Primul arc Longbow

Munca mea.......
Post Reply
basty
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Berzovia
judet:CarasSeverin
Varsta:20
Primul arc Longbow

Post by basty » 14 Jun 2011, 19:40

Salut am fost intr-o zi la nasu acasa si am primit o bucata de frasin o avea taiata din ianuarie deci nu e uscata si am mai lasat-o o luna fara caoaja apoi mam apucat sami fac un longbow din bucata aia de frasin in 2 zile am terminat arcul are 75 lbs la 30 inch lungine=166cm lungime de la nock la nock 160 cm astept orice comentariu sau sfat arcul

Image

Image

Image
Last edited by Anonymous on 15 Jun 2011, 11:17, edited 1 time in total.
Reason: click dreapta pe poza Copy Link Location
Basty

Alin
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Gherla

Re: Primul arc Longbow

Post by Alin » 15 Jun 2011, 09:47

Super tare... felicitari, arcul arata super, imi place si pozitia la full draw ( de veritabil longbowman =D> ), insa " arcul are 75 lbs la 30 inch lungine=166cm lungime de la nock la nock 160 cm ", ai grija sa nu se rupa, mi se pare prea tare si prea scurt , daca nu se rupe si masuratorile tale sunt corecte nu pot decat sa te felicit inca odata =D> .
Mult succes, si speram sa vedem si alte arcuri de la tine , inceputul este promitator.

basty
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by basty » 15 Jun 2011, 12:23

de rupt nu cred ca se va rupe pentru ca lemnul avea inlele multe si cred si sper sa nu se rupa dar dac se rupe fac altul am acum in plan un longbow de corn si multumesc pentru incurajari
Basty

basty
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by basty » 15 Jun 2011, 13:00

arcul a tras cam 235 m cu sageti de lemn de 38 g dar vreau sa fac niste sageti medievale doar ca astept betele pentru sageti alte poze

Image

mai trebuie lacuit si un maner de piele si e gata
Last edited by Anonymous on 15 Jun 2011, 22:38, edited 1 time in total.
Reason: invata sa pui pozele pe forum
Basty

basty
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by basty » 15 Jun 2011, 13:31

Image

eu as fi vrut un arc de 180 cm dar lemnul era scurt de 170 cm dar la baza era taiat cu toporul si sa si crapat asa ca am taiat cu ferastraul 5 cm in rest lemnul era bun
Basty

basty
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by basty » 15 Jun 2011, 13:33

florine o intrebare cum ti se pare tiller-ul pentru ca nu am tillering stick l-am facut mai dupa ochi
Basty

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by liviu » 15 Jun 2011, 22:53

Salut! Arata bine arcul, Felicitari!

Nu reusesc sa vad foarte exact tillering-ul din pozele puse, dar am impresia ca bratul de sus are o zona unde lucreaza ceva mai mult. Banuiesc ca tillering-ul pozitiv (diferenta dintre indoirea bratului de sus, mai mare, si cea a celui de jos) este doar o tara prea accentuat la full-draw. Spun lucrurile astea in sensul de "ce mergea optimizat", fiindca altfel, din ce reusesc sa vad, tillering-ul imi pare foarte bun!

La 160 ntn si 76-77 intindere cu 34 kgf arcul mi se pare fortat destul de mult, aproape de limita. Daca-i ok pe spate nu va plesni, dar se va lasa ceva in timp (stringfollow, fiindca va suferi nitel burta).

Cat despre performanta, nu stiu cum ai masurat metrii aceia, dar la raportul acesta grame sageata/kgf arc/intindere arc cam asta cred ca ar fi o performanta "cinstita" pentru un asemenea arc.

PS: Ooops... acum am vazut nock-ul, cand a pus Florin poza asta: la un arc pana-n 30-35 lbs merge si asa, cu grija si daca ai capatul grosut. Dar nu la asta! Nici nu stiu ce se poate face ca sa nu strici nici performanta, dar nici sa nu risti asa. Fiindca acum chiar risti! Bratul cu nock-ul ce ramane intreg te poate lovi! Doamne ajuta!

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 15 Jun 2011, 23:04

salut!
Felicitari pt arc!
..Nu ma pricep foarte mult la acest gen de arc..dar un arc scurt din lemn la aceasta forta mai rar..
..de remarcat e ca intizi foarte usor( nu ai nici o apasare la full draw)....
... esti un tip voinic care stie sa intinda un arc.

La mai multe!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

basty
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by basty » 16 Jun 2011, 11:10

protectiile si manusile le aveam dinainte sa fac arcul le am cam de 6 luni ca mai am un arc cumparat si trageam cu ala si acum chiar as vrea sa fac un adevarat longbow dar nam material trebuie sa merg pana la padure sa vad daca gasesc ceva salcam sau corn si mai ma uit pe net poate gasesc vreo bucata de tisa de vanzare PS cu incordatul arcului nam nici o problema mam apucat de arcuri si sageti de pe la 7 ani si sunt si mai facut am un arc de 30 kgf pe care il incord usor deaia mi-am facut arcul asta app ala de 30 e cumparat si nare nimeni o cucata de lemn bun de arc si gata uscat si Maestro lemnul l-am lasat cam o saptamana la soare dupa ce l-am facut ca nam stiut sa pun imagini pe site si multumesc de sfaturi si aprecieri urmatorul o sa fie unul si mai bun
Basty

basty
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by basty » 17 Jun 2011, 16:25

sagetile au 31 inch dar eu intind doar 30 inch sagetile au intre 36 si 38 g si spin mare
Basty

Post Reply