proba arc asiatic

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Post Reply
mrbigpd
Membru al forumului
Membru al forumului
proba arc asiatic

Post by mrbigpd » 07 Jun 2010, 23:59

dragi tovarasi ... si viitori pretini,
am si eu maaarea curiozitate sa trag cu si de un arc asiatic ...acuma ca o fi maghiar, hun, tatar, mongol si altele.. este careva binevoitor ca intr-un weekend sa iesim prin Bucuresti sau prin zona (sunt cateva idei, dar la 15-20 km de buc) ... avem si tinta... avem si cu ce trage, bere la rece... etc.

ideea e ca as vrea sa cumpar asa ceva (ca de facut... nu avem lemn, fibra, rasina, piele si alte cele.. in rest totul e ok :(( )
dar mi-este foarte dificil in a alege, mai ales ca nu am vazut/simtit cum se comporta un asemenea arc.
E cam aiurea sa zici ca faci o comanda de un arc de nu-stiu-care de nu-stiu-cati pounds doar ca "imi place cum arata" sau oaau! ce tare e..

ca sa nu mai zic ca asta a venit dupa ce am vazut si un site (nu mai stiu cum am ajuns la el) de la vecinii nostrii:
http://felszerelesek.lovasijaszat.hu/fe ... d=1&lang=2
de iti lasa gura apa, si te intrebi ce de ce ei si noi nu si alte din astea.

deci? e careva prin Bucale ce poate sa imi vanda vreun pont sau sa pot sa probez?

multam

p.s. tocmai mi-a venit prin posta catalogul (gratis) de la http://www.3riversarchery.com/ , asta ca sa ma imbolnaveasca si mai tare. O sa ma opresc aici.

mrbigpd
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: proba arc asiatic

Post by mrbigpd » 10 Jun 2010, 20:32

nimica nimica? :-

Arthelad
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Bucuresti
judet:Bucuresti
Varsta:43

Post by Arthelad » 10 Jun 2010, 21:15

eu am un asiatic si un longbow, la 45-50# asiaticul trage un pic mai precis dar cu hand-shock mai mare, longbow trage f lin, e mai placut. Dar sfatul meu e sa te duci pe la cluburile astea din bucuresti si sa incerci mai multe modele. Azi am incercat un Samick Lightning la un prieten, si trage mult mai bine si decat asiaticul si decat longbow. Are o viteza f mare. Mult mai mare. Bine, probabil ca un asiatic sau un longbow scump trag si ele bine, dar la categoria de pret 500-900 ron samicku le ia de departe zic eu. Plus ca se demonteaza, ceea ce e mare avantaj la deplasari.

mrbigpd
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by mrbigpd » 11 Jun 2010, 00:51

multam pentru raspunsuri,
ca sa le luam in ordine, in primul rand arcul nu este pentru copetitie, dar nu ca nu mi-as dori sa am ceva de calitate, ci doar pentru ca momentan nu imi permit investitii prea mari in hobby-uri. Cu siguranta vreau sa merg pe traditional, pentru ca sunt si voi fi depasit "tehnologic" oricand, deh, tehnologia costa; in schimb, daca mergi pe traditional, indiferent cum, bun sau rau, este facut de tine si absolut nimeni nu are cum sa iti ia asta; dar, pana una-alta, sper sa pot sa imi permit ceva bunicel facut de niste oameni care fac asta mai de demult ca mine, si cu siguranta mai bine. Asa-dar intreb si eu ce care cum pot sa imi permit sa cumpar.

mrbigpd
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by mrbigpd » 11 Jun 2010, 18:15

am inteles perfect dom' maestro.
problema a venit ca un raspuns la faptul ca cu arcul facut de mine, care are undeva la 40# la 31 inch nu am reusit sa nimeresc tinta la 30 m; ce grupare, ce alte alea... aaa. nu ca nu am nimerit deloc. ci pur si simplu era cam "la intamplare". cu olimpicul a fost relativ ok, cu grupaje de 2 sau 3 din 6 in cutie (nu am sprijin de sageata si nici ochitoare, clickuri si alte nebunii.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 11 Jun 2010, 20:09

ai tras cu aceleasi sageti? imi vine greu sa cred ca arcu e de vina. indiferent daca trage slab saubratele nu au tiller bun teoretic un arc ar tre sa traga lafel de fiecare data. dar in cazul in care folosesti sageti diferite e f posibil sa mearga fiecare in "treaba" ei :d

mrbigpd
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by mrbigpd » 11 Jun 2010, 21:01

dady wrote:ai tras cu aceleasi sageti? imi vine greu sa cred ca arcu e de vina. indiferent daca trage slab saubratele nu au tiller bun teoretic un arc ar tre sa traga lafel de fiecare data. dar in cazul in care folosesti sageti diferite e f posibil sa mearga fiecare in "treaba" ei :d

tinta (sau mai degraba suportul de tinta) e facuta din cartoane puse pe orizontal are aprox. 600 x 700 x 190 (mm), iar, desi, poate repet, sunt incepator in ale tirului cu arcul, nu am reusit sa grupez ceva cu arcul facut. Puterea lui de intindere este rezonabila, numai ca viteza de revenire e mica si acordajul cu sagetile (nu stiu ce termen este pentru asta, probabil spine-ul)
la 15 m e relativ decent, adica poti sa nimeresti ceva, dar la 30-35 nu am reusit sa fac vreun grupaj. Sagetile sunt de mai multe categorii: majoritatea facute (sau ansamblate) de mine cu shaft de 8 mm de la horbach, varfuri de exercitii nu stiu greutatea si pene de silicon si nock-uri cumparate, iar cu recurve-ul am reusit sa sortez cateva care se duc aprox. la fel. A doua categorie sunt din aluminiu cumparate "la oferta" 10 lei bucata, se duc excelent, relativ usoare, viteza mare, grupare buna dar nu sunt prea rezistente, daca ai nimerit ceva tare, se stramba (dar le poti indrepta)... in fine nu sunt prea rezistente. am alergat ceva gaste si curcani pentru pene dar nu am gasit decat boboci :P

