short-bow
-
- Membru al forumului
in se gaseste cam greu...teoretic ar trebui sa gasesti la magazinele astea de arta populara...numai ca in iasi eu nu am gasit....dar nu e musai sa folosesti in....poti folosi matase....strici o cravata sau cauti pe la second-hand-uri, cravate de matase... si cauti asa o culoare mai normala....sa nu fie prea tipatoare...si e foarte buna....syiah-urile merg ele facute si din brad...eu personal nu prea am incredere in brad....am un arc de la florin care are syiah-uri din brad si e foarte bun..... o alta metoda mai usoara de facut syiah-uri, si nu mai e nevoie sa le indoi tu, ar fi sa gasesti niste lemn gata indoit....umbli prin padure si te uiti dupa crengi indoite de la natura... pentru arcurile astea asiatice de ex... koreenii cautau crengi de astea indoite, si le foloseau pentru syiah-uri....singura chestie e ca trebuie sa fie uscate....dar pentru ce ai tu acolo, nu iti trebuie o creanga groasa, si daca o cojesti, s-ar usca destul de repede...o cutie termica ar fi buna, sau ai putea sa le bagi la cuptor la aragaz..dai drumul la gaz si nu lasi sa se incinga cuptorul prea mult....doar asa cateva minute..2-3 minute...si pe urma inchizi focul si lasi lemnele acolo pana se raceste cuptorul si faci chestia asta vreo 3 zile...si o sa se usuce mai repede
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Constanta
- judet:Constanta
- Varsta:17
Re: short-bow
uite ce am mai facut la arc:

e intins la 18"(46cm)
cred ca mai tre sa iau putin din dreapta,am luat si din maner ca sa se indoaie mai frumos...

e intins la 18"(46cm)
cred ca mai tre sa iau putin din dreapta,am luat si din maner ca sa se indoaie mai frumos...
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...
-
- Membru al forumului
bratul din stanga e mai bine..ala din dreapta nu e bine,,,,la ala din stanga lucreaza de la jumatate inspre capat..numai ca masoara 10cm de la capat si de aia sa nu te atingi....la bratul din dreapta ,mai ai de luat de la mijloc, sa scapi de hinge-ul ala.... mai luceaza si fa poze..incearca sa nu tii arcul prea mult incordat pe dispozitiv...formeaza-ti ochiul, si nu il lasa prea mult timp incordat pe dispozitiv...da-ti semne cu creionul unde trebuie sa ieimaterial....la bratul din dreapta sa nu te mai atingi de zona aia unde deja se indoaie asa tare...asta e valabil si la bratul din stanga....
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
coarda e din matase sintetica (cred...)
la capete are buclele asa :

la capete are buclele asa :

To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...
-
- Membru al forumului
Uite aici o alte metoda de a imbina syiah-urile...
http://www.bahnhofbredband.se/~wb304054 ... rgian.html
Dungile cu negru arata marginile bucatilor de lemn...vezi ca syiah-ul are in partea de jos o taitura facut pe lungime asa, si se lasa un prag acolo...ca un cioc asa....si se aseaza pe spatele arcului, zona trebuie indreptata ca sa fie suprafata buna de contact....cu niste syiahuri s-ar mai castiga ceva acolo....lungime de tragere, vreo cateva kg in plus.....numai ca oricum nu poti sa te asepti la o lungime de tragere mai mare de vreo 55 de cm...eu zic sa te limitezi doar la design-ul asta simplu...ca vezi ca ai ce sa inveti ...chiar si de la betele astea scurte....e tot ca si cum ai face un arc, numai ca e mai mic,,,,este acelasi lucru....fa-le frumoase, finiseaza-le, fa-le corzi...tot ce trebuie...si poti sa si tragi cu ele...oricum vreo 35 de cm cred ca tot se pot intinde....tot e ceva....
http://www.bahnhofbredband.se/~wb304054 ... rgian.html
Dungile cu negru arata marginile bucatilor de lemn...vezi ca syiah-ul are in partea de jos o taitura facut pe lungime asa, si se lasa un prag acolo...ca un cioc asa....si se aseaza pe spatele arcului, zona trebuie indreptata ca sa fie suprafata buna de contact....cu niste syiahuri s-ar mai castiga ceva acolo....lungime de tragere, vreo cateva kg in plus.....numai ca oricum nu poti sa te asepti la o lungime de tragere mai mare de vreo 55 de cm...eu zic sa te limitezi doar la design-ul asta simplu...ca vezi ca ai ce sa inveti ...chiar si de la betele astea scurte....e tot ca si cum ai face un arc, numai ca e mai mic,,,,este acelasi lucru....fa-le frumoase, finiseaza-le, fa-le corzi...tot ce trebuie...si poti sa si tragi cu ele...oricum vreo 35 de cm cred ca tot se pot intinde....tot e ceva....
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
Iata ce am mai lucrat la primul arc ...se intinde la 46cm...

