Selfbow Salcam

Munca mea.......
Post Reply
Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Galati
judet:Galati
Varsta:24
Selfbow Salcam

Post by Dediu00ro » 10 Aug 2011, 11:55

Un arculet pt fete sau pentru copii din pacate nu am cantaru la indemana sa il cantaresc, are 170 de cm arcul 25#-28# la 28" dar probabil o sa se intareasca. Am intins arcul asta pana la 33 de inch fara absolut nici o problema nu are nici un crysal pe burta. Maner de piele frumos facut de George. Arcul nu are cine stie perfomante un brat este deflex natural si nu am putut sa ii adaug reflex, sau poate o fi sagetile prea grele sa imi dau seama, dar la 32-33 de inch merge frumos pt un arc de copii.

Acuma daca tot am facut arcuri slabute asa.....trec la o dihanie pentru mine cu ultima bucata de salcam sper sa iasa ceva peste 100# dar cine stie.
Image
Image
Image
Image

http://www.youtube.com/watch?v=CmeV_UKBhPA
Ii fac niste capete asa sub 2.6 mm :)) .
Show without showing what u know without knowing

supernova
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Selfbow Salcam

Post by supernova » 10 Aug 2011, 21:44

wow foarte frumos. mie imi plac si astea pentru aspect, chit ca nu sunt foarte puternice. mai am de invatat si eu, inca ma mir ca rezista nockurile alea asa subtiri :d mult noroc si cat mai multe arcuri.....acu dupa cateva mai usoare, bagi o bestie de arc :)

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Dediu00ro » 11 Aug 2011, 21:43

Dupa un full dryshot unu din capete sa rupt, combinatia de nerespectarea liniei de fibra si dryshotu a fost prea mult pt capetele subtiri. Arcul in momentul acela fusese echipat cu coarda fast flight de la arcul lui Maestro Carpathian si asta posibil ca a fost un factor.
Am testat arcul la dry shot deoarece am vrut sa il trimit cuiva sa aiva un arc de incepatori, si consider ca un arc de incepatori ar trebuii sa reziste macar la un dry shot posibil din necunoastere sa traga in gol, sau sa ii cada sageata de pe coarda inainte de release cum au patito si multi veterani.
Am modificat arcul are acuma 146 de cm si cam 50 de livre la 28" am sa ii modific putin tilleru si am sa il postez din nou.
Image
Ruptura pe diagonala.....

supernova
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by supernova » 12 Aug 2011, 04:26

pacat de arc. apropo...am vrut sa te intreb cum masori forta arcului de obicei?

Dediu00ro
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Dediu00ro » 12 Aug 2011, 13:51

Arcu inca traieste chiar pleaca la munte in excursie cu niste noi arcasi, trage mai rapid acuma daca ia crescut forta...
Cu un cantar electric ii masor forta costa vreo 20-25 de lei maxim pe la orice piata magazin pescaresc. Dar arcurile de lemn isi mai schimba forta putin de la umezeala/caldura ele pot sa varieze in forta in timpu anului.
http://www.okazii.ro/catalog/56830571/c ... piata.html
Merge pana in 40 de kg sau 88 de livre, chiar si eu caut unu care sa mearga peste 60 de kg dar nu gasesc, sa pot sa cantaresc arcurile mai puternice precis.

supernova
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by supernova » 12 Aug 2011, 14:12

ah super, multumesc

domide
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Deva H
judet:Hunedoara
Varsta:40

Post by domide » 13 Aug 2011, 00:59

Dediu00ro wrote:Arcu inca traieste chiar pleaca la munte in excursie cu niste noi arcasi, trage mai rapid acuma daca ia crescut forta...
Cu un cantar electric ii masor forta costa vreo 20-25 de lei maxim pe la orice piata magazin pescaresc. Dar arcurile de lemn isi mai schimba forta putin de la umezeala/caldura ele pot sa varieze in forta in timpu anului.
http://www.okazii.ro/catalog/56830571/c ... piata.html
Merge pana in 40 de kg sau 88 de livre, chiar si eu caut unu care sa mearga peste 60 de kg dar nu gasesc, sa pot sa cantaresc arcurile mai puternice precis.

Ai grija la ce cumperi ... Prietenii stiu de ce....

Eu am avut unul care mergea pana la 50kg - "Made in China", am avut doua accidente cu el, de primul am scapat doar cu munca de a pune cadranul la loc, dar a doua oara, era sa raman fara o unghie, (la Cioclovina vin cu manichiura facuta =)) =)) =)) )

Bafta in continuare
"Prietenia este incercarea prin care se masoara un om" - Oscar Wilde

[unitatea de masura este numarul acelora care iti trec pragul]

Post Reply