mrbigpd wrote:am inteles perfect dom' maestro.
problema a venit ca un raspuns la faptul ca cu arcul facut de mine, care are undeva la 40# la 31 inch nu am reusit sa nimeresc tinta la 30 m; ce grupare, ce alte alea... aaa. nu ca nu am nimerit deloc. ci pur si simplu era cam "la intamplare". cu olimpicul a fost relativ ok, cu grupaje de 2 sau 3 din 6 in cutie (nu am sprijin de sageata si nici ochitoare, clickuri si alte nebunii.
Din cate vad esti novice , incepator in ale arcului , daca vrei parerea mea , 30 de metri e o distanta mare pentru inceput , ar trebui sa incepu undeva la 10 -15 m si acolo sa incerci sa grupezi pana iti creezi niste automatisme , sfatul meu este pe cat posibil sa nu tragi singur ci sub supravegherea cuiva care are experienta si te poate impiedica sa prinzi niste obiceiuri "proaste " pe care greu le vei mai putea indrepta ulterior . Un singur centimetru ca si miscare gresita la declansare poate sa se transforme in cateva zeci de cm la tinta , si sa te faca sa nu nimeresti , de asta ziceam ca daca incepi mai de aproape ai sanse mai mari sa observi anumite lucruri , distanta poate fi crescuta treptat.
Arcul facut de tine este selfbow (cel mai probabil ) si mai mult ca sigur nu are fereastra , asa cum zice si Maestro e mai greu de tras " pe langa arc" pentru ca ai de facut niste corectii si nu reusesti intotdeauna , mai ales la 30 de metri ca si incepator (nu cred sa ai mai mult de 2-3 trageri la activ )
Referitor la sageti , daca ai folosit aceleasi sageti cu ambele arcuri este foarte probabil ca pentru unul dintre arcuri ( inclin sa cred ca pentru selfbow ) sagetile nu sunt potrivite , o sageata prea tare sau prea moale va merge in dreapta sau in stanga , va avea deviatie , si asta cumulat cu lipsa de experienta , si distanta mare normal ca te-au facut sa " nu nimeresti deloc".
Parerea mea este sa mai exersezi sau sa mai tragi pana ai sa fi in stare sa iti formezi o opinie pertinenta , asa cum au zis si antevorbitorii mei , nu este suficient sa iti iei un arc (scump sau ieftin ) si sa tragi odata pe luna pentru a deveni un arcas bun , asta e un sport la care performanta vine prin exercitiu. Parerea mea este sa incerci sa tragi cu altcineva care a mai tras si care stie sa te indrume , nu neaparat un atrenor de club , un arcas cu experienta
Am postat in acelasi timp .... esti din Bucuresti , sigur gasesti pe cineva de pe forum cu care sa tragi...vad ca ai folosit sageti din materiale diferite , cu greutati diferite deci e normal sa nu nimeresti nimic la 30 de m .
Eu zic sa o iei incet si ai sa vezi ca rezultatele vor fi pe masura