Varfuri de vanatoare Broadheads

poze, linkuri, subiecte pe care nu le poti cataloga in nici un alt subiect ...
Post Reply
Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Craiova
judet:Dolj
Varsta:31
Varfuri de vanatoare Broadheads

Post by Sharpshooter » 24 May 2011, 11:52

Intrucat la noi in tara vanatoarea cu arcul este interzisa , momentan si eu ca si altii ma multumesc sa privesc si sa caut informatii pe net cu privire la acest subiect. Recent am vazut un filmulet postat de utilizatorul Adiichim pe un alt forum , tin sa-i multumesc , si mi s-a parut extrem de interesant si m-am gandit sa il postez si eu aici . Este vorba despre un test comparativ de broadheads , atat cele mecanice cu lame mobile ce se deschid la impact cat si cele cu lame fixe. Varfurile sunt testate in conditii extreme , sunt montate pe shafturi de carbon sunt trase cu un compound performant .... intr-un butoi de metal . Spun ca sunt testate in conditii extreme , deoarece este putin probabil ca in utilizarea normala aceste varfuri sa intalneasca o asemenea bucata de tabla .
http://www.youtube.com/watch?v=Qc-srIw3 ... r_embedded
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:da

Re: Varfuri de vanatoare Broadheads

Post by Pisic » 24 May 2011, 21:09

is faine sagetile astea.....da o chestie nu o pricep-de ce trebuie sa te complici cu lame retractabile care nu se deschid chiar tot timpul ,cand poti folosi un broadhead normal ? lamele "clasice" chiar nu vad cu ce incurca sageata
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Galati
judet:Galati
Varsta:24

Post by Dediu00ro » 24 May 2011, 21:31

Zborul unei sageti este afectat de varful sagetii, si daca ai un varf cu lame retractabile sageatea va avea o traiectorie mai stabila decat, o sageata cu un varf cu lame fixe expuse modifica traiectoria sagetii, si necesita o stabilizare mai mare din partea penajului sagetii.
Mai este si treaba asta, nu toti se pot antrena cu broadheaduri fixe din cauza ca ar strica tinta si varfurile in timp. Dar daca folosesti broadheaduri cu lame retractabile, poti sa te antrenezi cu varfurile "field point" si sa nu ai nici o problema cand treci pe broadheadurile retractabile din cauza ca vor avea aceias traiectorie.
Dar broadheadurile fixe sunt mai rezistente mai durabile, si nu vor avea nici o data probleme de genu nu sa deschis.......numai ca e greu sa te antrenezi cu ele. Pe cand broadheadurile cu lame mecanice nu cred ca le poti folosi si a doua oara, nu sunt la fel de rezistente ca cele fixe, si sunt si ceva mai scumpe etc.
Show without showing what u know without knowing

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 26 May 2011, 20:24

tot la parerea mea raman....in zbor daca broadhedul clasic nu e indoit,e montat corect si nu bate uraganul -traiectoria sagetii ramane neschimbata ;in legatura cu stricarea tintei...ma gandesc ca daca ai bani de varfuri retractabile,ai bani si de tinta,nu? (tre sa ne gandim si ca astia cu varfurile lor is in america,unde ii alta treaba cu tirul cu arcul si salariile )

alta treaba ii cand lovesti animalul si varful nu se deschide cum trebuie.....l-ai ranit si iti fuge cu sageata in el mult si bine ->asta inseamna ca tu ai sanse sa ramai si fara sageata si fara animal ,numa se chinuie ca sa moara de la infectie sau de la oboseala ...
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 26 May 2011, 20:40

Salut!
Subscriu la comentariul lui Dediu00ro,.. incearca ambele modele si vei observa diferenta; pe de alta parte sint situatii in care ambele se comporta la fel, pretul e altul :)
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Dediu00ro » 26 May 2011, 20:55

@Pisic
Da corect daca scoti un broadhead cu lame fixe din pachet, si tragi pe conditii perfecte zero vant, fara sa se atinga de vreo frunza/creanga va merge bine chiar foarte bine. Dar dupa vreo 3-4 trageri chiar si in tinta lamele se vor deforma foarte putin, dupa asta dai cu zaru unde va cadea, ce fel de antrenament e ala cand sageata se duce ba mai jos ba mai sus..... Si gandestete ca noi traditionalisti nu nimerim tinta de fiecare data :d , si daca ai tras o data in pamant...... nu mai este asa de bun. Un compounder desi nimereste tinta de fiecare data.....nu are problema noastra, dar viteza sagetii e asa de mare incat dupa 2-3 trageri varful e deformat chiar si in tinte de spuma.

Dupa asta avem si zgomotul, o sageata cu broadhead cu lame fixe vajaie foarte mult in comparatie cu o sageata cu lame retractabie. Asta da vanatului o sansa sa reactioneze inainte ca sageata sa il atinga, si daca se misca vreo 15 cm fata de pozitia initiala tocmai ai ratat vitalele si in consecinta si vanatul, chestia asta o numesc vanatorii Americani traditionalisti "string jumping" aicia este un articol http://bowsite.com/BOWSITE/features/art ... ngjumping/.
Unii vanatori tintesc mai sus sau mai jos anticipant saritura animalului.

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Dediu00ro » 30 May 2011, 13:46

http://www.american-hunter.com/broadhea ... d_test.htm
Aicia este un site plin de review-uri cu broadheaduri.......mult respect pentru munca si efortu initiatorului acestiu site.

Post Reply