arcul nr 2
- deceneus
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Brasov
- judet:Brasov
- Varsta:46
Super arcul,mester arcasul!!! ....Am observat insa ca majoritatea sagetilor tale se duc in dreapta tintei.In afara de spinul sagetii un posibil motiv poate fi ca tragi cu sageata pozitionata ca la arcul compound,cu o pana in sus si doua in lateral.Pana din lateral dreapta loveste in riser si sageata este usor aruncata de spate in stanga deviind de fata catre dreapta. In general la arcurile traditionale si recurve ,cu sau fara fereastra ,se trage cu pana directoare orientata spre stanga ,pentru arcurile pentru mana dreapta, tocmai din motivul de a elimina deviatiile sagetii pe orizontala.
"Somewhere in the world someone is training when you are not. When you race him, he will win."
- deceneus
- Membru al forumului
Re: arcul nr 2
Lovitul penei din dreapta in riser si devierea sagetii catre dreapta nu are nici o legatura cu paradoxul arcasului
. Sageata pleaca drept si cand sa paraseasca arcul coada ii este aruncata catre stanga si sageata are abatere dreapta.

"Somewhere in the world someone is training when you are not. When you race him, he will win."
- deceneus
- Membru al forumului
Eu trag cu compoundul dar fizica e aceeasi , cand nu am clearance destul la cabluri si pana drepta atinge cablurile am o deviere catre dreapta.
-
- Constructor de arcuri
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Galati
- judet:Galati
- Varsta:24
Cred eu ca este sageata prea slaba de vina plus pozitionarea penei gresit pe fereastra, o sageata slaba in spin pt un arcas dreptatici va pleca in dreapta.
O sageata care e prea tare in spin va pleca stanga pentru un arcas dreptatici. Vice vers pentru stangaci.
O sageata care e prea tare in spin va pleca stanga pentru un arcas dreptatici. Vice vers pentru stangaci.
Show without showing what u know without knowing
- cipri
- Membru al forumului
- locuiesc in::santander
- judet:cantabria
- Varsta:36
salut baieti , de ce va certati pe sagetile mele, nu e bine
acum serios eu cred ca nu aveti dreptate nici unul dintre voi , si ma explic : eu trag cu penele situate asa din todeauna si merg destul de bine un alt exemplu : un coleg deal meu trage cu sagetile la fel adica penele situate la fel iar anul trecut a luat locul trei pe Spania deci sagetile nu mergeau nici in dreapta nici in stinga iar daca o sageata este perfect taiata in lungime si e calibrul bun pentru acel arc si pentru acel arcas poate sa se traga si fara pene si va zbura drep. cum penele la traditional sunt naturale nu conteaza foarte mult cum se pun in functie de fereastra arcului pentru ca deaia sunt naturale sa se muleze pe arc,mina sau manusa daca se trage cu manusa si iata un video in care un arcas cunoscut deal meu face un test tragind sageti la treizeci de metrii cu pene iar apoi acelasi tip de sageata cu acelasi calibru si lungime fara pene iar sagetile merg brici imi pare rau dar e spaniol nu stiu cit veti intelege din ce zice dar important e sa vedeti http://www.vimeo.com/22160557.

