Flight shooting

poze, linkuri, subiecte pe care nu le poti cataloga in nici un alt subiect ...
Post Reply
Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Craiova
judet:Dolj
Varsta:31
Flight shooting

Post by Sharpshooter » 14 Aug 2008, 17:59

Rog adminii sa deschida un thread separat si sa mute postul acolo , si sa editeze (sa stearga ) partea aceasta in care fac acesta rugaminte .

Ca sa satisfac "setea de distanta " a lui Osmiu am deschis acest topic despre flight archery , o disciplina relativ necunoscuta in care importanta este distanta la care se poate trimite o sageata. Am cautat pe net si am dat de niste rezultate care m-au lasat cu gura cascata ,
mai departe voi copia textul in engleza asa cum l-am gasit . Este vorba de distantele confirmate la care s-a tras recorduri daca vreti:

Distances shot
The furthest distance shot with any bow is 2,047 yards (1,871.84m) . This was shot by the late Harry Drake in 1988 using a crossbow. The furthest with a hand-held — and pulled — bow is 1,336 yds 1' 3" (1,222.01m) , shot by Don Brown with an unlimited conventional Flight bow in 1987. My 40kg Compound World Record of 1,162 yards was made shooting a 30 kg bow — I can't pull 40 kg!
Distances achieved in Britain include:
Conventional Flight Bow (unlimited): Alan Webster — 916 yards
Compound Flight Bow (60 lbs): Barry Groves - 914 yards. That distance has since been beaten

Am sa va rog sa veniti cu poze si cu completari la cele scrise aici pe cei pasionati astfel incat cei ce vor citi sa aiba cat mai multa informatie , disponibila pe acest forum .
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts

Shirak
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Zalau
judet:Salaj
Varsta:34

Re: Flight shooting

Post by Shirak » 20 May 2011, 10:22

Recordul trasului la distanta cu arc traditional a fost semnat de Yesungke, arcas mongol din armata lui Genhghis Khan. Arcasul a tras la 502 metri.
Dovada este pastrata de muzeul Hermitage.
http://www.hermitagemuseum.org/html_En/ ... 3_1_5.html
Anul trecut (dupa 784 ani), recordul a fost inbunatatit de Jozsef Monus cu 508.74 metri.
http://www.hungarianarchery.com/History ... format=pdf
In articol nu scrie, dar arcul avea 82#, tip turcesc (ca si in poza) facut de Csaba Grozer, iar sageata a fost facbricata de Monus.

Sorin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Sorin » 20 May 2011, 10:57

Turcii au batut cu mult aceasta distanta a mongolilor. Cine poate merge la Istanbul va gasi acolo dovezi clare.
Arcul din poza de mai sus este tot un arc turcesc, deci ungurii au batut recordul mongol cu un arc turcesc. E greu de crezut ca cineva in ziua de azi poate face un arc turcesc mai bun decat il faceau arcarii turci in trecut, dupa secole de traditie.

Un document interesant:
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cac ... 1XnWf7uS5A

Aici cateva poze cu pietrele si monumentele care se ridicau. Din pacate multe au fost mutate si pierdute.
http://www.turkisharchery.info/?p=!phot ... 8355683825
http://www.archmuseum.org/Gallery/the-a ... rs_10.html

P.S. Nu am gasit informatii concludente despre arcul lui Grozer, dar se pare ca este un biocompozit.

Shirak
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Shirak » 20 May 2011, 15:45

Intr-adevar modelul este turcesc, dar fabricat de Csaba Grozer is da, este unul biocompozit. (grozerarchery.com)
Am citit si eu pe net ca, cica un ienicer a tras cu arcul peste Bosporus candva prin secolul XVII.

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Construit de mine:da
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Post by anasazzy » 20 May 2011, 16:59

de fapt era un sultan[ murad 2 parca :-s ],iar martorii erau ambasadori venetieni.unu in palat cu sultanu si altu peste bosfor.
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Galati
judet:Galati
Varsta:24

Post by Dediu00ro » 20 May 2011, 17:06

Unl Prim. Complex Composite 619-1-7 / 566.50m Don Brown 10/07/95
Noul record cu arc compozit.
La categoria asta se trage si cu overdraw, asta permite o sageata mai mica si mai usoare decat la alte categorii.

http://www.usaarcheryrecords.org/Flight ... tIndex.htm
Mai multe informatii gasiti aicia.
Show without showing what u know without knowing

Shirak
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Shirak » 20 May 2011, 19:43

imi cer scuze, am uitat sa scriu ca recordul lui Monus este doar national. :)

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 20 May 2011, 23:45

Salut,

Selfbow primitiv (unlimited): 320 m
ELB (unlimited): 339 m
Arc cu backing de tendon (fara corn, unlimited): 321 m

Aceste recorduri mondiale erau valabile, se pare, in 2008 (nu stiu daca inca sunt).

Ce-i interesant este ca, la categoria 50 lb, dintre cele 3 modele de mai sus cel mai lent a fost ELB-ul si cel mai rapid primitivul (ma asteptam ca la 50 lb cel mai rapid sa fie ELB-ul si cel mai lent arcul cu backing).

Nu stiu regulile, ma intreb in principal daca s-a permis overdraw ori nu (dupa distantele obtinute, banuiesc ca nu).

Tare as fi vrut sa vad design-urile acestor arcuri de record. Banuiala mea, cel putin pentru ELB si pentru primitiv, este ca design-urile tind catre tillering-ul whip-ended, eficienta mare si energie mica (la forta data), si ca aceste arcuri de flight nu pot obtine cele mai bune distante (comparativ cu alte arcuri din categoriile lor) la tragerea cu sageti de mase "normale" (in jur de 1,43g/kgf).

Am gasit, in schimb, imaginea unui arc de distanta pe care nu stiu unde sa-l incadrez. A obtinut 242,5 fps zice arcarul, o viteza interesanta pentru un "self" (din 2 bucati, imbinat la maner). Design: deflex - reflex - recurve (mai degraba deflex - recurve, cu deflex din manerul rigid, fiindca reflexul este slab iar recurve-ul foarte agresiv; o forma complicata; asimetria dintre brate evidenta).

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Galati
judet:Galati
Varsta:24

Post by Dediu00ro » 21 May 2011, 07:48

Depinde foarte mult de regulile categoriei, la arcul composit si la cel turcesc este voie overdraw, asta permite folosita o sageata mult mai mica si mai usoara decat la celelalte categorii de primitiv, unde nu ai putea sa risti sa subtiezi o sageata de lemn prea mult fara sa se rupa la release.
Si din ce stiu eu ai voie sa folosesti doar lemn, si la o sageata de sa zicem 30 de inch de lemn cu un arc de 100#, cat poti sa reduci din ea fara sa o rupi la release? o sageata mai lunga are un spin mai mic. Dar la o sageata de 20" iti permiti sa reduci din ea mult mai mult, din cauza ca o sageata mai scurta are un spin mai mare si e mai rezistenta.
Show without showing what u know without knowing

Shirak
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Shirak » 21 May 2011, 09:46

La competitii cu arcuri traditionale, regula este, ca participantii trag cu arcuri fabricate numai de ei.
In acest filmulet se trage tot cu un arc turcesc biocompozit, si arcasul foloseste un dispozitiv cu care "scurteaza sageata".
http://www.youtube.com/watch?v=7jXfe2oE ... re=related

Post Reply