Salut.
Ce design "complicat"! Cu alunul, as alege un design primitiv facut din exteriorul busteanului/batului, luat doar pe burta, pe laterale inspre capete (spatele neatins), miner flexibil (poate doar o leaca mai rigid ca restul arcului).
Design-urile astea "complicate" pot da performante ceva mai bune, dar si riscul este mare, si trebuie sa ai ochiul si mana bine formate. (Eu rareori ma "complic", desi am construit destule arcuri. Iar cand ma "complic", petrec si cateva zeci de ore la lucru, imi poate lua arcul cateva luni de cand incep sculptarea pana la final, inaintez asa de incet incat riscul de eroare este chiar redus; cu toate astea, am avut 2 design-uri mai pretentioase semiratate - au iesit arcuri, dar nu chiar cum vroiam).
Inca ceva: 164 cm lungime, maner rigid, capete rigide si lemn de alun este un compromis cam pretentios, oricat de bine ar fi tillering-ul facut (acum, nu stiu latimea si grosimea bratelor; imi este greu sa cred ca sunt de doar 2 cm latime, ca din poze raportul latime/grosime brate pare destul de mare, daca latimea ar fi de 2 cm grosimea ar fi asa de mica incat forta n-ar depasi, probabil, 6-7 kgf).