Un arc nou
- candavaly
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Bucuresti
- judet:Bucuresti
- Varsta:28
Fun Killer... esti cel mai tare... IMi place mult arcul cu siahuri. Am si eu unul ungar... imi plac la nebunie horsebow urile...
al meu e imbracat in piele.
poate poti si tu sa il imbraci tot mai putin siahurile.
al meu e imbracat in piele.
poate poti si tu sa il imbraci tot mai putin siahurile.
Die with your boots on ! ! !
- Arthelad
- Membru al forumului
- Varsta:43
Re: Un arc nou
O intrebare: de ce sa il imbrace? E vreun motiv util sau doar de aspect?
Inteleg ca alea de fibra turnata se imbraca ca sa arate mai bine.
Sau i-ar mai putea pune piele piele daca ar trebui intarit sa nu se rupa, dar in mod normal, daca ii pune piele, la un arc de lemn, nu ii creste automat greutatea si ii scade performanta?
Sunt impresionat (si umilit) de performantele lui Funkiller, eu am de 4 ori aproape varsta lui si abia un arc cat de cat ok am reusit sa fac, dar nu-i nimic, las ca-l prind eu din urma
Sau i-ar mai putea pune piele piele daca ar trebui intarit sa nu se rupa, dar in mod normal, daca ii pune piele, la un arc de lemn, nu ii creste automat greutatea si ii scade performanta?
Sunt impresionat (si umilit) de performantele lui Funkiller, eu am de 4 ori aproape varsta lui si abia un arc cat de cat ok am reusit sa fac, dar nu-i nimic, las ca-l prind eu din urma

-
- Membru al forumului
multumesc pentru aprecieri si cred ca o sa mai fac arcuri , dar a inceput scoala si nu am atatea timp 
si multumesc oamenilor care sunt pe forum, pentru ca de aicea am avut informatiile necesare..

si multumesc oamenilor care sunt pe forum, pentru ca de aicea am avut informatiile necesare..

- candavaly
- Membru al forumului
Nu are decat rol optik (cum ar spune cei de la BMW de la M optik)Arthelad wrote:O intrebare: de ce sa il imbrace? E vreun motiv util sau doar de aspect?
dar daca reusesti sa combini 2 culori de piele , una pe maner si cealalta pe cele 2 brate, prinse in spate in crucis cu un snur tot de piele, da foarte bine. si poate sa ascunda si imprerfectiunile lemnului sau sa zicem nefinisarea lui.
sau mai simplu il dai cu lac si ai incheiat discutia

-
- Membru al forumului
si eu apar castelul corvinilor doar cu sabia nu cu arcul pentru ca pana acum nu am reusit sa fac un arc care sa tina mai mult de doua zile

- candavaly
- Membru al forumului
Incearca mai mult. Poate iti dai seama unde gresesti de se rupe asa de usor.
sau poti sa cumperi unul... de sa nu se rupa
sau poti sa cumperi unul... de sa nu se rupa

-
- Membru al forumului
am sa pun o poza aici unde sa rupt arcul si sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac
eu cred ca gresesc aici
-fac arcurile prea scurte
-nu le fac mai fine(le iau prea mult cu toporul)
-cred ca nu e bun lemnul(alun)
ce lemn miati recomanda
multumesc pentru sfaturi

eu cred ca gresesc aici
ce lemn miati recomanda
multumesc pentru sfaturi

- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Constanta
- judet:Constanta
- Varsta:17
salut
alunul e bun, e chiar elastic si la ce forta iti trebuie tie e ok, pana in 40de livre e foarte bun....se lucreaza usor....
acum, sunt niste chestii de zis:
1.ce lungime de tragere ai? daca faci arcul de 170 nu cred ca vei mai avea probleme
2.trebuie sa ai un alun gros de macar 4cm la mijlocul arcului....alunul e slab in compresie si ai nevoie de o burta mai lata...
3.nu e nevoie de prea multe scule, se pot face arcuri si numai cu toporul(
)...dar totusi si alte scule te ajuta....cutitoaia la inele(la alun da jos numa coaja, fara sa zgarii lemnul)....dupa ce faci profilul cu toporul, cu grija, iei din grosime tot cu toporul, pana incepe sa se indoaie....apoi cu raspa, cu scraperul, cu smirghel....
pune poze si cu alea rupte, sa vedem ce ai gresit, ca sa nu mai gresesti si data viitoare
alunul e bun, e chiar elastic si la ce forta iti trebuie tie e ok, pana in 40de livre e foarte bun....se lucreaza usor....

acum, sunt niste chestii de zis:
1.ce lungime de tragere ai? daca faci arcul de 170 nu cred ca vei mai avea probleme
2.trebuie sa ai un alun gros de macar 4cm la mijlocul arcului....alunul e slab in compresie si ai nevoie de o burta mai lata...
3.nu e nevoie de prea multe scule, se pot face arcuri si numai cu toporul(

pune poze si cu alea rupte, sa vedem ce ai gresit, ca sa nu mai gresesti si data viitoare
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...
- candavaly
- Membru al forumului
Daca e un longbow... atunci si din titlu... trebe sa fie lung... putin mai mic sau aproape cat tine de lungclaudiu wrote:am sa pun o poza aici unde sa rupt arcul si sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac
eu cred ca gresesc aici
ce lemn miati recomanda
multumesc pentru sfaturi![]()
![]()
ia-le cu topotul dar in prima faza ( adica cand ai trasat dungile de ghidaj unde trebe sa tai; il cioplesti din gros ... apoi iei lemnul cu o unealta mai mica si mai fina si incepi sa il lucrezi, terminand cu smirghel pentru finisare)
alunul e ok... numai ca trebe sa fie uscat.
incearca frasin si fag sau dud... cred ca ar iesi ok
vezi ca e un topic cu lemnul pentru arcasul roman... citeste si acolo sa vezi cum se alege si lemnul
http://arcasi.ro/forum/viewtopic.php?f=2&t=259
vezi ca au fost deja inchise 2 parti si acum e deschisa partea a 3 a. deci ai ce sa citesti
spor