poate va rog frumos sa imi dea cineva niste informatii ??

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Locked
Andrey
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
Re: poate va rog frumos sa imi dea cineva niste informatii ??

Post by Andrey » 09 Mar 2010, 18:12

Da eu am luat de acolo niste stejar cu care am facut primele arcuri. Este sub forma de scandura de 8cmm/4cmm/200cmm.
Fagul era scandura ingusta si lata pentru constructii. Daca mergi trebiue cu masina si bani ca scandurile alea sunt grele.
Trebuie sa pun accent ca acolo le usuca in aer liber deci calitatea nu e cea mai buna.

Deasemenea mai aveau in mehala la lemne niste trunchiuri dar nu mai stiu ce specie si acolo daca mergi destul de des poate vor avea ceva de esenta tare .

Mult succes la gasit lemn si contructia arcului tau.

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 09 Mar 2010, 18:44

masurile sunt 8mm .. 4mm . si 200 cm? sau 200 mm...adica 20 cm..adica le lipesti?? ca nu stiu sa fac arc din scanduri..doar din lemn adica din crengi.am facut arcuri..din astea de joaca dar destul de bune..insa din scanduri nu am facut,...nu ma pun sa fac CRED...ca oricum nu are cine sami zica de la A..la ..Z.. ca i greeu am inteles....si oricum am 15 ani..asa ca crde ca ma duc in padure..sau imi iau din salcamul lu' bunicamea...ca am inteles ca i bun..il las la uscat o luna /doua si dupaia il fac....ms ca mi-ai zis...dar nu stiu din scandura cum se face DELOC...... pretul il stii cumnva??..ca sa faci un arc din scandurile alea cati bani ar trebui sa ii dau?? LEI .. ms de raspuns,..

ms mult... numa'bine

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 09 Mar 2010, 20:34

multumesc mult Maestro .. iti multumesc de incurajari..asa o sa fac..si taica-miu mi-a spous ca nimeni nu se i-a de mine daca tai o creanga 2 ... ms mult..

in legatura cu diametrul..vrei sa zici ca creanga sa fie groasa( grosimea ) de 6-7 cm.. deci nu circumferinta..ca sa nu incurc oalele..:)) ca circumferinta nu e tot una cu diametrul nu?? ( scuza-ma te rog frumos daca am pus o intrebare..mi-a idioata )..
ms mult. de raspuns. dar sa fie de 6-7 cm dar cu tot cu coaja..deci coaja o sa fie data jos..si o sa ramana mai putin.nu?? ..

multumesc inca o data..numa' bine

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 10 Mar 2010, 10:04

ia o creanga de 10cm diametru sectiunii si nu mai ai nici o treaba. ideea nu e sa te duci in padure cu rigla, compasu si culegerea Petrica, ideea e sa ai destul lemn din care sa poti lua sa ramai cu partea buna, la salcam si in general la toate soiurile de lemn e indicat sa iei cateva inele jos de sub coaja, adica cele mai mari pt ca lemnu dinspre interior e mai bun.

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 10 Mar 2010, 20:12

multumesc DADY ca mi-ai spus cu inelele acelea...ms mult... dar creanga cand o iau trebuie sa fie de approx 2.0 m ? ?? si din ala fac un arc lung.. nu imi trebuie mie eu stiu ce putere.dar na sa fie destul de bun..asa ca salcamul si stejarul sunt bune..nu??

spune-mi te rog frumos daca urmatorii pasi sunt bine spusi..

1. ma duc in padure si tai o bucata de creanga.. de vreo 10 cm diametrul maxim..
2. o duc acasa si o decojesc pana la inelele ce spui tu
3. o las la uscat cam maxim 2 luni
4 apoi i fac forma de arc. ..adica il finisez..

inca o intrebare daca nu va suparati.

cand tai lemnul si il; finisez frumos..il cioplesc din creanga ca, cand nu i armat sa stea putin in pozitie de ,,D'' inspre spate..( spate adica in pozitia OPUSA de burta..daca ati inteles.ca nu stiu prea bine.. ) deci sa stea putin in D in spre spate??? sau DREPT..sau in pozitie de D inspre burta( coarda )

multumesc dady de raspuns.. numa' bine

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 10 Mar 2010, 20:49

"D" simbolizreza prin forma SA sectiunea arcului,Piciorul drept al literei este spatele arcului iar linia curba a literei reprezinta burta arcului.
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 10 Mar 2010, 21:06

salut

da florin asta stiu dar cand nu e pusa coarda pe arc.. tot asa trebuie sa arate ?? in forma de D.. bucla de la D trebuie sa fie catre spate sau catre burta9 coarda?? cand nu-i pusa coarda?? cala unele vedeam ca fara coarda pusa avea o pozitie de D arcul dar inspre sapte:(:(

iti multumesc de raspuns.. o zii faina

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 10 Mar 2010, 21:26

imi pare rau maestro daca te-am amuzat..nui un forum pentru amuzament...dar na.. oricum n-am de cine sa ma lipesc... am mai spus si mai spun odata..:)):)) :d :d o intrebnare nu stiu..cum trebe sa fie arcul pozitia.. in forma de D inspre spate sau inspre burta.. atentie.. cand nu are coarda pusa..

numa'bine maestro..:):))

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 10 Mar 2010, 21:45

ok, deci arcul e cum il faci :d

adica sunt arcuri cu reflex, si alea sunt D spre spate, cum ai zice tu

sunt arcuri drepte(cum sr trebui sa faci tu)

si arcuri cu deflex, sau set...care e rau, in lipsa unui reflex....nu stiu daca intelegi ce zic eu aici....ar trebui sa faci un arc drept

adica sa nu aibe nici un fel de D fara coarda...

sa fie D spre burta cand ii pui coarda....offf :))
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 10 Mar 2010, 21:53

salut

multumesc.. si la florin si la Ionut.. ms mult atata am vr sa stiu.. si oricum cred ca il fac drept.. doar ca n-am fost sigur cum trebuie sa fie in pozitie cand nu are coarda pusa.. acuma stiu.. ms mult la amandoi...

numa'bine.. si va multumesc de raspuns.. il fac drept;)

Locked