Cum o sa-mi confectionez un arc lung

Materiale si tehnica folosite pentru a construi un arc....

cristi
Membru al forumului
Membru al forumului
Interesant

Post by cristi » 26 Nov 2007, 14:18

Multam de apreciere.

Ma bucur ca mai e macar inca cineva interesat de compounduri, desi banuiesc ca mai sunt si altii dar nu se bate toaca pe tema asta din pricina ca pare prea dificil de realizat. Daca facem schimb de idei poate iasa ceva totusi Din experienta pot spune ca nu e imposibil de realizat, si din magazin e exorbitant de scump unul asa mai bun.

De maner mi-e cel mai groaza si mie. Poate ar trebui sa deschidem un subiect nou pe tema asta. Sa-mi zici parerea ta.

Numai bine.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 26 Nov 2007, 15:15

deocamdata trebuie sa fac o pauza cu mesteritul la arcuri ca am un spectacol important asupra caruia trebuie sa ma concentrez si implicit trebuie sa ma pazesc mai mult,de efort inutil,de praf etc.In principiu sculele de baza ar fi urmatoarele: niste dalti din metal cu care despic la inceput lemnul,pe urma folosesc o secure cu care dau o forma cat de cat stivei respective si o mai si reduc putin din dimensiuni,dupa ce se usuca lemnul il cojesc cu o cutitoaie, chestie care dureaza ceva ca trebuie atentie sa nu tai inelul de sub coaja, tot cu cutitoaia dau forma arcului, iau din latime din grosime ce se poate lua mai in mare asa, iar pe urma am o raspa care e o scula super,musca foarte bine din lemn, iar rumegusul pe care il face nu e asa de fin ca cel de smirghel ceea ce e super daca stai la apartament,cu raspa lucrez pana se indoaie lemnul cat de cat , iar pe urma la tillering lucrez cu o rascheta,care ia din lemn mai fin si in urma ei ramane suprafata neteda.Si ma rog smirghel de diferite granulatii cand ajung la finisaje.Cam asta ar fi.Pentru concurs ma bate un gand sa incerc ceva nou dar inca nu va spun nimic...vedem :D ...sper sa-mi iasa.E tot un self bow dar vreau sa incerc alt design.Si inca nu m-am hotarat daca sa-l fac din stiva sau din leat de asta din care ai facut tu.Asta ramane de vazut ...peste 2 saptamani cand o sa fiu mai liber.Acuma in ce priveste compound-ul...ma gandeam... nu se poate face manerul ala din lemn..?? eu sincer la astea nu ma pricep..are frate-miu unu dar nu ma pricep ce si cum...stiu si eu un maner din stejar sau ceva esenta tare...?

cristi
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Cum o sa-mi confectionez un arc lung

Post by cristi » 30 Mar 2008, 01:52

Mai pun aici niste poze cu arcul lung ce l-am facut mai demult finisat un pic.

Image
Image
Image

Sunt multumit de cum a iesit, dar imi doresc unul mai bun, nu prea ma prinde longbow-u sau flatbow-u cum vreti sa-i spuneti. Sa vedem cand am timp si ce posibilitati o sa am sa fac unul cum imi doresc demult. Pana atunci, va urez spor la treaba.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 30 Mar 2008, 02:12

Bravo...imi place foarte mult arcul....o poza cu un full draw ar fi super...ce forta are?

cristi
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristi » 30 Mar 2008, 20:12

Buna intrebare. Habar n-am :mrgreen: Nu am cantar si mi-ar fi bun unul dinala cu arc si carlig cum erau mai demult. Hmm, ar trebui sa achizitionez unul. Mai as putea sa umplu cu apa cele vre-o trei bidoane de 6 litri cu apa ce le am in bucatarie, dar... sa vad, poate in seara asta...

cristi
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cristi » 31 Mar 2008, 16:33

Am folosit doua sticle de apa de 6 litri, si chiar cand a ajuns arcu la full draw s-au si ridicat sticlele, asa ca arcu are cam 12 kile forta. Da stiu, e slab, nici nu am intentionat sa fie prea tare de la inceput. Planuiesc si mai tari dar mai incolo cand ma simt mai in largu meu cu construirea de arcuri.

Post Reply