sa poti face un arc di el

-
- Membru al forumului
apropo e cineva interesat de saminata de OSAGE ORANGE? in iasi sunt citiva copaci si din cite am citit intr-un an cresc cam 90-180 de cm
-
- Membru al forumului
bomsai din florari sunt din serele din olanda si ca orice planta crescuta in sera nu prea supravietiuieste in apartament, io am avut in ultimi 8 ani cam 6 bonsai dar nu au trait mai mult de 4-5 luni desi ii ingrijam ca la carte, asa ca am renuntat pt o perioada dar cel mai bine cred ca se comporta cei pe care-i pui din samanta
spor la treba si ne mai auzim
spor la treba si ne mai auzim
-
- Membru al forumului
da, majoritatea florilor de pe la noi sunt aduse din olanda, de ce ti-au murit bonsaii? pt ca in sere ei sunt crescuti cu o gama de substante care aici nu ti-e pusa la dispozitie, acele substante ajung sa aiba efect foarte mare asupra plantei formand o dependinta. cand nu mai primeste cantitatile cu care este obisnuita planta... da in primire si te lasa cu un bat uscat. pe langa asta are o mare importanta mediul in care creste, temperatura, curentii de aer si nu in ultimul rand solul. udarea zilnica la unii bonsai, taiatul sau ruperea mugurilor agresiv, adica incercand sa-i dam o forma din a 2-a zi dupa ce l-am primit sau cumparat. toate astea duc la moartea copacelului. ce-i crescuti din samanta dureaza foarte mult pina sa aiba o forma oarecare daramite sa fie un prebonsai. dupa mine ce-a mai buna metoda e culegerea de yamadori, gasiti in preajma caselor noastra sau in apropierea orasului, astfel incat mediul sa nu difere aproape deloc cu cel nou, cautati sa aiba o forma promitatoare, replantati intro perioada propice in functie de specie, folosirea unui sol nutritiv, multe rabdare si atentie. cum trece zapada o sa ies in cautarea catorva specimene, sa vedem cu ce ma aleg... numa bine
-
- Membru al forumului
carpenul se dezvolta mai spectaculos cum am vazut ca-ti plac tie, gasesti asfel de copacei cam in orice padure dar cel mai bine ar fi sa-i culegi acum pana nu intra in vegetatie, asa stiu eu dar poate ma insel, paducelul e iara frumos si are si frunze mici si mai e si medicinal, spor la treaba si abia astept sa vad cum iti ies copacei