Salut!
pana acum e ok, dar:
1. eu am rupt un arc de frasin pentru ca nu am dat 2 inele jos...la tine nu cred ca e cazul, al meu era din bustean mare, statuse ceva afara...dar oricum, nu strica sa dai macar un inel jos....in cel de sub coaja este si risc mai mare sa ai daunatori, insecte, larve, cari si alte lighioane...
2. frasinul nu e un lemn foarte rezistent in compresie si nu stiu daca ar merge chiar sectiunea aia D...poate mai ovala da...nu am facut prea multe longbowuri, dar la salcam(mai ales daca lemnul nu e perfect) trebuie sa fie mai plata totusi si burta, decat la tisa de exemplu....la frasin ma gandesc ca e la fel
3. 80 de livre e cam mult pentru inceput, eu zic sa faci unul de 50-60 si daca poti trage de el iti faci apoi si mai puternic...10 livre in plus dau multa bataie de cap la tillering, iar daca iese si il tii pe perete unde e distractia....nu stiu, eu asa vad lucrurile...eu nu puteam trage mai mult de 50 de livre dar acum incercand sa mai intind un arc mi se pare usor....asa ca voi trece si eu la 60 ;) ....ce vreau sa zic este ca nu poti face salturi asa mari, direct la 80, mai ales daca nu faci antrenament specific pentru asta....cum face Dediu
4. daca a stat cu coaja pe el nu stiu cat de uscat este....alta data sa il despici macar in doua, sau sa iei material de pe burta si de pe lateral...si in felul asta va lua si reflex la uscare...prin metoda asta se usca si in doua saptamani....cu coaja e mai greu, apa nu poate iesi decat prin capete...dar asta nu te impiedica sa lucrezi...poti face pana la floor tillering, si apoi il mai lasi vreo 2 saptamani intr-un spatiu bine ventilat si e ok...
spor la lucru!
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...