poate va rog frumos sa imi dea cineva niste informatii ??
-
- Membru al forumului
buna..sunt nou pe forum...as vrea sa stiu cate ceva despre arcuri facute dintr-o bucata..adica dintr-o creanga de salcam / alun / s.a.m.d . nu stiui daca m-am exprimat corect. ( creanga )
-
- Membru al forumului
Re: poate va rog frumos sa imi dea cineva niste informatii ??
buna ziua la toata lumea.
sunt nou pe acest forum:(..
As vrea sa stiu daca vreau sa imi fac un arc..din acela simplu dar sa fie destul de bun ce trebuie sa fac?? deci pot sa tai de la bunicamea din curte o creanga destul de groasa ( are salcam nu stiu .. cred ca e bun ) cam de vreo 4 cm grosime.. si sa fac din ea un arc..adica am inteles ca trebuie sa sa il decojesc pana la o parte alba si aia sa o razuiesc pana apare o parte maro.. nu stiu sigur daca am spus bine. si dupa aceea o las la uscat vreo 2 luni?? nu vreau ceva complicat . vreau un arc ca sa pot sa trag cu el. Manerul trebuie sa fie mai gros. adica partea din mijloc trebuie sa fie mai groasa decat capetii arcului. unde pui coarda si capetii trebuie sa fie de aceeasi marime/grosime . si coarda se poate doar cumpara? sau se si poate confectiona din ceva??.. si trebuie sa dau masura arcului ca sa imi dea coarda?.. si inca o intrebare. cum trebuie sa arate arcul? adica fara coarda pusa pe el trebuie sa fie drept sau putin in forma de ,, D ''' sau in forma putin de ,,D'' dar in partea cealalta de cum se armeaza. Am inteles ca asta se numeste ,,SET,, nu stiu.. va multumesc daca o sa vreti sa imi dati si mie cate ceva informati..am citit pe niste toping-uri daca asa se scrie.. si am inteles doar unele lucruri..dar prea putine:(:(... va multumesc.. toata stima
sunt nou pe acest forum:(..
As vrea sa stiu daca vreau sa imi fac un arc..din acela simplu dar sa fie destul de bun ce trebuie sa fac?? deci pot sa tai de la bunicamea din curte o creanga destul de groasa ( are salcam nu stiu .. cred ca e bun ) cam de vreo 4 cm grosime.. si sa fac din ea un arc..adica am inteles ca trebuie sa sa il decojesc pana la o parte alba si aia sa o razuiesc pana apare o parte maro.. nu stiu sigur daca am spus bine. si dupa aceea o las la uscat vreo 2 luni?? nu vreau ceva complicat . vreau un arc ca sa pot sa trag cu el. Manerul trebuie sa fie mai gros. adica partea din mijloc trebuie sa fie mai groasa decat capetii arcului. unde pui coarda si capetii trebuie sa fie de aceeasi marime/grosime . si coarda se poate doar cumpara? sau se si poate confectiona din ceva??.. si trebuie sa dau masura arcului ca sa imi dea coarda?.. si inca o intrebare. cum trebuie sa arate arcul? adica fara coarda pusa pe el trebuie sa fie drept sau putin in forma de ,, D ''' sau in forma putin de ,,D'' dar in partea cealalta de cum se armeaza. Am inteles ca asta se numeste ,,SET,, nu stiu.. va multumesc daca o sa vreti sa imi dati si mie cate ceva informati..am citit pe niste toping-uri daca asa se scrie.. si am inteles doar unele lucruri..dar prea putine:(:(... va multumesc.. toata stima
-
- Membru al forumului
iti multumesc despre ce mi-ai spus..si in legatura cu citirea forumului. am cam citit..doar cred ca nu tot..deci o sa gasesc citind...doar o nelamurire am fara sa ii pun coarda (pe arc )cum trebuie sa arate ( arcul )?? in forma de ,,D,,inspre tinta.. . sau in forma de ,,D,, inspre burta adica inspre coarda??? sau trebuie sa fie drept..daca nu trebuie sa fie drept cum trebuie sa il fac sa arate in forma de ,,D,,.. .. multumesc inca odata pentru informatiile date.
toata stima , numa'bine
toata stima , numa'bine
-
- Membru al forumului
o intrebare p[entru cine se afla in timisoara..sau pe langa timisoara..oare se poate gasii lemn de stejar/alun/salcam/ si altele pentru sageti.. la noi sunt cam 3 paduri cam aiurea..este padurea VERDE.. in aia nu prea am gasit nimic..si mai sunt inca 2 in una am fost chiar ieri dar ca prostu nici nu mam uitat de lemn... CINE ESTE DIN TIMISOARA si poate sa imi spuna daca se poate gasii copacii din acestia prin padurile de la noi...?? voi ceilalti tot din paduri luati lemnul ce va trebuie??
-
- Membru al forumului
multumesc fast_arrow de raspuns..ms mult..asa o sa fac...practica cum mi-ai zis.. tu nu stii cumva alun/stejar/salcam se pot gasii si prin paduri?? alun am vazut pe un forum ca o zis ca din padure a luat..dar salcam/stejar oare se gasesc...tu de unde iei daca iei sa iti faci dintro bucata. ( arc. ) cumperi de undeva sau din padure.. doar alun/stejar/salcam se pot folosii pt arcuri..am sa mai caut si pe forumuri de aici sa vad daca sunt si altele.. ms mult
ms inca o data pentru raspunsuri
ms inca o data pentru raspunsuri
-
- Membru al forumului
chiar...
ms ca mi-ai zis...am sa caut si in padurile de pe aici de pe la mine...dar oare daca iau vreo 3-4 crengi mai groase. si ma vede cineva..
am incurcato??..scuze daca crezi ca te intreb ceva prostesc..

-
- Membru al forumului
taica-miu mi-a zis ca nu ar avea nimic.. nu mi-ar zice nimeni nimica.. penele pentru sageti pot sa pun si de fazan..sau porumbel mi-a marisor... asta n-am vazut pe nici un forum..sa se vb despre pene de fazan sau porumbel..sunt destul de mari penele.
- edwaits
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Timisoara
- judet:Timis
- Varsta:35
nu ai voie sa -ti tai lemnul din padure.e destul de complicat sa faci rost de lemn pentru arc.ptr. sageti iti cumperi de la praktiker bete, penele de porumbel nu-s bune...cel mai simplu e sa le comanzi impreuna cu varfurile [nu-s scumpe].aparat de lipit am eu. succes.
kazuki tomokawa
- Andrey
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
Lemn poti gasi la depozitul din Fraidorf dupa f. de zahar tot inainte. Aduce acolo stejar rosu si fag deobicei ,nunai ca le usuca afara si se cam strica. Pene poti folosi de cioara dar si astea se strica repede . Mult succes totusi.
-
- Membru al forumului
ms mult pentru raspunsuri.. Andrey nu te supara dar si tu ai luat cumva de la freydorf de unde spui tu..ai luat si tu deacolo lemn??..cum il aduce ?? sub forma de scanduri sau sub forma de crengi sau butuci / buturugi..... daca merg cumva acolo..merg catre fabrica de zahar si gasesc peacolo un depozit mai mare??..cred ca il stiu..dar nu stiu sub ce forma il aduce..crengi/butuci/.....spunemi te rog..
ms mult de raspunsuri... toata stima.
ms mult de raspunsuri... toata stima.