longbow laminat massaranduba bambus

Munca mea.......
Alin
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Gherla
Re: longbow laminat massaranduba bambus

Post by Alin » 11 Oct 2010, 14:40

Salut,
Ieri am tras cu arcurile lui maestro, vreau sa va spun (si ma refer la cele de mansaranduba cu bambus ) ca par a fi foarte firave, sunt atat de usoare incat ai impresia ca sunt pt copii, subtiri cu capetele cat un creion, asta cand pui prima data mana pe ele. Cand pui sageata in arc, lucrurile se schimba radical, constati ca arcul nu este deloc firav, eu l-am estimat undeva in jurul a 35 kgf ( poate gresesc, oricum pt mine sunt prea tari), intinzi coarda si eliberezi ... ei bine, aici e ghidusia, este un arc foarte rapid, nu-ti trebuie masuratori cu crono ca sa iti dai seama de asta.
Nu am pretentii de cunoscator, este o parere strict personala, consider ca sunt niste arcuri excelente, foarte atent funisate, frumoase prin simplitatea lor.
Felicitari constructorului... si la mai multe.

cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::cluj
judet:Cluj
Varsta:31

Post by cristiflorin » 11 Oct 2010, 16:04

Am tras si eu o sageata, de incercare. Ce pot spune e ca tinind cont de forta si caracteristice de design fusiform, ca are masa mica (si aici se resimte socul si instabilitatea), nu poate fi decit rapid. Nu am fost atent insa la penetrare, si daca ati facut o comparatie cu celelalte arcuri tari de pe acolo (asiaticul gazdelor si compoundurile) as fi curios de rezultate. Oricum, nu e un arc de antrenament sau de concurs. Din pacate nu pot aprecia un arc care imi e incomod, tragerea nefiind corecta.
Eu ii sugerez, din nou, lui Maestro, ca daca tot se pricepe si pune pasiune, cind are materiale sa faca o serie de longbow-uri mai usoare. Nu e o rusine sa faci arcuri pe bani sau in serie. Ba chiar ar trebuie sa fie o mindrie, daca sunt de calitate.

Arthelad
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Bucuresti
judet:Bucuresti
Varsta:43

Post by Arthelad » 11 Oct 2010, 18:25

Hehe, nici nu ma asteptam la mai putin, dar daca cu astea ai scos 65 banuiesc ca modelul ala laminat cu ceva reflex deflex, ala cu bambus, ar putea scoate si in jur de 70, nu?

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Construit de mine:da
locuiesc in::Galati
judet:Galati
Varsta:24

Post by Dediu00ro » 12 Oct 2010, 22:28

Maestro daca ai vreo data un arc mai folosit... teai saturat de el ....zimi si mie vreau sa trag si eu cu un arc dea tau platesc eu transportu si arcu vb ... sunt tare curios sa trag si eu cu un arc dea tau oricare ar fi el .. eu nu am tras nici o data cu un longbow puternic dar as vrea .... la sarata am tras de un longbow de 35 .... ma rog cu fereastra dami un pm daca crezi ca ai pe undeva un arc.... pana imi fac eu mai dureaza cu munca asta de abia imi gasesc timp sa trag
Show without showing what u know without knowing

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 13 Oct 2010, 21:16

Salut!

Am citit performantele, felicitari!

Maestro, te-a batut gandul sa faci si un arc si cateva sageti special pentru flight? (Ma refer tot la traditionale, longbow sau primitiv, nu la d-alea scurte de 80 - 90 cm, cu sageti de 38 - 40 cm). Un arc care sa fie facut la limita, adica sa-si pastreze performanta initiala pentru doar cateva trageri, dar sa se apropie (sau, cine stie, sa depaseasca ;) ) recordul de distanta al clasei lui.

Pe mine ma cam bate gandul...sa vedem, experienta practica nu am atata si, in plus, stiu ca ar fi multe zeci de ore de munca pentru doar... cateva secunde, dar... este tentant. In acest caz, e de studiu si de munca serios si la sageata...

liviu55
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu55 » 23 Nov 2010, 21:49

ma :-n00b estro wrote:salut ! dimensiuni arc ;

lungime arc -180cm
latime la maner -25mm
grosime la maner -24mm ( sectiune D )
latime la varf -8mm
grosime la varf 15mm ( pe ultimii 25cm sectiune piramidala )
greutate arc - 570g
grosime fasie bambus aprox. 3 - 3,5mm
ATENTIE ! inainte de laminare se subtiaza maxim posibil mansaranduba .
metoda de laminare ; dupa ce se subtiaza (rectifica) fasia de bambus si se degroseaza fasia de mansaranduba dandui o forma cat mai apropiata de final (inclusiv rotunjind usor canturile dinspre fata arcului ) se zgarie cu o panza de bonfaer suprafetele ce vin lipite ,se sterg cu o carpa curata imbibata in acetona pentr a se sterge praful dupa care se ung cu rasina . pentr strangere eu folosesc fasii de cauciuc din camera de bicicleta sau masina 2-3cm latime . se suprapun fasiile unse cu rasina dupa care se strang bine cu fasiile de cauciuc tip matisaj . se ia o bucata de rigla de lemn 5X5cm sau o teava rectangulara de 190cm peste care se aseaza arcul laminat cu bambusul in sus (bakingul),se strange exact la mijloc cu un strangator , dupa care se introduce sub capete distantiere de 4 cm pentr a da arcului un reflex simetric pe toata lungimea , se lasa la uscat 24 ore ,apoi se trece la tilerit (aici sunt iarasi multe de spus ). dupa ce vin din vacanta am sa postez ultimul longbow laminat tot mansaranduba bambus imbunatatit. arcul e finisat si probat ,am scos cu el performante greu de crezut pentr. acest tip de arc :>

Arthelad
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Bucuresti
judet:Bucuresti
Varsta:43

Post by Arthelad » 24 Nov 2010, 22:04

chiar, Liviu, ce vrei sa spui?

Post Reply