@ maestro
da, dar nu trebuie sa ne dam batuti, nu? nu vreau sa renunt la idee, si, cu siguranta doar prin exercitiu si munca se ajunge la perfectiune. Nu de altceva dar obisnuiam sa fac si eu un altfel de sport (~12 ani) si stiu ce inseamna si sport de performanta si hobby.

numa bine, vedem unde tragem in wknd.

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Craiova
judet:Dolj
Varsta:31

Post by Sharpshooter » 11 Jun 2010, 21:06

mrbigpd wrote:am inteles perfect dom' maestro.
problema a venit ca un raspuns la faptul ca cu arcul facut de mine, care are undeva la 40# la 31 inch nu am reusit sa nimeresc tinta la 30 m; ce grupare, ce alte alea... aaa. nu ca nu am nimerit deloc. ci pur si simplu era cam "la intamplare". cu olimpicul a fost relativ ok, cu grupaje de 2 sau 3 din 6 in cutie (nu am sprijin de sageata si nici ochitoare, clickuri si alte nebunii.
Din cate vad esti novice , incepator in ale arcului , daca vrei parerea mea , 30 de metri e o distanta mare pentru inceput , ar trebui sa incepu undeva la 10 -15 m si acolo sa incerci sa grupezi pana iti creezi niste automatisme , sfatul meu este pe cat posibil sa nu tragi singur ci sub supravegherea cuiva care are experienta si te poate impiedica sa prinzi niste obiceiuri "proaste " pe care greu le vei mai putea indrepta ulterior . Un singur centimetru ca si miscare gresita la declansare poate sa se transforme in cateva zeci de cm la tinta , si sa te faca sa nu nimeresti , de asta ziceam ca daca incepi mai de aproape ai sanse mai mari sa observi anumite lucruri , distanta poate fi crescuta treptat.
Arcul facut de tine este selfbow (cel mai probabil ) si mai mult ca sigur nu are fereastra , asa cum zice si Maestro e mai greu de tras " pe langa arc" pentru ca ai de facut niste corectii si nu reusesti intotdeauna , mai ales la 30 de metri ca si incepator (nu cred sa ai mai mult de 2-3 trageri la activ )
Referitor la sageti , daca ai folosit aceleasi sageti cu ambele arcuri este foarte probabil ca pentru unul dintre arcuri ( inclin sa cred ca pentru selfbow ) sagetile nu sunt potrivite , o sageata prea tare sau prea moale va merge in dreapta sau in stanga , va avea deviatie , si asta cumulat cu lipsa de experienta , si distanta mare normal ca te-au facut sa " nu nimeresti deloc".
Parerea mea este sa mai exersezi sau sa mai tragi pana ai sa fi in stare sa iti formezi o opinie pertinenta , asa cum au zis si antevorbitorii mei , nu este suficient sa iti iei un arc (scump sau ieftin ) si sa tragi odata pe luna pentru a deveni un arcas bun , asta e un sport la care performanta vine prin exercitiu. Parerea mea este sa incerci sa tragi cu altcineva care a mai tras si care stie sa te indrume , nu neaparat un atrenor de club , un arcas cu experienta

Am postat in acelasi timp .... esti din Bucuresti , sigur gasesti pe cineva de pe forum cu care sa tragi...vad ca ai folosit sageti din materiale diferite , cu greutati diferite deci e normal sa nu nimeresti nimic la 30 de m .
Eu zic sa o iei incet si ai sa vezi ca rezultatele vor fi pe masura
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts

mrbigpd
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by mrbigpd » 11 Jun 2010, 22:20

da, clar ca sunt incepator si nu pot avea pretentii de la inceput. Pe de o parte sportul asta iti da satisfactii destul de repede (fata de alte sporturi) si te atrage in a afla mai mult. Lucrurile pareau extrem de simple la inceput, dar doar mai apoi am realizat ca este muuult mai complicat decat pare. ca trageri, sau sedinte, au fost maxim 10. si asta fara supravegherea cuiva care macar cat-de-cat sa mai fi tras. nu. am cautat singurei calea spre adevar :P Este un hobby dar microbul este instalat bine. Pana la urma din cauza asta am si deschis topicul asta, nu? sa mai pot afla una-alta..

Image
Image
Image
Image
Last edited by mrbigpd on 11 Jun 2010, 22:24, edited 1 time in total.

mrbigpd
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by mrbigpd » 11 Jun 2010, 22:36

maestro wrote:foarte bine ,noi suntem prin zona :) nu trebuie sa se supere nimeni cand cineva ii atrage atentia ca greseste chiar si involuntar. toti am gresit si mai gresim inca :P tinem aproape ;)
pai pana una-alta am invatat ca nu imi trebuie arc de fibra de sticla pentru ca e poza frumoasa.
cu pozele de postat inca nu am invatat dar, mai incercam.
am mai invatat ca 99%transpiratie 1% inspiratie
mai avem de invatat.

Post Reply