acuma mi-am amintit de ceva in legatura cu forja
nu conteaza atat de mult forma sau materialul din care este facuta,cel mai mult conteaza suflanta de aer ,sa fie destul de puternica;daca te uiti la forjele medievale,sau si unele actuale (nu vorbesc de alea industriale,aici spun de astea pt forjori "amatori" sa zic asa) o sa vezi ca sunt formate doar dintr-o suprafata plana pe care stau carbunii,si suflanta de aer (care ii dedesubtul ei)
la o forja in forma cubica,care are si "acoperis" (adica in cub ai numa o gaura pe unde bagi metalul si carbunele ,si una pt aer) nu e prea usor sa faci un varf de sageata sau o chestie mai mica deoarece daca o scapi inauntru mai greu o scoti afara,si e destul de nepractica forma
acuma eu folosesc o chiuveta veche din fonta,in care am pus niste caramizi ca sa fie focarul mai mic si merge perfect,daca vreau sa fac ceva mai mare trebuie doar sa scot din caramizi si gata
la o forja mai mare e mai greu sa faci "aerarea" carbunelui,ca tre sa imparti aerul intr-o zona mai mare;daca ai numa o zona restransa nu prea rezolvi nimic ca iti inroseste numa vreo 10 cm din material;
sa ne zici si noua cum vrei sa o faci

' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.