Arc primitiv

Munca mea.......
Post Reply
liviu
Membru al forumului
Membru al forumului
Arc primitiv

Post by liviu » 21 Jan 2011, 23:01

Salut, mai aduceam vorba, pe ici, pe colo, despre "arcurile mele".
Fiindca mi-am luat, in sfarsit, un aparat foto mai cat de cat, si am reusit sa rezolv si problemele de compatibilitate dintre programelul aparatului si Windows-ul meu... extrem de licentiat, voi incepe sa pun din arcuri.

Acesta are 155 cm ntn (de-a lungul corpului), lemn neidentificat (unul dintre putinele arcuri de ale caror lemne nu stiu sigur) - poate fi un ulm - specia a' mai putin densa, mai proasta de arc din cele 4 de la noi - se lucreaza usor, nu-i asa de flexibil ca lemnele albe "traditionale", e destul de eficient. 18 kgf la 65 cm intindere. Intinderea este asa de mica fata de lungime din cauza manerului ceva mai rigid fata de restul arcului, a lemnului mai "sarac" si a raportului mare (aproape de 1) dintre grosime si latime (mare noroc a fost ca l-am putut face fara sa se indoaie in lateral). Intins la 65 cm si cu brace height-ul asta mic nu prea ia string-follow (care este cam la fel ca-n poza si dupa tragere). Coarda... veti rade, stiu :) Eu nu fac corzi, nylon-ul asta tine (daca il las in 3) si la 45-50 kgf.

Image

Image

Image
Last edited by liviu on 21 Jan 2011, 23:44, edited 3 times in total.
Reason: click dreapta pe poza apoi copy link location si se pune intre [img][/img]

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Arc primitiv

Post by liviu » 21 Jan 2011, 23:27

Lemnul se curba mult, nu mai aveam lungime (altfel l-as fi facut :) ). Este cu bratul de sus... sus. Mult mai putin asimetric decat pare (in poza asimetria este "marita" de unghiul din care am pozat).

Deci tu vedeai prima poza?! Eu am pus acum link, fiindca la mine nu se vede (si-am zis ca nimeni n-o vede...).
Last edited by liviu on 21 Jan 2011, 23:29, edited 1 time in total.

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 21 Jan 2011, 23:27

liviu wrote: Coarda... veti rade, stiu :) Eu nu fac corzi, nylon-ul asta tine (daca il las in 3) si la 45-50 kgf.
Cum se numeste acest nylon ?
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 21 Jan 2011, 23:32

Nu stiu, este exact coarda "de rufe". Daca o las in 3 (cum e), imi trebuie nock-uri mai largi... In 3 a tinut, de fapt, pe un arc (pe care l-am ratat pana la urma) de il incordasem la 55 kgf cand ii faceam tillering-ul (ca mi-a pocnit mie spatele :) )

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 22 Jan 2011, 22:45

Tendonul e bun, s-ar intinde ceva mai mult, dar ar ceda mai repede pe compresie. (Lemnul este relativ slab si pe compresie - ca alunul sau poate doar o tara mai bun, plus ca arcul e relativ ingust).

Tendon poate la cel de-l-am in constructie acum, si sa-i calesc putin burta... (un frasin mai dens, la 136 cm, forma de vasla, lat, maner semi-rigid...).

Maestro, Florin, multumesc!

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 30 Jan 2011, 15:17

Salut Maestro! Ai dreptate. Arcurile lungi, daca sunt doar din lemn, sunt clar mai rapide. Am vazut asta si din propria experienta.
Problema a fost cea legata de materiale.

Voi incerca sa postez un longbow de 180 cm ntn din dud, daca reusesc sa-l mai dezrasucesc nitel... ;). Cand am vazut cum trage asta fata de arcurile scurte, mi-am zis ca-i clar, din lemn merita sa mergi pe lungime mare. :)

Post Reply