mai tre sa iau material sau e bine asa ?
al doilea (ala cu noduri) :

la asta mai am de lucru... :mrgreen:
si m-am hotarat ca din ultimul lemn sa fac unul cu syahuri 8)...uite o poza cu el si cu primul dezcordat:

l-am tinut 6luni legat reflex...e uscat bine...si e mai gros decat celelalte (are 2cm diametru)...sa nu uit,e tot din corn...credeti ca va merge ?
si 2 intrebari
syahurile se lipesc dupa sau inainte de tillering ?
-trebuie sa se indoaie prin maner ?daca da,cum se face tilleringul,trebuie luat material si de pe burta manerului ?

mai tre sa iau material sau e bine asa ?
al doilea (ala cu noduri) :

la asta mai am de lucru... :mrgreen:
si m-am hotarat ca din ultimul lemn sa fac unul cu syahuri 8)...uite o poza cu el si cu primul dezcordat:

l-am tinut 6luni legat reflex...e uscat bine...si e mai gros decat celelalte (are 2cm diametru)...sa nu uit,e tot din corn...credeti ca va merge ?
si 2 intrebari

-trebuie sa se indoaie prin maner ?daca da,cum se face tilleringul,trebuie luat material si de pe burta manerului ?
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
in seara asta,ca sa nu pierd timpul mi-am facut o tolba, dintr-o poseta mai veche a mamei(reciclare de piele :lol: ):

este pentru sagetile mici:

este din piele de caprioara,era pacat sa o arunce...

este pentru sagetile mici:

este din piele de caprioara,era pacat sa o arunce...
-
- Membru al forumului
Salut....eu nu-s expert inca,dar pot sa-ti spun ca ar mai trebui sa lucrezi la ambele arcuri la bratele drepte si tot la ambele arcuri ar mai trebui sa mai iei din varfurile bratelor peste tot(si la sangul si la dreptu).Cred ca cel mai bine tot Akila te poate indruma
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
Re: short-bow...
sa mai iau?(vorbesc despre primul arc)
pai acuma are in partea dinspre capete 5mm grosime... cre ca daca mai iau raman doar cu scoarta :lol: ...
eu cred ca lemnu s-a obisnuit sa se indoaie mai mult langa maner,si oricat as subtia bratele tot asa s-ar indoi...pt ca am gresit atunci la inceput
daca mai iau,la full-draw bratele arcului o sa fie paralele...
oricum fac ce ziceti voi,ca voi stiti mai bine...
pai acuma are in partea dinspre capete 5mm grosime... cre ca daca mai iau raman doar cu scoarta :lol: ...
eu cred ca lemnu s-a obisnuit sa se indoaie mai mult langa maner,si oricat as subtia bratele tot asa s-ar indoi...pt ca am gresit atunci la inceput
daca mai iau,la full-draw bratele arcului o sa fie paralele...
oricum fac ce ziceti voi,ca voi stiti mai bine...