recurve salcam

Munca mea.......
Post Reply
Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17
recurve salcam

Post by Neacsu Ionut » 05 May 2010, 00:34

Salut

poate unii dintre voi l-ati vazut la intalnirea de 1 mai, e un arc recurve din salcam, toata lumea a zis ca trage foarte bine, si eu sunt multumit de el....are 23kg la 72cm si 25,5kg la 80.....

multumesc Florin pentru sfat, urmatorul o sa aibe aceea portiune de langa reflex mai scurta :)

bridge-urile si nockurile din lemn de corn, manerul piele....bait de nuc si ulei de in in cateva straturi....burta calita putin cu heatgunul...las pozele sa vorbeasca...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

e o forma care-mi place, asa ca va fi urmat de altele :d
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Re: recurve salcam

Post by Neacsu Ionut » 05 May 2010, 17:09

multumesc :)

se potrivesc sagetile, doar ca sunt putin mai lungi decat intind eu.....dar asta nu-i o problema....oricum, foarte faine sageti ;)
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 05 May 2010, 23:14

Superb arc! Recurve-urile sunt agresive: vreun secret ca salcamul sa tina cand il recurbezi asa de accentuat?
Poti pune o poza si fara coarda montata? Judecand dupa design - atat cat ne-ai aratat pana acum - trebuie sa fie intr-adevar rapid.
Este si unul dintre cele mai frumoase arcuri din lemn pe care le-am vazut.

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Neacsu Ionut » 06 May 2010, 09:24

nu e nici un secret....e mai mult o gresala

adica eu l-am fortat tare, pt ca i-am pus o greutate prea mare cand l-am indoit(2kg), l-am incalzit doar pe burta, nu i-am pus nimic pe burta, dar avea totusi acelasi inel......si mai era si destul de ingust la capete, ceea ce iar nu e bine pt ca am avut ceva probleme cu torsiunea si alinierea, dar s-au rezolvat in mare parte

lasati capetele cat mai late cand le indoiti.... :d

pe de alta parte cred ca la abur era mai bine la asa curbura....dar nah, nu am avut rabdare si nici timp :P

mai revin cu alte poze dar tre sa plec la scoala acum

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 06 May 2010, 15:22

Salut!

Felicitari pentru arc! arata a fi un arc rapid,probabil ca si este.
Interesant este cum ai "neutralizat" efectul de torsiune specific arcurilor reflex, folosind sprijinul corzi pe capete ce este intilnit la arcurile asiatice cu siyah-uri,unde trecerea de la brat-siyah este brusca si in unghi negativ as putea spune.
In general arcurile reflex sint mai late,si se ingusteaza f.putin pina in zona reflex ,tocmai pentru a evita torsiunile ,chiar si asa este necesar , in zona reflex ,adaugare de material(prin lipire)pentru a face un canal de centrare a corzii .

Numai bine!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

Post Reply