Incepator

Materiale si tehnica folosite pentru a construi un arc....

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: Incepator

Post by Greenarrow » 25 Mar 2008, 16:52

Merci pentru explicatie Akila.

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Maryus » 30 Mar 2008, 21:31

am facut rost de 2 bucati de lemn de brad mlungi de 1,90-1,80 si Latime de 5-5,5 si grosime 5-5,5 este bun lemnul de brad pta rcuri?

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 30 Mar 2008, 22:34

Salut.Din cate m-am documentat eu lemnul de brad si de rasinoase in general nu pare a fi bun pentru arc....bineinteles inafara de tisa care dupa parerea mea e o specie mai aparte de conifere.

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Maryus » 31 Mar 2008, 13:04

da totusi...as putea s afac arcuri din ele?

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 31 Mar 2008, 15:14

Nu .....vezi ca exista un topic aici cu esente de lemne bune pentru arcuri...ar fi bine sa-l citesti....

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Maryus » 31 Mar 2008, 19:53

l-am citit:(( pacat in fine vreau sa fac arcuri din ele sa prind dexteritate si daca imi reusesc le tin doar de forma si ma laud cu ele :lol:

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 31 Mar 2008, 20:35

Din brad... :lol: ....inseamna ca ai timp de pierdut... dar daca chiar vrei sa-ti pierzi timpul cu lemnul de brad...ai putea incerca sa faci un arc care sa aiba vreo 190cm lungime, si vreo 7-8 cm latime in zona cea mai lata ,,,,si s-ar putea sa iasa un arc care sa nu se rupa..dar ca si performante.... :roll:

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da

Post by Pisic » 31 Mar 2008, 21:05

Neeeh,eu zic nici macar sa nu incerci,mai bine faci bete din brad si faci aeromodele decat sa faci un arc fara rost.Daca ai timp mergi la iarba (verde) si taie un stejar gros si din ala faci 10 arcuri,nu iti pierzi tinpu degeaba,parerea mea...
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 31 Mar 2008, 23:32

Pai eu asta am zis...daca are timp de pierdut....poti sa-i strici placerea omului :lol: ...el face cum crede mai bine de cuviinta...

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 01 Apr 2008, 00:16

asa am si eu brad, dar caut frasin.........sau corn(lemnele astea le-as gasi relativ usor :corn-cluj,frasin-lunca dunarii).......tu in zona ta poate gasesti alte lemne......
cauta lemne din lista aia de lemne bune pentru arc !
bradul se prelucreaza ff usor dar nu e bun de arc.........cum au zis si ceilalti.........pierdere de timp ,doar asa decorative,(nu stiu cum ai timp de pierdut in cls 8,ca eu nu ma omor cu invatatul dar abia imi fac timp sa intru pe net 10 minute)

si noroc la gasit lemn bun :P

Post Reply