Sageti (din cupru ;) )

Munca mea...
Post Reply
dragosb
Membru al forumului
Membru al forumului
Sageti (din cupru ;) )

Post by dragosb » 11 May 2011, 22:19

Ma bag si eu in seama cu un nou set de sageti, mesterit sub indrumarea si cu ajutorul a doi buni prieteni: Marian (Casspius) si Tibi.
5/16, 31", spin 40-45... culori acrilice, lac Yacht, varfuri Italica, pene Gateway... inca nu le-am cantarit dar betele "nude" erau in jur de 20g.
Las pozele sa vorbeasca pentru mine :d

Image

Image

Image

Image

Image

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Brasov

Re: Sageti (din cupru ;) )

Post by florinarnaut » 11 May 2011, 23:13

Salut!,
Frumoase sageti!..dar si la acest nivel exista ...carcoteli :)
La cresting nu exista linia de contur chiar de la inceput..lucru intalnit si la varf...observatia este minora nu cred ca va crea vreo suparare,continuui,din poze, penele par lipite perfect drepte,poate ma insel,NU se recomanda lipirea perfect drept,...prin natura ei pana e de stanga sau de dreapta ,deci un off set cat de mic nu strica!
Desi nu am cunostinte foto,cred ca atunci cand vrei sa arati ceva(aceste sageti meritau din plin), trebuie sa scoti in evidenta cat mai mult..daca fondul era de nuanta usor inchisa dadea mai bine.
Totul e doar un sfat care poate fi luat in seama sau nu.
Sa le folosesti sanatos!

Cele mai bune ganduri!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

dragosb
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by dragosb » 11 May 2011, 23:21

Multumesc pt sfaturi, o critica constructiva e mereu bine primita. Penele au un off-set de 1mm, in poze nu se observa. Nu am vrut helical pentru ca Marian a avut surprize - se rontaie extrem de repede de la frecarea cu arcul.

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 12 May 2011, 00:14

[quote="dragosb" Penele au un off-set de 1mm, in poze nu se observa. Nu am vrut helical pentru ca Marian a avut surprize [/quote]
ma bucur ca am fost de folos..
..Off-set 1mm la pene de 5 inch e ok;
Probabil ca sti deja, ca pene de 5 inch lipite helical sint recomandate doar pt. sagetile de vanatoare, care au ca virf broad head-uri, si stabilizarea lor impune astfel de pene...
La 5/16 merita sa incerci si cu pene de 3 inch..
Bafta!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

Casspius
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Casspius » 12 May 2011, 01:07

Salutare,
Nu ca sa vrea sa-l laud prea tare pe Dragos, insa ceea ce vedeti este abia al doilea set de sageti pe care-l construieste.
Si nici eu nu vreau sa fiu rautacios, insa as vrea sa-l vad si eu pe acela care, la al doilea set de sageti, confectioneaza asa ceva.
Oricum, asa cum spunea si Florin, criticile sunt constructive si este bine ca ele exista, pentru ca altminteri nu am putea evolua :)

Numai bine

cipm66
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Sibiu
judet:Sibiu
Varsta:49

Post by cipm66 » 12 May 2011, 07:49

Mi-as dori sa pot si eu face la a doua incercare asa niste sageti. De fapt inca nici nu am incercat sa fac ...
Deci nu pot spune decat felicitari!
Sa le folosesti cu placere!
ps. vazut titlul am fost foarte curios... :-s am chiar crezut ca sunt din cupru
Only after the last tree has been cut down, only after the last river has been poisoned, only after the last fish has been caught, only then will you find - that money cannot be eaten. [Chief Seattle]

www.cmuntean.ro

Shirak
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Zalau
judet:Salaj
Varsta:34

Post by Shirak » 12 May 2011, 08:43

felicitari, sunt foarte frumoase si elegante.

morometeb
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Turda
judet:Cluj
Varsta:32

Post by morometeb » 12 May 2011, 13:25

Pai da!!! Asa profesor, asa elev. Felicitari! =D>
A long bow and a strong bow,
And let the sky grow dark.
The nock to the cord, the shaft to the ear,
And a foreign king for a mark!

Robert E. Howard - The Song of the Bossonian Archers
http://blogmoromete.blogspot.com

Casspius
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Casspius » 12 May 2011, 14:38

florinarnaut wrote:[quote="dragosb" Penele au un off-set de 1mm, in poze nu se observa. Nu am vrut helical pentru ca Marian a avut surprize
ma bucur ca am fost de folos..
..Off-set 1mm la pene de 5 inch e ok;
Probabil ca sti deja, ca pene de 5 inch lipite helical sint recomandate doar pt. sagetile de vanatoare, care au ca virf broad head-uri, si stabilizarea lor impune astfel de pene...
La 5/16 merita sa incerci si cu pene de 3 inch..
Bafta![/quote]

Ei uite ca nu sunt de acord cu tine Florin :) !
Penele (indiferent de lungime) pot fi puse helical atat pe sagetile de vanatoare, cat si pe cele de target. Sa-ti explic si de ce:
1. Varfurile de vanatoare NU impun neaparat pene helical. Sagatile cu astfel de varfuri pot purta si pene drepte (ma rog, cu un offset de 1-2 grade);
2. Sagetile de target POT purta pene helical sau drepte (cu usor offset de 1-2 grade).
Din cele doua enunturi de mai sus rezulta ca si sagetile de vanatoare si cele de tinta au ceva in comun. Intrebarea este ce anume?
Raspunsul este simplu (si reprezinta de fapt explicatia promisa) nevoia de stabilizare.
La sagetile de vanatoare nevoia de stabilizare este mai mare, din cauza ca varful se comporta ca si un ampenaj amplasat la capatul gresit. In acest caz este nevoi ca penele (ampenajul propriu-zis) sa "mature" o suprafata cat mai mare pentru a compensa. Pentru asta se aleg pene de 5 inch montate helical sau pene de 5,5 inch montate drept (cu offset de 1-2 grade) sau helical, daca varful depaseste 180 grains.
La sagetile de tinta, un ampenaj cu penele dispuse helical stabilizeaza sageata foarte repede, datorita suprafetei mari "maturate" si de aceea este recomandat un ampenaj helical pentru distante de pana la 50-60 metri. Sagetile cu ampenaj helical se folosesc si la compound si la olimpic, din aceleasi ratiuni.
In ceea ce priveste dimensiunea penelor, iar nu sunt de acord cu ceea ce sustii, pentru ca dimensiunea penelor trebuie sa fie in concordanta cu scopul pentru care au fost confectinate sagetile. Mai exact distanta la care intentionezi sa le folosesti, raportat la forta arcului. Si in acest caz (al sagetilor confectionate de Dragos) situatia impunea folosirea unor pene de 5 inch.

Numai bine

domide
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Deva H
judet:Hunedoara
Varsta:40

Post by domide » 13 May 2011, 20:48

Salutare,

Foarte reusite sagetile - esti chiar modest :d

Am intalnit aici multi termeni noi pentru mine, unul este "offset de 1-2 grade", sa inteleg ca penele nu se lipesc paralele cu axul sagetii?

Va rog sa-mi indicati o documentatie despre aceste "secrete" si despre "imperecherea" penelor cu dimensiunile sagetilor.

Multumesc
"Prietenia este incercarea prin care se masoara un om" - Oscar Wilde

[unitatea de masura este numarul acelora care iti trec pragul]

Post Reply