Shortbow de tisa

Munca mea.......
Post Reply
Arthelad
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Bucuresti
judet:Bucuresti
Varsta:43
Shortbow de tisa

Post by Arthelad » 15 May 2011, 21:52

Dintr-o bucata de tisa luata anul trecut din Cismigiu am facut un shortbow. 154 cm nock to nock. Craca cam strmba, cu noduri si deflex, sau mai bine zis nodurile m-au obligat sa lucrez pe partea cu deflex. Forta cca 70 de livre, nu am cum sa masor exact dar abia il intind, asa ca comparativ cu cele de 55 si 60 e mult mai tare. E destul de placut de tras si decent ca precizie. Am tras si un pic la flight, nu a fost fabulos, media 150 si max 170, dar era inainte de ultimul tilerit si sagetile mele sunt varza, imi trebuie noi. Asadar o sa-l mai incerc si o sa mai spun ce si cum pe parcurs. Nu am poze la full draw ca abia il intind si nu am cum sa stau la automat, dar se vede in video cat de cat.

View My Video

dati click dreapta si open image pt aia cu coarda ca orice fac nu vrea sa o afiseze intreaga

Image

Image

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Construit de mine:da
locuiesc in::Galati
judet:Galati
Varsta:24

Re: Shortbow de tisa

Post by Dediu00ro » 15 May 2011, 22:11

Foarte frumos ! Eu inca ma chinui cu o bucata.......e cam invartita si nu prea cred ca pot sa scot ceva din ea :(. Cat merge intins arcul? 28-29"?
Show without showing what u know without knowing

Arthelad
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Arthelad » 15 May 2011, 22:13

normal il intind 27, am incercat un pic de overdraw dimineata la flight, deci cred ca merge si 29 fara probleme.

Arthelad
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Arthelad » 16 May 2011, 21:44

mersi pt aprecieri si sfaturi
da, banuiesc ca se mai poate umbla la tiller si latimea bratelor, dar pana la Dumbraveni nu umblu la el. Am mai tras azi cu el si nu e rau dar e deocamdata prea puternic, al de 55 mi s-a parut fulg dupa aia.

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 18 May 2011, 21:39

Foarte fain! Felicitari!

Ma gandeam ca ar merge, la lungimea si taria care sunt, un brace height ceva mai mic ca sa protejezi lemnul... dar probabil ca, daca e mai mic, nu mai ai tu confort si-ti si plesneste pe antebrat.

Arthelad
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Arthelad » 18 May 2011, 22:16

am pus singura coarda a mea care se potriveste, adica aia pe care o folosesc si la Samick lightining de 60", in rest e posibil ca un brace height mai mic sa fie mai potrivit, dar ramane de vazut. Am un arc de paducel cam de aceasi dimensiune mult mai slab (nu l-am pus pe site, nu e ala serpuit) si daca ala ma plezneste f tare pe incheietura la braceheight mic, nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi asta care are probabil peste 70". Azi am incercat un compound de 65# intr-un magazin, si mi s-a parut mai usor ca draw weight de tras decat asta de tisa.

Post Reply