intrebare noua

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Post Reply
Arthelad
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Bucuresti
judet:Bucuresti
Varsta:43
Re: intrebare noua

Post by Arthelad » 09 Sep 2010, 20:56

Am aplicat si eu odata ceva similar, din doua arbalete de jucarie de bambus am facut una, lipind fasiile de bambus. A crescut forta dar nu stiu daca la dublu, nu am masurat. Totusi o solutie mult mai buna ar fi pur si simplu cumpararea unui arc mai performant, exista destule modele la cateva milioane mai tari si mai performante. Nu sunteti departe de Cluj, unde exista Decathlon, daca au aceasi marfa ca la Bucuresti, ar trebui sa aiba arcuri realativ ieftine la 25-35 livre, cele de 35 chiar decente (longbow kap si samick volcano)

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 09 Sep 2010, 23:52

Salut!
Asa cum si Florin spunea, cand cresti grosimea de un numar de ori n, forta creste de n*n*n ori. Daca cresti latimea de m ori, tot de m ori creste si forta.
Suprapunand 2 brate de acelasi tip, forta creste de 8 ori. De la 7 kgf ar ajunge, teoretic, la 56 kgf la aceeasi intindere (dar, evident, nu ar tine - in primul rand manerul, probabil nici bratele daca ar fi totusi puse pe alt maner, solid).
(Si chiar de-ar tine, 56 kgf este mult pentru un om de forta medie.)

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Construit de mine:da
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 10 Sep 2010, 01:04

Salut,
Daca lipesti ceva pe spatele arcului(care ori cum e firav), tre sa o faci pe toata lungimea,are 140 lipesti 140 nu 90.
Iti recomand daca vrei sa-i maresti forta sa nu exagerezi, de la 15 lbs maxim 20lbs.Sint sanse ca suportul sa nu reziste!
Bafta!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Construit de mine:da
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 10 Sep 2010, 01:05

Salut,
Daca lipesti ceva pe spatele arcului(care ori cum e firav), tre sa o faci pe toata lungimea,are 140 lipesti 140 nu 90.
Iti recomand daca vrei sa-i maresti forta sa nu exagerezi, de la 15 lbs maxim 20lbs.Sint sanse ca suportul sa nu reziste!
Bafta!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

Post Reply