Intr-un topic Maestro sugera folosirea parchetului din bambus , ca materie prima in constructia de arcuri laminate,mai precis a fisiilor de bambus.
Am probat acest lucru si rezultatul este unul bun...iar pt mine este unul f.bun.Am mai facut fisii din frasin , salcim ,stejar,dar nu se compara cu cele de bambus,constant in elasticitate si textura pe toata lungimea fisiei.
Despre pret , e mai mult decit acceptabil.Un pachet de parchet costa cca 200.00 roni, dar mai sint si pachete descomplectate si poti cumpara la bucata cu 10 roni cea de 130mm latime si 8 roni cea de 90mm. Lungimea e de 900mm . Dintr-o placa de parchet se obtin prin debitare (la circular) 3 , 6 , 9 , fisii asta in functie de grosimea dorita si nu in ultimul rind de indeminare.
Eu le-am taiat de 2mm grosime si 40mm latime.Pe urma la un atelier de mobila (mobila din lemn masiv sau lemn furniruit)le-am trecut la o masina de calibrat si slefuit si am obtinut dimensiunile dorite (uzuale) , 1,8mm,1,5mm , 1,2mm cu o precizie de 0,02.
Se stie ca fisiile de bambus folosite la arcurile laminate sint supuse la un tratament termic. Nu cred ca fabricantul de parchet foloseste bambusul asa cum il aduce din "padure" fara sa ii aplice nici un tratament.Asa ca ...
Sustin alaturi de Maestro ca merita incercat.
Citeva din aceste fisii: