Incepator

Materiale si tehnica folosite pentru a construi un arc....

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: Incepator

Post by Maryus » 23 Mar 2008, 13:33

fratilor sunt nervos :x :x caut de 2 ore topicul in care era scris un tabel cu latimea rcului pe forte si nu-l mai gasescccccccccccccccc

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da

Post by Pisic » 23 Mar 2008, 13:58

' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Maryus » 24 Mar 2008, 20:24

inca o intrebare: Care e latimea si care e grosimea...grosimea e de la burta spre spate ?

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 24 Mar 2008, 22:13

Da...numai ca masori totul de pe spate spre burta...spatele nu te atingi de el....taper-ul se face pe burta...

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Maryus » 24 Mar 2008, 22:16

tapar=..... da am inteles nu ma voi atnige de spate

am vazut niste sfori la practiker de diametrul creionului...sunt bune pt corzi?

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 24 Mar 2008, 22:20

Te duci si intrebi care e punctul de rupere....si iei una care tine 50 de kg...ca e suficient...sa nu fie mai groasa de 3 mm...ca iti iese de pe nok-urile arcului intelegi??? aia mai groasa o poti folosi la dispozitivul de tillering.....pentru arc iti trebuie cave rezistent si nu foarte gros...ti-am zis maxim 3mm....ca tre sa te gandesti ca deocamdata nu o sa ai tu corzi pe arc mai groase de 3mm..alea graose is pentru arcuri tari...deci..intreaba cate kg tine...daca nu stie ala..mai cauta.....iar pentru dispozitivul de tillering ia ceva mai gros....5-6mm sa zic...pentru ca aia se roade mai repede ca trece pe scripete....

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 25 Mar 2008, 00:13

Salut,apropo de sfoara arcului,ca veni vorba,eu la arcul facut de mine i-am facut sfoara cum am vazut pe diverse situri si pe forumul asta.La un moment dat pe sit se si explica cum se face.Dar intrebarea mea este daca pot pune pe un arc o sfoara facuta de la mama ei dintr-o bucata mai grosuta,ceva gen 2-3 mm,sau trebuie neaparat sfoara facuta din mai multe mai subtiri cum se pune de obicei?

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 25 Mar 2008, 01:06

Practic ai putea sa pui o astfel de coarda....dar teoria zice altfel....exista o formula dupa care se stabileste cate fire trebuie sa aiba o coarda..si ne u degeab formula aia...pentru ca coarda arcului e supusa unei forte mai mari decat cea a arcului....cand eliberezi coarda..forta este mult mai mare decat forta arcului pro-priu-zisaasa ca o coarda de aia de care zici tu cam de 2-3 mm nu stiu daca e suficient de rezistenta...depinde si de arc acuma....eu am de ex..o coarda de tillering care tine 70kg....are cam 3mm grosime....dar sincer nu as folosi-o la un arc de 30 de kg....plus ca se poate sa fie prea elastica, pe urma prea groasa, si nu sta bine pe nok-urile arcului, plus, cum ii faci bucle, ca sa te apuci sa o folosesti la ambele capete cu noduri de arcas e cam urat sincer sa fiu....asa ca....asa poti folosi daca nu ai chef sa faci corzi... formula pentru corzi e secret de familie :lol: .....va mai pun un pic la treaba....daca cautati o sa o gasiti...

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Maryus » 25 Mar 2008, 12:04

pe ce se fac canalele pt coarda? pe burta sau pe spate sau pe alterale?

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da

Post by Pisic » 25 Mar 2008, 16:15

Canalele alea se fac pe partea de catre tinta,cand tii arcul in mana.DAR canalul ala nu se face oricum,prima data tre' sa lipesti o bucata de lemn tare ,iar pe bucata aia de lemn tare faci santul acela.Santul se intinde pe latimea bucatii aleia si pe lateralele ei.Acuma te iau cu fizica:sa zicem ca arcul are 20 de kg,aia inseamna 200 N.(N=newton 1 kg =10 N 20 kg=200 N ) Un capat preia 100 N pt ca is doua in total,acuma sa zicem ca suprafata totala a santului ar fii de 2 cm patrati,=> o presiune de 100 N/2 cm patrati,aia ii 50 N/cm patrat,foarte mult,ii destul cat sa iti zgrobeasca aproate un deget.........si sa nu uit,chestia aia se numeste nock,ca la sageti.
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Post Reply