short-bow

Munca mea.......
Post Reply
akila
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: short-bow

Post by akila » 27 Apr 2008, 17:03

Nu e neaparat nevoie sa pui piele pe unde o sa treaca coarda, trebuie doar sa slefuiesti ca lumea, sa faci santul cu o pila de diametru 4mm , sau chiar mai mare, si sa slefuiesti bine cu smirghel fin, si sa nu ai muchii taioase, care sa taie coard sau ceva...in rest e ok....nu stiu cu backing-ul ala cum e treaba...daca merge totusi cu aracet....poate mai vin si altii cu sfaturi..

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Post by Neacsu Ionut » 27 Apr 2008, 17:21

Ok; Pun backingul cu aracet dupa ce dau cu un smirghel mai dur spatele :P
Pe 30 ma apuc de treaba.
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Re: short-bow...

Post by Neacsu Ionut » 30 Apr 2008, 22:43

Hristos a inviat !!!
au trecut sarbatorile si azi am putut lucra (nu mult,ca pe la ora 2 a inceput ploaia...) deci am pus bakingul de in la primele doua arcuri:

prima data am taiat o fasie de panza la dimensiunile arcului...
Image
apoi am lipit-o cu aracet...
Image
Image

cam asta ar fi la primele arcuri....mai trebuie sa le imbrac manerul in piele si sa le fac corzi....
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Re: short-bow cu syahuri...

Post by Neacsu Ionut » 30 Apr 2008, 22:57

dupa ce s-a oprit ploaia...am lipit syahurile la recurv-ul ala...

din pacate lemnul si-a cam pierdut deflexul ala...acum e drept ca la inceput...ce as putea face ?(ar trebui indoit cu heat-gun-ul dar n-am asa ceva)
Image

deci am lipit asa syahurile,cu adezivul poliuretanic de care mi-a zis akila,apoi am strans cu cleme pt o lipire buna...si am asteptat 4 ore :roll:
Image
Image

iata cum arata dupa lipire...
Image
Image
si o vedere de sus...
Image

eu sunt multumit de ce-a iesit :P ...la arcul asta mai trebuie sa pun baking-ul (maine) si apoi tilleringul...aaaa sa nu uit de deflex... :mrgreen:
deci repet intrebarea: cum fac deflexul ?

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Re: short-bow cu syahuri....

Post by Neacsu Ionut » 15 May 2008, 20:50

Salut!

desi am fost cam ocupat cu tezele(ultima o dau maine)am mai lucrat la recurvul ala cu syahuri...
Image
am matisat zona unde am lipit syahul cu matase...si am facut santul ala pe care sta coarda(coarda care se vede acum e pt tiller,o sa urmeze si una adevarata)
Image
si asa arata acum incordat:
Image
arata ca un asiatic...sunt fericit :P 8)

astept pareri,sugestii indicatii....

ps.o sa pun si bakingul de in sambata
apoi mai trebe subtiate bratele ca acuma se intinde cam 40cm si as vrea sa ajung macar la 55cm...

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 15 May 2008, 21:36

salut....imi place cum arata....cred ca ai mana buna....vad asa ceva in tine pe viitor... :lol: ....era o idee buna sa fi pus backing-ul inainte sa fi matisat syiah-urile alea....ca pe urma puneai matisajul si peste in....dar na vezi tu cum faci....ar fi bine sa pui o poza si cu el fara coarda pe el ca sa mai vedem ce si cum....si incearca sa nu mai fortezi arcul prea mult pana nu pui backing-ul pe el...

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Re: short-bow cu syahuri....

Post by Neacsu Ionut » 15 May 2008, 22:17

multumesc mult pt incurajari :P

stiu cu matisatul...ma-am cam grabit...oricum pe deasupra pun piele...

acuma is putin ocupat cu scoala dar apoi o sa am timp sa mai lucrez la el...

uite o poza cu arcul dezcordat:
Image

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 15 May 2008, 23:06

Salut si felicitari,imi place ce ai facut pana acum.....un sfat,mai bine peste matisaj sa nu pui piele,mie cel putin imi place cum arata asa cu matisaju si + ca daca pui piele in zona aia probabil o sa arate prea ingrosata zona.Daca ai timp si rabdare si mai dispui de materiale ar fi bine sa desfaci matisaju si sa pui inu si dupa sa matisezi frumos la loc.Akila sa ma contrazica daca nu am dreptate.Bafta in continuare.

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri

Post by Neacsu Ionut » 15 May 2008, 23:08

merci...
asa ma gandeam sa fac...
din fericire am si timp si rabdare :P...si mai am matase destula...

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 16 May 2008, 09:14

NU mai pune piele ca o sa fie intr-adevar prea gros....vezi ai grija ca bratul din stanga cm te uiti la poza.....s-a vazut si cand era arcul strunit, dar acu se vede si mai bine,,,,,bratul ala deja a l uat un pic de set, mai mult decat celalalt, asa ca la tillering va trebui sa ai grija....sa faci poze si sa pui pe forum, sa nu intinzi de el prea tare ...o sa trebuiasca sa ai rabdare...in rest o ok.....syiah-urile mi se pare un pic cam masive sa zic asa, fata de restul arcului....sa le masori pe latime si in grosime si sa ne spui cat au.....ar mai trebui luat din ele...macar din latimea lor....ca sa fie usoare...

Post Reply