Colectionari de timbre?

poze, linkuri, subiecte pe care nu le poti cataloga in nici un alt subiect ...
Post Reply
tiktak
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Alba Iulia
judet:Alba
Varsta:20
Colectionari de timbre?

Post by tiktak » 01 Jun 2012, 00:38

Sunt printre noi colectionari de timbre? am si eu pe acasa 3 clasoare, si am si vre-o 30 nestampilate.As vrea sa le vand sau sa le schimb pe chestii...
Lăudată fie truda care caleşte.

domide
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Construit de mine:da
locuiesc in::Deva H
judet:Hunedoara
Varsta:40

Re: Colectionari de timbre?

Post by domide » 02 Jun 2012, 00:11

Salut,

Ca un cunoscator, iti spun ca un colectionar se numeste de la 30 de clasoare in sus (fara suparare).

Filatelia este o arta, iti trebuie ani de zile sa intelegi ceea ce cauti, si sa nu gasesti acel lucru niciodata. Filatelia (nu geambasii de timbre) inseamna studiu. Ai ocazia sa inveti arta, sport, istorie... intr-un cuvint cultura generala la cel mai inalt nivel.

Spune-ai de nestampilate... la prima vedere par scumpe (necirculate, cu guma perfecta, dantura perfecta) in realitate unui timbru, stampila, poate sa-i creasca valoarea de pana la 10 - 20 ori...

Timbrele nu se vand sau se schimba pe alte "chestii", se schimba doar pe alte timbre, in colectii sau nu, in raritati, in "erori", s.a.m.d. Truda si investitia in a le aduna, iti este rasplatita dupa ani de zile. Acest microb este greu de stapanit, si poti sa nu-ti vezi visele implinite.

Tatal meu avea o colectie impresionanta, trei colectii premiate, un studiu publicat, clasoare... nu mai stiu cate pot sa incapa intr-o biblioteca... din pacate s-a stins fara sa gaseasca "acea piesa". Pe masa lui de lucru am pastrat luni de zile timbrele, lupa, penseta, sarnierele, in speranta ca cineva ii va continua studiul.... Din pacate, prin ignoranta si neintelegerea mea, mare majoritate din colectie a ramas in acelasi stadiu (de studiu), si este depozitata (neexploatata) si asteapta sa fie stearsa de praf. Eu ma tem sa ma "apuc" de ea (nici nostalgia nu ma lasa :( ).

Daca totul a inceput cu pasiune, nu lasa flacara sa se stinga, cauta un cerc filatelic, cere indrumari, si nu vinde, fa trocuri din care sa "castigi". Vei fericit si multumit sa constati ca ai o piesa rara. O serie completa nu te bucura la fel ca "acea piesa" mult cautata si ravnita.

As avea multe de povestit, daca ne vedem la urmatoarea intalnire am sa-ti "vand" cateva ponturi daca vrei sa-ti pastrezi colectia.

Toate cele bune!
"Prietenia este incercarea prin care se masoara un om" - Oscar Wilde

[unitatea de masura este numarul acelora care iti trec pragul]

tiktak
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Alba Iulia
judet:Alba
Varsta:20

Post by tiktak » 02 Jun 2012, 00:21

mai inteles gresit, nu am zis ca sunt colectionar, eu vreau sa scap de ele in idea ca voi avea altceva in loc, nu am ce sa fac cu ele si nu ma pasioneaza pt ca nu a avut cine sa ma invete pana acum,probabil ca daca mi-ar fi explicat cineva cu ce se mananca, ar fi fost altceva, eu le am de cand eram mai mic de la taicameo primite cam " uite, timbrele mele, cand eram mic mergeam si tot cumparam". De vandut le pot vinde la un anticariat din oras, doar ca ma gandeam ca ii sunt de folos altcuiva. am 591 de timbre plus cele 30 nestampilate.
Lăudată fie truda care caleşte.

domide
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Deva H
judet:Hunedoara
Varsta:40

Post by domide » 02 Jun 2012, 00:33

Nu am facut o aluzie la tine :) , colectionar poate fi un copil de scoala generala cu doua serii, sau un pensionar cu 49 de serii. Ideea era in general, despre aceasta pasiune. La mine in familie, peimele timbre le-a adus mama, nu a facut o pasiune din filatelie, tata le-a asezat in clasoare, si pana la sfarstitul vietii asta a facut. Fiecare cu pasiunea lui.

De obicei un colectionar nu cumpara toate piesele puse la dispozitie, alege doar ce-i trebuie, si restul le ia doar daca i se ofera la un pret modic. Este foarte greu sa le vinzi "la pachet", mai ales in ziua de azi cand toti umbla dupa afaceri si chilipiruri. De aceea "colectia" mostenita zace in praf... este vorba si de etica.
"Prietenia este incercarea prin care se masoara un om" - Oscar Wilde

[unitatea de masura este numarul acelora care iti trec pragul]

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
locuiesc in::Brasov

Post by florinarnaut » 03 Jun 2012, 20:58

..Exista o vorbna in acest domeniu:
Cumperi scump si vinzi ieftin! :)