Este vorba de un arc primitiv de paducel. Este al 3lea arc pe care il fac din acest lemn, si cel mai reusit pana acum. Imi place forte mult paducelul, eu ma consider inca un incepator, si este un lemn foarte rezistent, usor de gasit si care iarta multe greseli.
Am gasit aceasta bucata rasucita pe un drum de munte in zona in care avem casa de vacanta. Copacelul era extrem de dens, se vede pe coaja lui ca e batran, desi mic. Era clar intr-o zona cu putina umiditate. Cand l-am taiat am opbservat ca inelele sunt f dese, can 1 inel pe mm, aproape ca la tisa. L-am luat, l-am lasat la uscat vreo 2-3 luni, si apoi m-am apucat de el.
L-am lucrat aproape numai din topor si raspila, am degrosat un pic la inceput cu un polizor de banc cu banda de glaspapir, dar am renuntat repede, era asa de rasucit incat nu aveam cum sa lucrez.
Dimensiuni:162 cm nock to nock, latime medie brate cca 4 cm, grosime medie brate cca 3 cm. brace height cca 15 cm. Forta aproximativa 60# la 28". Mi-e greu sa estimez forta exacta, eu intind 27", dar il simt mai puternic decat Samick-ul lightning care are 55# la 28, deci cred ca e pe acolo. Ca viteza iarasi, e greu sa estimez cu precizie. Trage mai incet decat Samick, dar considerabil mai repede decat longbow-ul laminat de 45# pe care il am. De asemenea trage un pic mai repede decat longbow-ul de tisa de 60# la 30", acel pic vine din faptul ca la 27" cat intind eu, longbow-ul nu mai e asa eficient si are probabil in jur de 50#, si probabil si din faptul ca am incercat sa ii fac niste capete ca la hlmegaard, si cred ca asta ajuta la viteza. Dupa acest arc cred din ce in ce mai mult ca un arc simplu de lemn, daca e bine facut (nu zic neaparat ca la mine e bine facut, probabil e mai mult lemnul) si dintr-un lemn f bun se poate compara cu un arc traditional modern de fabrica. Ca precizie trage foarte decent, am nimerit un mar la 20 de metri (un amic care era in vizita a facut pariu cu mine ca e imposibil,

si iata si pozele: