Ma bate gandul sa ma apuc sa imi confectionez singur sagetile. Am aruncat o privire pe sectiunea "sageti" aici pe forum, in special la discutiile legate de pene si shafturi. Ce sa zic, mare arta, unii de aici cred ca nu s-au nascut in secolul potrivit

Eu am un arc de 35 livre, un Samick Red Fox, in cateva saptamani planuiesc sa schimb lamele, sa trec la 45 livre. Am vazut la Practiker Ploiesti niste lemne bune de shafturi din lemn cam usor, nu prea imi inspira incredere. Cred ca erau de brad sau molid... voi ati folosit asa ceva? sunt ok pentru arcul meu? Ca la bambus nu m-as baga, nu am rabdare sa le indrept nodurile etc...
Intrebarea 1: mai intai tre sa imi fac un dispozitiv de masurat spine-ul shafturilor, nu? distanta dintre punctele de sprijin cum trebuie sa fie, 26 sau 27 inch? am vazut ca la Easton se masoara pentru 28 inch... Dupa ce imi fac spine-tester, iau la mine "masinaria" intr-o plasa si ma apuc langa raftu cu betze sa masor spinu' pentru fiecare, ca sa nu ma trezesc acasa ca am luat nuieluse...
Intrebarea 2: in cazul in care betele se dovedesc a avea spinu cam mare, am citit p-aici ca se pot parli putin la flacara mica, mai la suprafata, in felul asta le mai creste rigiditatea. Tratamentul asta se aplica pana se innegreste usor lemnul sau doar trec repede cu flacara peste shaft? Dupa asta, mai pot aplica si 1-2 straturi de lac sau baitz?
Astept cu mare interes sugestii, reclamatii, injurii, sfaturi sau urari de bine!
Alte intrebari care mi-or mai framanta mintea le voi posta aici.
Toate cele bune!