vreau sfaturi:D

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
zullu
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: vreau sfaturi:D

Post by zullu » 17 May 2011, 21:57

salutare....am inceput sa fac din salcamul asta.....e diferenta super mare de la ulm la salcam..e mult mai usor....am lasat inel intreg....mai am de subtiat si finisat....mai trebuie ars?nu stiu e gros inca si mi se pare cam sensibil nu stiu....nu am mai apucat sa fac poze..o sa postez ceva maine dupa ce mai subtiez......din cate am citit pe net....astea de salcam sunt arse...toate cele bune va doresc

zullu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by zullu » 19 May 2011, 11:13

salut.....am fct arcul de salcam....nu pot sa zic ce model e :)))....mai trebuie sa-l ard....l-am masurat se duce la 25 de kg si nu am tras prea mult de el...mie frica sa nu-l rup...lungime are 1.80....are vreo 3 noduri...vad ca a tinut...am tras o sageata cu ea....unde s-o fi dus nu stiu:((.....
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

zullu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by zullu » 19 May 2011, 11:18

mai am o intrebare....am scos ata de pe o curea de transmisie...e de destul de groasa...cred ca in 3 fire este de ajuns,e buna pt coarda oare?...ce spuneti e ok?e f tare si nu se intinde deloc.....ca ata de matisat ce se poate folosi?nu vreau sa cumpar materiale bune si sa fac experimente pe ele...pana ma invat sa fac...mai am de mancat mamaliga
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

zullu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by zullu » 19 May 2011, 12:44

doua inele am dat jos...ala alb de sub coaja si inca unu subtire cam cu mov asa....cu cat trebuie sa fie coarda mai scurta?cu vreo 6-7 cm e bine?

zullu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by zullu » 20 May 2011, 09:21

gata....e reusit arcu.....bine....nu s-a rupt :D....da are forta in el ca mi-a rupt mainile...si tre' sa-mi fac o protectie de brat ca mi-a dat de m-a julit :)).....este vreun anumit tip de lac cu care trebuie dat?eu am unu cu bait in el....scrie ca e lac protector,este bun? acum ca mi-a reusit asta,mie ciuda de mor dupa bucata de ulm care am stricato :((.....multam fain de sfaturi baieti,acum tre sa caut niste lemne mai de calitate.am vzt prin padure un copac uscat,dar nu stiu ce soi este,are coaja f.noduroasa asa,si au florile albe si marunte....nu am avut cu ce sa fac niste poze.....stiu ca facea bunicamiu cozi de sapatoare si e elastic....va urez cat mai multe sageti in centru si multa bafta.

zullu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by zullu » 20 May 2011, 09:24

aa...am uitat...nu l-am mai ars...mi-a fost frica sa nu exagerez.dar vad ca tine si asa....toata ziua am tras prin garduri:))

zullu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by zullu » 25 May 2011, 14:53

scuzati de intarziere...am fost pana in brasov....no...asta-i arcu.......am fct vreo doua "crengi" de sanger pe post de sageti...trage bine....acum culmea ironiei....am mai gasit lemn de arc..dar nu reusesc sa-mi fac sageti:))

zullu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by zullu » 25 May 2011, 14:56

coarda cred ca s-a mai intins un pic....l-am dat cu un lac....nici nu stiu daca e bun...scria ca e protector....l-am dat asa sa fie..nici nu e finisat prea bine....nu prea ma tragea inima cand am vzt ca are vreo 4 noduri....am zis ca se rupe...dar vad ca se tine bine :D..urmatoarele o sa iasa mult mai bine.....aa...e cam grea viata de arcas:))...ma dor umerii....

gabizi
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Zalau
judet:Salaj
Varsta:33

Post by gabizi » 25 May 2011, 15:03

Pt un prim arc, FELICITARI ! Macar ai apucat sa tragi cu el, altii nu au ajuns nici macar pana acolo.
Acum poti sa-ti schimbi profilul si sa spui ca ai arc facut de tine B-)
La ce distanta mica e intre coarda si maner, nu ma mir ca te plezneste. :d
Sigur ai nevoie de o coarda mai scurta.

zullu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by zullu » 25 May 2011, 15:09

pai ma apuc sa impletesc alta coarda...are si forta creanga......ma plesnit bine de vreo doua ori....la 70 de cm intindere are undeva aproape de 30 de kg......inainte imi era frica sa trag atat de el....imi era sa nu se rupa...acu imi rupe el mainile:))...salutare tuturor

Post Reply