Ultimul set lucrat

Munca mea...
Post Reply
Casspius
Membru al forumului
Membru al forumului
Ultimul set lucrat

Post by Casspius » 02 Feb 2011, 03:49

Salutare tuturor!
Si scuze pentru absenta indelungata :(
Mai jos am postat imagini cu ultimul set de sageti pe care l-am lucrat. Sunt sagetile cu care am participat la etapa preliminara a Campionatului National Idoor. Sunt, in acelasi timp, primul set de sageti cu pene helical pe care l-am facut. Se pare ca teoria se confirma, in sensul ca, pe distanta de pana la 50 de metri, sagetile cu ampenaj helical de 11 grade se comporta mult mai bine. Mai exact, sageata se stabilizeaza imediat, insa suprafata "maturata" fiind mai mare ca la cele cu penele puse drept, viteza sagetii este diminuata si implicit distanta la care poate ajunge.
Spinul sagetilor este de 55
varfurile de 100 grains
Lungimea 30 inc
Greutatea: 31,22 grame cea mai usoara si 31,56 grame cea mai grea
Echilibrarea, setarea FOC-ului, aducerea la aceeasi greutate (diferenta intre cea mai grea si cea mai usoara este de 0,34 grame), crestingul si finisajul au luat ceva timp. Insa merita. Sagetile se comporta admirabil si, lucrul cel mai important, sunt cvasiidentice din punct de vedere al tuturor parametrilor.

Image

Image

Image

Numai bine

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Craiova
judet:Dolj
Varsta:31

Re: Ultimul set lucrat

Post by Sharpshooter » 02 Feb 2011, 10:14

Printre cele mai reusite sageti pe care le-am vazut . FELICITARI ! Nu pot decat sa-mi exprim admiratia =D> Vreau sa intreb penele sunt facute de tine de la zero (pene albe de curcan sau gasca) sau sunt cumparate ? Daca sunt facute de tine cum ai reusit vopsirea asta mai exact . Multumesc anticipat . P.S. Banuiesc ca lemnul este de cedru , nu ai spus din ce lemn sunt.
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:da

Post by Pisic » 02 Feb 2011, 14:05

foarte faine sagetile....
singura problema e cand pierzi una,iti vine sa te dai cu capu de pamant..... ~x(
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Casspius
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Casspius » 02 Feb 2011, 17:02

Merci de aprecieri Florin.
Sharpshooter: Din pacat nu ma pot lauda cu vopsirea penelor. Au fost cumparate ca atare si sunt produse de Gateway Feathers. Au 5 inch si se vand sub denumirea de Faux bared white. Asadar sunt pene barate false. Sa stii insa ca nu prea sunt multumit de felul in care sunt vopsite. La banii pe care ii platesti pentru ele (65$pachetul de 100 de pene) te-ai astepta la mai mult. Lemnul este intr-adevar cedru de Port Orford in varianta Premium. In general ma feresc de varianta Selected, chiar daca pretul per duzina este mai mic la aceasta din urma.
Mitule promit sa fiu mai activ :)
Pisic, cand pierzi una e neplacut intr-adevar. Fiecare sageata necesita cam 3-4 ore de munca.

Numai bine

baloghbela00_HD
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::hunedoara
judet:hunedoara
Varsta:38

Post by baloghbela00_HD » 02 Feb 2011, 17:08

Da ,domnule rabdare si indeminare .M-ar interesa si pe mine sursa de pene si de safturi daca se poate .Sunt sageti cA DE IMPORT super faine .Felicitari !!!
SANATATE MAXIMA SI SA NE VEDEM CU BINE
http://asociatiaordinularcasilorhunedoa ... venit.html

Casspius
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Casspius » 02 Feb 2011, 17:10

Bela, Iti trimit PM ca altfel e reclama :)

morometeb
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Turda
judet:Cluj
Varsta:32

Post by morometeb » 02 Feb 2011, 17:32

Felicitari Marian! Am spus de multe ori ca la tine am vazut cele mai frumoase sageti. Ei, astea sunt si mai frumoase. Visez sa ajung si eu la nivelul asta 8->
Off topic: si eu lucrez un set acum. Sunt aproape de final. Spune-mi, te rog, daca pot folosi cu succes lac Dammar. Am dat un pic pe un rest de lemn si mi se pare ca ramane lipicios chiar si dupa o zi.
A long bow and a strong bow,
And let the sky grow dark.
The nock to the cord, the shaft to the ear,
And a foreign king for a mark!

Robert E. Howard - The Song of the Bossonian Archers
http://blogmoromete.blogspot.com

Casspius
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Casspius » 02 Feb 2011, 18:11

Salut Moromete!
Multumesc pentru aprecieri.
Nu-ti recomand Dammar. Chiar si cand se va usca in intregime, vei vedea ca din cauza frecarii cu tinta vor ramane bucati de hartie lipite pe sageata.
Cauta nitrolac. Este mai greu de gasit pentru ca in UE a fost interzis din cauza toxicitatii. Curios insa cum in mai multe hipermarketuri de profil inca se mai gaseste.
O alta varianta ar fi sherlacul. Se usuca extrem de repede, este usor de aplicat si se lustruieste frumos. La sherlac insa apare aceeasi problema: shafturile se lipesc de tinta din cauza frecarii.
Daca ai posibilitatea, incearca sa gasesti nitrolac. Va trebui insa sa-l diluezi foarte bine (sa aiba aproape fluiditatea apei) si sa-l aplici in mai mult de doua straturi. Nitrodiluant se gaseste pe toate drumurile. Nu ma intreba de ce solventul este accesibil, iar nitrolacul este interzis. Habar n-am. :)
Succes!
Daca ai nevoie de indrumari sau mai ai nelamuriri te rog sa-mi scrii. Voi incerca sa te ajut cu tot ceea ce pot.

Toata prietenia mea

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Post by anasazzy » 02 Feb 2011, 18:43

mare rabdare ai frate ,super sagetile ,profesionale =D> =D> =D>