arc lat din salcam

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17
Re: arc lat din salcam

Post by Neacsu Ionut » 12 Oct 2010, 20:23

nu prea trage bine pentru ca bratele lucreaza prea mult la capete si la mijloc....daca lucrau mai langa maner tragea mult mai bine...de aia cred ca si vibreaza...

in rest ai facut treaba buna....imi plac nockurile :)

eu zic sa il lasi asa, si sa faci altul mai bun....tillerul nu se prea mai poate schimba...si daca il schimbi, probabil ca ajunge la 15kg sau chiar mai putin.......
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 12 Oct 2010, 21:01

Salut!

Felicitari pt arc!
cand eliberez sageata, coarda vibreaza foarte tare si ma plezneste si mai tare. Pana acum nu am tras cu arcuri tari, doar cu cele facute pentru fiul meu, dar nu am patit asa cu nici unul
In general acest lucru se intimpla cind se trece de la un arc slab la unul mai puternic,cu mult mai puternic decit ar fi potrivit ca sa zic asa...
Motivul cel mai probabil este pozitia incorecta a bratului cu care ti arcul,mai precis a antebratului.Bratul tre sa fie perfect intins,si incheietura rotita la "maxim" in sensul acelor de ceasornic cum privesti spre arc;Daca nu reusesti sa ti bratul intins cu arcul in pozitie de tragere 2 - 3 secunde , e prea tare momentan,...oricum sa folosesti aparatoare, poate fi periculos...

dar aduc axa arcului unde trebuie.
Corectia axei sau ajustarea se poate face si altfel,..am mai postat o schita legat de acest subiect, sigur ca e mai eficace in cazul arcurilor laminate,recurv,dar functioneaza la orce model..
Image

Bafta!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

domide
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Deva H
judet:Hunedoara
Varsta:40

Post by domide » 12 Oct 2010, 22:17

Acum "piesa" este in repaos, am incercat cu pistolul cu aer cald sa indrept bratele. Vroiam sa incerc metoda cu slefuitul dar nu stiam exact de unde, din lateral sau din grosime spre margine.

Dupa indreptat am sa mai lucrez si la tiller, nu am nevoie de un arc puternic. Pana acum nu prea am "simtit" cum sta treaba cu taria arcurilor. Eu deocamdata trag la maxim 25m, sa-mi perfectionez tehnica, sa stiu sa "potrivesc" sagetile, cred ca la 18 kile este mai bun, cu vremea poate trec la avansati. Oricum nu ma opresc aici, mai am ceva lemn din busteanul acesta.

Despre plesnit, nu era problema ca ma lovesc (nu este placut) port aparatoare, dar ma deranjeaza vibratia, parca as fi tras fara sageata. Sa fie adevarat ca lucreaza doar din capete? am samai pun poze dupa ce-l mai finisez.
"Prietenia este incercarea prin care se masoara un om" - Oscar Wilde

[unitatea de masura este numarul acelora care iti trec pragul]

domide
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by domide » 17 Oct 2010, 13:34

Dupa "retusari" arcul are dimensiunile: L=176cm (folosesc coarda de 66"), braceheight = 18cm, tarie aproximativ 14kg la 70cm intindere. Am incercat sa slefuiesc de pe lateral, dar nu am reusit nici asa sa corectez axa, mai este putin decalata. Acum nu mai vibreaza, sa fie din cauza ca a scazut taria?

Am tras la o distanta de 15m, cu trei modele de sageti (cate 5 din fiecare):

1) Geologic 110 diametru 5mm - sagetile flambau prin aer, dar toate au lovit in albastru, in stanga

2) sageata din fag OBI 6mm - sagetile nu flambau dar precizia a fost mai scazuta.. (una in galben, restul in alb si stanga si dreapta)

3) sageata din fag OBI 8mm - sagetile nu flambau, dar toate treceau peste tinta (cam pe mijloc)!!! DE CE?

Nu am avut aparat sa fac poze, dar la urmatoarea tragere nu-l uit.

domide
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by domide » 17 Oct 2010, 19:18

Multumesc Maestro,

Raspunsul tau ma ajuta la alegerea sagetilor. Sagetile Geologic le-am cumparat pentru fiul meu, el trage cu un arc mai slab ( primul arc facut din frasin ). E important sa fie sagetile cat de cat cu aceleasi caracteristici, pentru a invata sa traga bine.

Totusi nu inteleg, acea vibratie era normala? asa se intampla cu arcurile puternice?
avram wrote:Ar fi bine sa-i pui niste tendon daca vrei sa fie mai puternic,altfel risti sa-l rupi.
Nu ma tem sa-l rup, cu acest arc va trage fiul meu. Deocamdata nu a incercat arcul nou, cred ca este prea tare pentru el momentan.

Dupa acest exercitiu, voi incepe un alt arc lat care sper sa fie la 21kg, la 180cm, pentru mine.

Post Reply