Arc din alun

Munca mea.......
Post Reply
Arpyka78
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Ombersley UK
judet:Covasna
Varsta:33
Arc din alun

Post by Arpyka78 » 13 Feb 2011, 15:26

M-am decis sa deschid topic nou, am inceput sa lucrez la lemn dar am oservat ca au inceput sa apare craparuri. Pot sa fac ceva sa nu crape mai departe? Daca nu, macar exersez technica de plerucrare si cred ca o sa deschid topic si la esecuri dar nu ma descurajez. Pun cateva poze

-crapaturile
Image
Image

Image
Image
Image

-schita dupa descrierea lui Maestro
Image

-materialul
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Arpyka78
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Arc din alun

Post by Arpyka78 » 13 Feb 2011, 16:48

Nu renunt, macar experimentez :d :d :d ;) Crapaturila trebuiesc matisate? Oricum o sa vedem cum osa se arate

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 13 Feb 2011, 18:14

salut!

cand ai taiat lemnul?
cat l-ai lasat la uscat?

si eu zic sa continui...crapaturile se pot umple cu epoxi, se pot matisa daca e cazul....s-au facut mult arcuri cu crapaturi in lung, si n-au avut nimic...uite aici:
http://www.forum.arcasi.ro/viewtopic.php?f=49&t=1329

la alun sa lasi bratele mai late si burta cat mai plata....

spor :)
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

Arpyka78
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Arpyka78 » 13 Feb 2011, 19:14

Lemnul l-am taiat saptamana trecuta, miercuri, l-am curatat de coaja in padure la fata locului. Undeva am citit ca trebuie decojit si dupa aia pusa la uscat nu stiu daca asa trebuie, am noroc ca padurea se afla cam 600-700 de metri de blocul unde stau, si orcumi imi place sa umblu prin padure, oricand pot sa tai alt lemn :d

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Neacsu Ionut » 13 Feb 2011, 19:52

da, pai l-ai cam grabit.....de aia cred ca a crapat...eu l-as lasa cu coaja.....dar sa il cioplesti pe burta si eventual pe laterale...mai lasi ceva plus, si daca crapa putin nu-i bai, ca ai de unde subtia....si dai coaja jos inainte de floor tillering...si pe capete da cu aracet, lac, vopsea, ceara, parafina....ceva sa nu iasa apa pe acolo...ca la capete crapa toate daca nu le dai...

coaja te ajuta si sa ''vezi'' mai bine spatele arcului la arcurile astea din crengi subtiri...si poti face profilul mai usor....pentru ca au spatele curbat e mai greu sa trasezi linii pe el...

sa nu bagi acum nimic in crapaturi, ca s-ar putea sa se mai largeasca...tine-l departe de sursele directe de caldura....ventilatia cred ca e ma importanta pentru uscare decat caldura....pana nu faci cat de cat tilleru nu merge nici sa matisezi, ca poate mai trebuie luat lemn de sub matisaj :d
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

Arpyka78
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Arpyka78 » 13 Feb 2011, 20:01

Ok am inteles, capetele le-am dat cu aracet pentru ca am citit si asta, daca dau jos coaja trebuie dat cu ceva capetele sa nu crape, na osa vad ce o sa iasa, oricum multumesc pentru sfaturi.

Arpyka78
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Arpyka78 » 14 Feb 2011, 18:48

Salut baieti, aztazi am fost la un vechi prieten "kokosrl" e numele pe forum(are un mic atelier), poate cunoasteti si am lucrat cu el un pic la alunul asta, pana la faza asta am ajuns:

Image

Image

Image

-zice ca poate os a vem probleme cu nodurile astea
Image

Image

Am lipit o sfoara sa vad cam pe unde vine axa arcului, si cam asa arata. Intrebarea mea este cum sa procedam mai departe pentru ca vad ca nu e drept si cum sa luam din latime?

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Neacsu Ionut » 14 Feb 2011, 20:32

iar dupa ce faci cum zice Florin, mai poti lua din noduri...nu-i musai sa ramana asa...sunt pe lateral....bine, acu sa nu le tai de tot, dar mai merg rotunjite...

in rest arata bine...spor

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 15 Feb 2011, 23:58

Salut!
Ca sa ai sanse maxime sa nu crape, fie:
- lasi in coaja un timp (1-2 saptamani, sigilat la capete, dar unele esente - cele cu coaja mai aproape de impermeabilul "absolut", ca dudul - nu pierd practic deloc apa si pot putrezi) si, cum dai coaja jos, subtiezi;
- dai de la inceput coaja jos, si subtiezi imediat (de multe ori e mai bine asa...).

Eu cred ca poate iesi un arc bun. De la mijloc se indreapta.

Arpyka78
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Arpyka78 » 16 Feb 2011, 13:18

Salut,

multumesc pentru sfaturi, incerc sa le respect, sunt chiar la inceput de a construi un arc mai bunicel, pana acuma am facut arcuri in copilarie tot din alun dar numai in asa fel ca am taiat lemnul si i-am legat o ata si cam atat. sagetile tot din alun le-am facut, taiat in varf si am pus un cui, matisat cu sarma pentru greutate si cam atat. Foarte mult ne-am umblat prin padure cu un prieten, si trageam in orice gunoi aruncat prin padure :( .Totdeauna mi-a placut sa fac lucrurile astea din alun, pentru ca asta creste drept. Cam asta ar fi in scurt pasiunea mea pentru arcuri (horoscopul meu e Sagetator :d :d :d
0

Post Reply