Tisa?????
- anasazzy
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::bucuresti
- judet:----
- Varsta:43
Re: Tisa?????
daca miroase a brad posibil sa fie un conifer mai dens.tisa nu contine rasina doar taxona ,din taietura iese o solutie putin roscata ca un bait ,daca este asa poarta manusi este otravitoare.dar ce ai tu acolo sigur nu e tisa lipseste sapwoodul adica lemnul de culoare alba de la exterior,al tau este tot alb,tisa are lemn alb la exterior si cafeniu-roscat la interior iar coaja este foarte subtire deoarece se exfoliaza. a ta se vede ca este groasa de minim 5-6 mm
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască
-
- Membru al forumului
Daca nici asta nu e TISA "Fac INFART" Luati-ma incet , fiti blanzi (glumeam)
Am luat materialul din lateral (parte alba cca. 1.5 cm ) Este la uscat de 2 Saptamani
Va Multumesc!!!!!
P.S Referitor la pozele de mai sus inelele de crestere sunt de peste 120 la o distanta de sub 1 mm Partea alba este groasa de peste 4 cm am trei bucati din acelasi bustean Apreciez DIAMETRUL la peste 45 cm
Am luat materialul din lateral (parte alba cca. 1.5 cm ) Este la uscat de 2 Saptamani
Va Multumesc!!!!!
P.S Referitor la pozele de mai sus inelele de crestere sunt de peste 120 la o distanta de sub 1 mm Partea alba este groasa de peste 4 cm am trei bucati din acelasi bustean Apreciez DIAMETRUL la peste 45 cm
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
- Membru al forumului
de zece ori mai mare calculat dupa sprayul din poza aproximativ,
- rotariu nicolae
- Constructor de arcuri
- Construit de mine:da
- locuiesc in::dumbraveni sibiu
salut! nu cred ca este tisa, are inelele prea departate !!!!!!!!!!
-
- Membru al forumului
nu stiu astept sa ma elucidez este sau nu? luminati-ma Va rog!!
-
- Membru al forumului
am primit lemnul taiat ,are putina coaja pe o portiune seamana cu tuia din poza ,pun foto diseara
- Arthelad
- Membru al forumului
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Bucuresti
- judet:Bucuresti
- Varsta:43
pozele de sus nu arata deloc a tisa, pozele cu busteanul ala lung pe care se vede sapwood aduce a tisa, din cauza sapwood-ului care pare destul de caracteristic si de asemenea portiunea decojita are o culoare rosiatica pe care am vazut-o si eu cand am cojit tisa, e un start subtire imediat sub coaja pana la sapwood. Culoarea lemnului mi se pare mai ciudata, e ceva mai deschisa decat ce am vazut. Nu ai primit si ceva ramurele sa vezi acele?
-
- Membru al forumului
nu am ramurele din pacate ,cineva a spus ca ar fi zada ,nu stiu ce sa mai cred
-
- Membru al forumului
Poze noi
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.