Speed testing!
-
- Membru al forumului
Salut!Mi-a venit ideea de a face un topic in care toata lumea scrie viteza arcului sau(fps, m/s..),daca a calculat?!
Si scrieti ce lbs, si intindere are?!
Si am o intrabare:daca cineva ar lua un selfbow salcam(longbow sau flatbow) de 70lbs,un arc laminat de 70 lbs,un arc maghiar/nomad/asiaticde 70lbs ,si un recurve de 70 lbs,si cu sageti asemanatori ce arc ar scoatea a viteza mai mare?
Si scrieti ce lbs, si intindere are?!
Si am o intrabare:daca cineva ar lua un selfbow salcam(longbow sau flatbow) de 70lbs,un arc laminat de 70 lbs,un arc maghiar/nomad/asiaticde 70lbs ,si un recurve de 70 lbs,si cu sageti asemanatori ce arc ar scoatea a viteza mai mare?
- Pisic
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
Re: Speed testing!
e cam degeaba topicul,s-a mai discuttat chestia asta de 100 de ori..........
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.
-
- Membru al forumului
- locuiesc in::tgmures
- judet:mures
- Varsta:34
sti care e diferenta dintre un crocodil? e mai verde decat lung! si un ninja e mai bun decat un boxer... sau invers, nu mai stiu. Stiu ca ai doar 13 ani, dar incearca sa-ti omori timpul invatand, si invatand e la altii, lasa deocamdata statisticile si comparatiile, tu vrei sa compari niste arcuri pe care poate le-ai vazut doar in poze, care e sensu? eu de ex nu-mi compar arcurile mele pe care cat de cat le cunosc, nu zic sa faci ca mine dar ai atatea de invatat la 13 ani ca numai cum se comporta diferite arcuri la 70lbs nu cred ca te retine. O sa ai timp sa-ti pui intrebarea de ce sunt acurile astea asa diferite ca si design si performante, de ce sunt anumite designuri in anumite zone ale lumiil, cum s-a ajuns la ele...care e scopul fiecaruia?...
mai bine trage cu arcu ce l-ai facut, fa un set de sageti mai lucrate putin (vezi destule aici pe forum) si invata sa tragi... dupa parerea mea asta ar trebui sa faci, dar pina la urma e alegerea ta, poti trece direct la statistici si ecuatii fizice la cum lucreaza arcul in conditii de vid sau mai stiu eu ce rocket science
numa bine
mai bine trage cu arcu ce l-ai facut, fa un set de sageti mai lucrate putin (vezi destule aici pe forum) si invata sa tragi... dupa parerea mea asta ar trebui sa faci, dar pina la urma e alegerea ta, poti trece direct la statistici si ecuatii fizice la cum lucreaza arcul in conditii de vid sau mai stiu eu ce rocket science
numa bine
-
- Membru al forumului
Multumesc pentru ca ati scris aici si cer scuze pentru prostia asta.
-
- Membru al forumului
nu tre sa-ti ceri scuze si nu e o prostie dar toate la timpul lor...
- Arthelad
- Membru al forumului
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Bucuresti
- judet:Bucuresti
- Varsta:43
fiecare arc are avantajele sale
de pilda eu de curand trag si cu un longbow de tisa, si cu un recurve takedown.
La 60 # longbow-ul e mai usor de intins decat recurvul de 55, si e mai iertator la greseli. Recurvul trage clar mai repede si traiectoria sagetii este mai dreapta, la distante mici mi-e mai usor sa ochesc cu longbow-ul, la mari e mai precis celalalt. Un laminat lngbow e la mijloc, combina cele doua. La asiatic va depinde enorm de calitatea producatorului, variaza f mult. Dintre arcurile pe care le-ai enumerat, un recurv modern, traditional sa zicem, va trage cel mai repede, dar viteza nu e singurul parametru important.
Important e sa tragi cu ce te simti bine.
de pilda eu de curand trag si cu un longbow de tisa, si cu un recurve takedown.
La 60 # longbow-ul e mai usor de intins decat recurvul de 55, si e mai iertator la greseli. Recurvul trage clar mai repede si traiectoria sagetii este mai dreapta, la distante mici mi-e mai usor sa ochesc cu longbow-ul, la mari e mai precis celalalt. Un laminat lngbow e la mijloc, combina cele doua. La asiatic va depinde enorm de calitatea producatorului, variaza f mult. Dintre arcurile pe care le-ai enumerat, un recurv modern, traditional sa zicem, va trage cel mai repede, dar viteza nu e singurul parametru important.
Important e sa tragi cu ce te simti bine.
-
- Membru al forumului
multumesc foarte mult pentru informatie!aceasta am vrut sa stiu

-
- Membru al forumului
eu zic ca un asiatic poate sa traga mult mai repede si cred ca si la longbow sau recurve conteaza producatorul si conteaza foarte mult materialele. un selfbow poate depasi un asiatic facut prost sau din materiale sa zicem nepotrivite... in fine...discutii fara destinatie
- Arthelad
- Membru al forumului
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Bucuresti
- judet:Bucuresti
- Varsta:43
asta ziceam si eu, depinde de producator. Aceleasi materiale, moderne sau traditionale pot avea rezultate diferite in functie de cum sunt folosite. Pana acum totusi, cele mai mari diferente de calitate le-am vazut la asiatice. E probabil posibil ca un asiatic sa traga mai repede decat un modern, in anumite conditii. Dar daca tragi cu modernul cu sageti bine spinate din carbon, si cu arrow rest, ma indoiesc.dady wrote:eu zic ca un asiatic poate sa traga mult mai repede si cred ca si la longbow sau recurve conteaza producatorul si conteaza foarte mult materialele. un selfbow poate depasi un asiatic facut prost sau din materiale sa zicem nepotrivite... in fine...discutii fara destinatie
-
- Membru al forumului
eu zic sa ne oprim aici ca iar o ia discutia catre care e cel mai bun arc din lume... si cred ca cei mai in masura sa vb despre astea is cei ce au testat tipurile de arcuri despre care se vorbeste. Pareri personale putem avea, senzatii ce ne provoaca un arc sau altul, eu de ex din cate arcuri am avut in mana chiar daca am tras doar 2-3 sageti sau 100 senzatia cea mai placuta am avut-o cu asiaticu ala ce l-am facut, singurul care a depasit acea senzatie deocamdata e windfighter-ul, nu m-au impresionat in aceeasi masura nici longbow-uri, nici selfbow-uri nici recurvuri olimpice si nici compound-uri... dar gusturile nu se dicuta nu?