Buna

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Post Reply
Lucas97
Membru al forumului
Membru al forumului
Buna

Post by Lucas97 » 06 Aug 2010, 19:52

Buna sunt Luca si am 13 ani.In curand am sa ma duc in padure sa iau niste lemn,sper sa gasesc frasin sau stejar.
M-am gandit ca arcul meu sa aiba in jur de 1.40 m lungime.E bine?
Si nu inteleg o chestie.Care e problema care se intampina la inele?
....
Dupa ce am sa gasesc lemnul ce am sa fac? :-n00b

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Buna

Post by liviu » 06 Aug 2010, 23:07

Buna Lucas,

Cauta prin categoria "Materiale si tehnica", gasesti informatii despre cum sa-ti construiesti arcul.

Legat de lungimea lui: afla intai intinderea (de exemplu masori cu o ruleta sau sfoara distanta intre maini in pozitia in care se incordeaza un arc, mana care ar trage coarda poate fi in dreptul nasului, cealalta mana dreapta). Daca faci un arc cu maner flexibil, lungimea lui sa fie cam 2,1 * intinderea aflata. Maner rigid, 2,1 * intinderea aflata + 25 cm.

Cu inelele: poti decoji lemnul iar partea opusa corzii sa o lasi neatinsa (atentie sa nu o zgarii la decojire!) sau poti sa iei cateva inele pe acea parte. Gasesti informatii detaliate despre inele in "Materiale si tehnica".

Dupa ce gasesti lemnul, ii ceruiesti capetele a.i. sa fie complet etansate, astepti ca vremea sa se mai racoreasca dupa care decojesti si despici lemnul si il sculptezi la o forma apropiata de a arcului (sau doar il sculptezi, fara despicare, daca este relativ subtire). Iti recomand frasinul. Din nou, gasesti informatii in "Materiale si tehnica", doar sa ai rabdare sa cauti.

Succes!

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 06 Aug 2010, 23:12

salut

haha...tare :)

pai ma gandesc ca dupa ce gasesti lemnul trebuie sa il tai.... :d .............si sa il pui la uscat

cauta pentru inceput un lemn la care dai numa coaja jos, cum ar fi alun, corn, sanger....apoi poti invata treaba cu inelele pe frasin....apoi alte lemne....

ce inaltime ai?

1,40 poate fi cam putin....

spor la treaba si ma bucur ca ai pasiunea asta, la o varsta la are copii numa pierd timpul pe calculator....am o mare admiratie pentru oamneii care fac ceva cu mainile lor, dar in special apreciez tinerii....desi colegii mei de generatie ma considera mos....''lasa-l ma pe ala cu lemnele lui, zici ca-i pensionar'' :d

ps. am vazut ca ti-a raspuns Liviu inaintea mea...ti-a raspuns bine :)
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

Arthelad
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Bucuresti
judet:Bucuresti
Varsta:43

Post by Arthelad » 07 Aug 2010, 08:25

Buna Lucas
am vazut posturile tale
eu am inceput sa trag cu arcul acum un an, singur, deci e posibil. pe urma, cand am intalnit membri de pe forum am invatat multe, dar poti incepe linistit si singur daca nu gasesti vreun profesor.
O sa-ti spun ce am facut eu la inceput, si o sa-ti caut niste linkuri dupa care am invatat eu.
deocamdata:
pasul 1 - stabileste-ti ochiul dominant si lungimea la care vei trage sageata. Ochii, la fel ca mainile, nu sunt la fel, poti sa fi dreptaci sau stangaci cu ochiul.
- ridica o mana in sus in fata ochilor, cu degetul mare in sus (ca gestul ala cand ii crutau pe gladiatori). Gaseste un obiect la cativa metri, si pune degetul in dreptul lui, si uita-te la el cu amandoi ochii, apoi inchide pe rand un ochi. Cu un ochi vei vedea obiectul deplasat fata de deget, cu altul il vei vedea centrat. Cu acel ochi cu care vezi centrat esti dominant, de obicei vei trage coarda cu mana din dreptul lui, iar cu mana de la ochiul mai slab vei tine arcul. Exista exceptii si de pilda maestro trage invers, pentru ca prin mult antrenament si-a dezvoltat o ochire deosebita, si foloseste mana mai puternica pt a tine arcul, dar de obicei, mana si ochiul dominant trag coarda, mana si ochiul slab tin arcul.
- ia o rigla mare sau un bat, pune un capat in cosul pieptului, si intinde mainile in fata cu palmele intinse, tot in dreptul cosului pieptului, cu batul intre ele. masoara pe bat distanta intre cosul pieptului si vrful degetelor. Asta e distanta la care vei trage de obicei sageata. Tu poti sa intinzi coarda mai mult, dar asta e distanta la care iti poti sprijini mana de fata (ancora) pt a ochi si a avea stabilitate. De obicei, cand tragi sageata, ai un moment in care lipesti vf degetului aratator de coltul gurii (exista si alte repere dar asta e f des folosit). Ancora foloseste pentru a-ti dezvolta o ragere constanta, cu aceasi forta si intindere si ochire de fiecare data.
Pe seara mai incerc sa-ti postez, sa te gandesti insa ce fel de arc preferi: istoric, de lemn, sau mai modern, gen olimpic.

Lucas97
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Lucas97 » 07 Aug 2010, 09:50

Mersi pentru toate posturile voastre. :)

pentru Liviu:M-am uitat prin acele categorii,m-ai am de citit ceva.
Mersi pentru primi pasi,azi sau maine ma duc in padure sa caut lemnul.

pentru Neacsu Ionut:Mersi,sa vazi cate stiu eu la 13 ani.Inaltimea mea e de 1.68.

pentru Arthelad:Mersi si tie pentru ajutor.
Eu asi fi vrut din acela traditional de lemn.

MULTUMESC TUTUROR. >:d<

Post Reply