longbow bambus ipe 66lbs

Munca mea.......
Post Reply
-------
Membru al forumului
Membru al forumului
longbow bambus ipe 66lbs

Post by ------- » 16 Mar 2011, 22:09

admin edit: Autorul acestui mesaj a cerut categoric stergerea lui. Pentru pastrarea cursivitatii, in unele cazuri am ales sa “traduc” in loc sa sterg. In cazul de fata autorul isi prezinta arcul.

Casspius
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: longbow bambus ipe 66lbs

Post by Casspius » 17 Mar 2011, 15:38

Salut Mitule, salutare tuturor!
Arcul este o bijuterie. Sincer, una este sa-l vezi in fotografie si alta sa-l tii in mana :)
Primii care l-au admirat au fost colegii de laborator si ulterior sotia, acasa.
In seara asta voi trage cu el la antrenament, insa am pus ieri coarda si, dupa ce l-am armat de cateva ori pot sa spun ca o sa-mi dea de lucru :) Va trece un timp pana voi reusi sa-l stapanesc, asta e sigur. La lungimea mea de intindere (27,5) arcul are 61 lbs. Tinand cont de faptul ca pana acum am tras cu un arc de 55 lbs la 28 inch (cam 53 lbs la 27,5)...cred ca va trebui sa fac o incalzire judicioasa inaintea fiecarui antrenament.

Image

Restul impresiilor, dupa antrenament :)

Numai bine

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 17 Mar 2011, 15:50

Superb arcul....sa-l stapanesti sanatos!!

addichim
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by addichim » 17 Mar 2011, 18:24

Arata foarte bine arcul.Sunt curios, Marian, ce impresii iti lasa.Numai bine si sa te bucuri de el.

baloghbela00_HD
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::hunedoara
judet:hunedoara
Varsta:38

Post by baloghbela00_HD » 17 Mar 2011, 20:34

Super fain Mitule .Ai bagat boala in oameni cu longbowurile si constructia lor . :)) Marian astept impresii si bineinteles niste sageti pe masura .
SANATATE MAXIMA SI SA NE VEDEM CU BINE
http://asociatiaordinularcasilorhunedoa ... venit.html

Casspius
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Casspius » 18 Mar 2011, 01:47

Am tras in seara asta cu arcul la sala. Distanta pana la tinta 28 metri.
Puncte forte:
- (culmea!) fara handshock;
- rapid (cred ca la fel de rapid ca Falco-ul pe care-l folosesc);
- trage destul de smooth, coarda nu vibreaza excesiv;
- precis (atunci cand reuseam un release corect).
- din punct de vedere al aspectului este un arc fara cusur (foarte ingrijit lucrat si finisat)

Poncte slabe (majoritatea ale arcasului :) )
- tare ca naiba. inca nu-l pot stapani bine;
- un pic mai rigid decat m-as fi asteptat, insa dat fiind ca este un arc all wood, era de anticipat asa ceva. Nefiind obisnuit cu senzatia unui asemenea arc, initial mi s-a parut chiar prea rigid. Ulterior, dupa cateva sageti trase nu am mai simtit disconfortul initial, iar asta s-a vazut si in grupajul sagetilor.

Tuning necesar (asta intra la capitolul neutru)
- ochiurile corzii mai trebuie micsorate un pic pentru ca aluneca lateral de pe nock-urile arcului
- coarda mai trebuie matisata pentru a permite o fixare corecta a nock-ului sagetii (nock larg - coarda subtire)
- trebuie sa matisez un puct de nock pe coarda
- probabil un brace height mai mare cu un centimetru - un centimetru si jumatate ar fi necesar pentru a menaja penele de 5 inch ale sagetilor, insa asta s-ar putea reflecta in putere si, asa cum spuneam, inca nu stapanesc forta acestui arc. Pentru moment voi lasa acelasi brace height.

Testul a fost facut cu sageti de 30 inch spinate pentru 55-60 lbs cu greutatea cuprinsa intre 32,2 si 32,8 grame

Concluzia: Neasteptat de bun. Multumesc mult Mitule. Mai ramane ca si arcasul sa mai puna ceva masa musculara bine definita :) prin anumite locuri, ca sa poata sa foloseasca arcul facut de tine.

Numai bine
Last edited by Casspius on 18 Mar 2011, 01:51, edited 1 time in total.

Casspius
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Casspius » 18 Mar 2011, 01:50

Am uitat sa adaug:
Multumiri pentru felicitari Greenarrow, Bella, insa pe Mitu sa-l felicitati, nu pe mine :)

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 18 Mar 2011, 01:58

Felicitari Maestro...abia astept sa se instapaneasca primavara si sa se faca frumos afara ca sa ma apuc si eu de construit niste arcuri.....constructia arcurilot in spatele blocului e mai greutza :))

Casspius
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Casspius » 18 Mar 2011, 17:58

Mitule lasa-mi timp sa ma obisnuiesc cu asta :) si pe urma trecem la etapa II RD din Maclura (Osage) :)

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 19 Mar 2011, 00:42

Ca de obicei..tiller de exceptie.Bravo.

Post Reply