fotografie clasica

poze, linkuri, subiecte pe care nu le poti cataloga in nici un alt subiect ...
Post Reply
Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
fotografie clasica

Post by Pisic » 29 Nov 2011, 19:26

cine face foto pe film sa puna aici pozele

na,eu folosesc un zenit ttl, (cu telemetru defect) cu un helios de 55mm si un obiectiv wide de 28mm la care nu ii mai retin numele si mi-e lene sa ma uit acum :))
expuse dupa regula sunny16

si aici poze din venetia,si unele poze din bienala de arta (cine e in domeniu nu ar trebui sa o rateze)-primul meu film expus vreodata :d

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

dupa ce din doua zenituri defecte am facut unul functional (inafara de telemetru,caruia i-au imbatranit rezistentele,si am aflat asta numai dupa ce l-am asamblat) m-a prins microbul reparatiilor de genu asta-asa ca daca aveti aparate foto vechi functionale sau nu,si doriti sa le donati,dati un semn aici :D

astept poze si de la voi

>>dati potrivire la latime,deoarece nu incadreaza bine toata poza-dupa atatea mutari pe photobucket->forum,pozele si-au pierdut din rezolutie,ele avand rezolutia de 4000 pe 2600 pixeli<<
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

VictorM
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: fotografie clasica

Post by VictorM » 06 Jan 2012, 23:14

Salut si felicitari pentru fotografii!

Stiu ca nu e tocmai actual postul dar si pe mine m-a prins microbul fotografiei clasice dar necesita timp si bani..

Am achizitionat si eu un Zenit122 cu obiectiv helios 2/58 si am "stricat" 2 sau 3 filme , le'am supraexpus.Prefer sa exersez pe un aparat bridge cu fuctie manuala si sa fac rost de un exponometru pana ma va lasa inima sa "stric" si alte filme.

Succes in continuare si la cat mai multe fotografii ;)

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 07 Jan 2012, 01:08

pai....zenitul are exponometru,mai ales 122,care e un model mai nou,ar trebui sa ii fie functional exponometrul
partea buna la zenit e obiectivul,heliosul e un obiectiv destul de bun cam la orice

cu vizorul cum sta 122le? ca restul zeniturilor is moartea pasiunii la capitolul acesta,avand un vizor foarte intunecat

astept sa pui poze :D
si mai astept pe cineva sa puna poze,stie el cine :))

VictorM
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by VictorM » 08 Jan 2012, 13:32

Hai sa postez si eu cateva "fotografii" facute cu zenit-ul.. A trebuit sa le selectez pe alea "bune" ca mai mult am experimentat :-
56660028_resize.JPG
56660027_resize.jpg
56660005_resize.JPG
56660014_resize.jpg
56660026resaze.jpg
43700002_resize.JPG
43700003_resize.JPG
43700015_resize.JPG
Sunt facute cu obiectiv helios 58 f2. Au iesit cam(foarte) "arse". Cum zicea si Pisic Zenit-ul 122 are un vizor foarte intunecat+ ca eu port ochelari cu lenitile heliomate :-

Mai am un film alb-negru ,Fomapan ISO100 pe care n-am reusit sa-l developez si din 36 de poz credca in jur de 5-7 le'am compromis(s-a desurubat maneta de la delurator :( )
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Mugurbb
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Cluj-Napoca
judet:Cluj
Varsta:37

Post by Mugurbb » 08 Jan 2012, 14:39

No, m-am simtit :P

Am un sac de fotografii dar nu am scanat niciuna. O sa incerc o selectie sa pun cateva aici.
N-am mai folosit film din 2006. M-am reapucat si inca nu am dat filmele la prelucrat.
Am o Fujica STX-1 cu un obiectiv Fujinon f=55 1:2.2, un Osawa 28-80 3.5-4-5 cu functie Macro 1/8-1/4 si un Tokina 80-200 1:4.
Silence is golden and Duct Tape is silver.

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 11 Apr 2012, 23:45

Image
Image
Image
Image

na Mugur,ti-am luat-o inainte....

daca vreti sa developati fime in cluj,faceti un bine si nu le duceti pe colt la piata unirii-pe langa ca au scumpit preteul la 10 lei color si 15 alb negru,cred ca au luat micul dejun pe film ;) scuze de reclama negativa baietilor,dar au cam dat-o in bara de data asta

Post Reply