Diferenta dintre un arc laminat..si unul simplu

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Locked
edybox
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: Diferenta dintre un arc laminat..si unul simplu

Post by edybox » 12 Mar 2010, 16:45

ms mult liviu ca mi-ai spus cu nodurile eu credeam ca trebuie ,, ciupite ,,

.. ms ca mi-ai zis.. dar la decojire nu trebuie luat un strat de un inel mi se pare de care are culoarea alba..cred..asa am inteles la salcam..a cuma la alun/ stejar/ corn/.. nu stiu :( :( :( sau trebuie sa las totul si doar cojesc lemnul??.. lemnul il cojesc frumos de coaja aia.. nu il tai cu cutitul.. adica nu tai coaja cu cutitul..ci doar il decojesc.. cu putin ajutor de cutit.. din cate stiu eu.. raspunde-mi te rog frumos,.

si iti multumesc de sfaturile date.. ms mult :) :)

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 12 Mar 2010, 22:14

apropo florin ... ms ca mi-ai inchis forumul celalalt. :( :( :( . dar se mai putea vorbi pe el....macar lasa-mil pe asta deschis... TE ROG... :( :( :(

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 12 Mar 2010, 22:31

Salut,
Sunt esente de lemn la care trebuie sa dai jos "lemnul de exterior" (de exemplu salcamul) si esente la care nu este musai. Adevarat insa ca, daca ai lemn de grosime suficienta, este un pic mai bine la orice esenta sa dai jos cateva inele. Stejarul, alunul, ulmul, frasinul, cornul pot fi lasate pe spate cu inelul de sub coaja. Din acestea 5, nu-ti recomand cornul fiindca plesneste mai usor, deseori are fibra rasucita si este mai greu de lucrat: cornul mai tarziu.
Decojirea: la esentele la care coaja nu se "jupoaie" usor (alunul de exemplu), cutitul folosit cat mai cu grija, practic paralel cu lemnul. Pe de alta parte, la dud de exemplu poti sa jupoi, nu-ti trebuie cutit. Atentie sa nu crape lemnul: fructiferii crapa mai usor, deci e mai bine sa nu decojesti imediat, lasi lemnul cateva saptamani cu capetele ceruite ("dopuri" de ceara la capete). Odata decojit, e mai bine sa-i dai cat de cat forma (sa subtiezi lemnul), ca sa nu crape: alunul il poti decoji si "subtia" de la inceput (exceptand cazul in care l-ai taiat vara; oricum, cel mai bine este sa tai lemnul iarna).

edybox
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by edybox » 12 Mar 2010, 22:44

salut,

.. si scuza-ma ca te intreb dar cu ceara aia cu fac.. de unde se procura?? so cumpar?.. . se gasesc in magazine sau trebuie in magazine speciale??..poti te rog frumos sa imi spui de unde sa fac rost de ceara daca e asa de importanta.. si cu fructiferii i decojesc doar dupa vreo luna??,..

ms pentru raspuns... toata stima,

Locked