- cipri
- Membru al forumului
grupez in dreapta pentru ca arcul e nou iar creerul meu e setat pe arcul mai vechi lafel cum daca asi trage cu un long bow poate asi grupa in alta parte cert e ca eu iau un arc privesc galbenul si trag sageata va merge intr-un loc iar daca schimb arcul eu nu chimb nici punctul de ochire si nici forma in care tin arcul dar e imposibil sa mearga in acelasi loc deoarece e alt arc alta fereastra alta greutate a arcului insa daca repet mai mult timp creerul se reseteaza si incepe sa inregistreze noul arc si recalibreaza forma de tragere
- cipri
- Membru al forumului
asa e trebuie sa dam vina mult mai mult pe noi si apoi pe material cum spunem noi pe aici nu arcul e important, important e indianul din spatele lui
- domide
- Constructor de arcuri
- locuiesc in::Deva H
- judet:Hunedoara
- Varsta:40
Ce tarie avea avea arcul "indianuliui" din clip? poate are importanta pentru a trage cu sageti cu sau fara pene
Am observat ca are bunul obicei de a tine arcul inclinat chiar daca are fereastra de tragere.
Am observat ca are bunul obicei de a tine arcul inclinat chiar daca are fereastra de tragere.
"Prietenia este incercarea prin care se masoara un om" - Oscar Wilde
[unitatea de masura este numarul acelora care iti trec pragul]
[unitatea de masura este numarul acelora care iti trec pragul]
- deceneus
- Membru al forumului
De acord cu amandoi in anumite privinte dar : fiecare arcas cauta sa-si gaseasca forma perfecta de tragere, sa foloseasca echipamentul(respectiv arcul si sagetile) adecvat si sa obtina cele mai bune performante eliminand tot ce poate influenta negativ tragerea. Si atunci nu e normal sa incerci sa elimini posibilitatea frecarii penei de riser si sa tragi cu pana directoare orientata catre stanga ? Bineinteles,posibil este si ca asa cum tragi tu penele sa nu atinga riserul din cauza paradoxului arcasului . Nu am inventat eu trasul cu pana directoare in afara si nu in sus, nu invat pe nimeni cum sa traga si cum sa obtina performante mai bune,fiecare face cum crede de cuviinta si cum ii place pana la urma.Uite ce zic americanii
Si asa poti obtine performanta cum ziceai de amicul tau care trage tot asa si a ocupat locul trei. Totul e chestie de obisnuinta,poti sa tragi si gresit si sa lovesti in centru,principalul e sa faci apoi permanent aceeasi greseala ca sageata sa mearga tot acolo.
Ca sa tragi cu sageti fara pene cu traditionalul ai nevoie de shafturi cu spine perfect pentru arcul cu care tragi si o tehnica impecabila.Fara pene o sageata nepotrivita arcului se duce drept pe o distanta scurta apoi brusc isi schimba directia catre dreapta sau catre stanga din cauza spinului prea tare sau prea moale,in sus sau in jos din cauza punctului de nock necentrat,din cauza unui release gresit, si toate astea pentru ca sageata care nu pleaca drept din arc pe parcurs isi accentueaza deviatia neavand pene care sa lupte pentru a o stabiliza pe directie. O sageata fara pene, potrivita ca spin arcului, pleaca drept si se duce drept fara a avea nevoie de ajutor de stabilizare. Pe aceste shafturi daca pui apoi pene o sa ai sagetile perfecte care zboara atza si pe care nu mai poti da vina ca se duc aiurea,vina ramane doar a tehnicii arcasului.
Ma scuzati ca sunt off topic,de fapt aici se discuta despre arcul facut de Cipri si nu de tehnica de tragere sau zborul sagetii.
Felicitari inca odata pentry Black Beauty!
The crucial point is that the arrow must be of the correct spine so that it dynamically bends around the bow, the fletchings/vanes do not touch the riser or arrow rest and the arrow flies cleanly to the target
Si asa poti obtine performanta cum ziceai de amicul tau care trage tot asa si a ocupat locul trei. Totul e chestie de obisnuinta,poti sa tragi si gresit si sa lovesti in centru,principalul e sa faci apoi permanent aceeasi greseala ca sageata sa mearga tot acolo.

Ca sa tragi cu sageti fara pene cu traditionalul ai nevoie de shafturi cu spine perfect pentru arcul cu care tragi si o tehnica impecabila.Fara pene o sageata nepotrivita arcului se duce drept pe o distanta scurta apoi brusc isi schimba directia catre dreapta sau catre stanga din cauza spinului prea tare sau prea moale,in sus sau in jos din cauza punctului de nock necentrat,din cauza unui release gresit, si toate astea pentru ca sageata care nu pleaca drept din arc pe parcurs isi accentueaza deviatia neavand pene care sa lupte pentru a o stabiliza pe directie. O sageata fara pene, potrivita ca spin arcului, pleaca drept si se duce drept fara a avea nevoie de ajutor de stabilizare. Pe aceste shafturi daca pui apoi pene o sa ai sagetile perfecte care zboara atza si pe care nu mai poti da vina ca se duc aiurea,vina ramane doar a tehnicii arcasului.
Ma scuzati ca sunt off topic,de fapt aici se discuta despre arcul facut de Cipri si nu de tehnica de tragere sau zborul sagetii.
Felicitari inca odata pentry Black Beauty!

- deceneus
- Membru al forumului
Arcul "indianului" cred ca e un Black Widow Graybark PMA II si dupa cum arunca sagetile cred ca e de cel putin de 48-49 de livre.domide wrote:Ce tarie avea avea arcul "indianuliui" din clip? poate are importanta pentru a trage cu sageti cu sau fara pene