Un nou set de sageti

Munca mea...
Post Reply
Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Craiova
judet:Dolj
Varsta:31
Un nou set de sageti

Post by Sharpshooter » 09 Oct 2010, 18:50

Si pentru a dovedi ca nu stau degeaba , intre 2 trageri am timp sa postez si pe forum si chiar sa pun cateva poze cu noie mele sageti.
Mi-am comandat un nou set de shafturi de aluminiu , si niste pene mai speciale cu insertie (ca un fel de nervura care intareste pana la contactul cu shaftul). Dintr-o eroare de expeditie m-am ales cu toate penele negre , cum nu se putea mai rau , ca sunt si usor discromat si nu vad penele inchise la culoare . Faptul ca m-am ales cu toate penele negre m-a fortat sa improvizez si sa experimentez dupa cum veti vedea.
Mai intai o poza de ansamblu cu noile shafturi :
Image
Image
Image
Capatul dinspre nock se termina cu un inelus , nockul intra fortat , nu se lipeste , poate fi inlocuit cu usurinta , se poate roti dupa penaj , si nu trebuie neaparat lipite penele dupa nock .
Image
Image
Varfurile sunt de field , se insurubeaza intr-un insert de aluminiu , sunt de greutati diverse pe acelasi shaft (insert) se pot pune varfuri mai grele sau mai usoare , 65, 75,85,100 grains dupa preferinte. Inserturile sunt din aluminiu si se lipesc cu hot melt in interiorul shaftului . Shaftul trebuie incalzit la flacara cu grija , ca sa se dilate si sa se topeasca hot melt-ul , deformarea sau decalirea shaftului sunt accidente ce se pot intampla frecvent.
Image
Image
Image
Image
Penele sunt Tight Flight 235 de la Easton , sunt niste pene cu nervura la baza la contactul cu shaftul . Sunt foarte usor de lipit si se deformeaza destul de greu datorita nervurii respective . Sunt mai rigide decat penele de plastic conventionale .
Image
Image
Si acum vine noutatea , neavand pene decat negre trebuia sa fac cumva sa deosebesc pana conducatoare de celelalte cu usurinta , sa nu stau sa ma uit de fiecare data la pozitia nockului , trebuie sa recunosc ca meritul este al lui Doru Danilet , de la care m-am inspirat si care a aratat intr-un filmulet niste sageti de carbon care aveau penele puse fiecare la alt nivel pe shaft (si tot in filmul ala Daniela Crudu arata tot atat de apetisanta cum o stim cu totii). Si am pus si eu fiecare pana cu aproximativ 5 mm mai jos decat precedenta . La final am reglat nockurile dupa pana conducatoare si iata ce a iesit:
Image
Image
Image
Image
Image
Deocamdata am pus pene la 6 din sagetile vechi , si le-am si testat , am tras azi cu ele , merg "teleghidate" nu am decat lucruri bune de spus . Teoretic sunt niste pene mici care stabilizeaza ca niste pene mari dar nu au greutatea si frecarea penelor mari , redreseaza mai repede sageata pe distante scurte , si cum eu ma pregatesc sa trag in sala iarna asta o sa fie numai bune. Practic in afara de un usor suierat nu am ce sa le reprosez . Va rog sa tineti cont de fapul ca nu am Fletching jig si toate penele sunt puse de mine cu mana cam intr-o ora.
Image
Si dovada ca si sagetile de aluminiu se mai strica :
Image
Image
Si la sfarsit o poza de ansamblu cu toate sagetile pe care le am in clipa asta : (nevasta-mea ma intreaba daca ma pregatesc de ceva razboi ) 31 de sageti si 12 shafturi ....
Image
Image
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Construit de mine:da
locuiesc in::Brasov

Re: Un nou set de sageti

Post by florinarnaut » 09 Oct 2010, 21:12

Salut!
Foarte faine! sa le folosesti sanatos!

N.B. Trage si tu de la 40 - 50 m , altfel ...strici bunatati de sageti :)

Numai bine!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

TheWOLF26
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::targu mures
judet:mures
Varsta:17

Post by TheWOLF26 » 10 Oct 2010, 21:40

niste sageti foarte faine si chiar pare ca te pregatesti de razboi :d ;)

Mugurbb
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Cluj-Napoca
judet:Cluj
Varsta:37

Post by Mugurbb » 11 Oct 2010, 08:34

Am mai vazut pene puse asa decalat la unii pe net. Ei ziceau ca sunt mai stabile la tragerea outdoor cand bate vantul...
Silence is golden and Duct Tape is silver.

tdrbuzle
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by tdrbuzle » 15 Oct 2010, 22:23

Superbe =D>

Sper sa incep si eu in curand sa produc ceva...nu asa high tech, da oricum...ce vad aici ma inspira :d

sspoll
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Timisoara
judet:Timis
Varsta:34

Post by sspoll » 08 Nov 2010, 00:48

daca sageata de aluminiu era din lemn ..il faceai de rusine pe robin hood

Post Reply