@obe22, e adevarat, bambusul nu e perfect rotund,drept.Pentru trasarea liniilor fine folosesc(pe langa pensula si vopsea) un sprijin de tip sanie ce poate fi pozitionat acolo unde doresc, mai precis cat mai aproape de locul unde ating cu pensula pe shaft.In acelasi timp apas cu degetul pe shaft in drept cu sprijinul (in timp ce acesta se roteste) si preiau orce "bataie"a acestuia.
@ Dediu00ro , e normal sa-ti faci griji cand tragi cu arcuri de 70 - 120 lbs.In asfel de cazuri sagetile din lemn sau bambus se aleg cu mare atentie.Chiar si asa nu au viata lunga
Shafturile mele aveau spinul de 45, 47, 48.si le-am adus la 42 razuind cu un cutter pe toata circumferinta si cca 2/3 din lungime central, menajand nodurile.Rumegusul rezultat(din pacate nu am facut o poza) il puteai lua cu doua degete - deci foarte putin.
Am tras cu ele de la 2 - 4m in mod repetat si s-au comportat f. bine ,adica nu s-au strambat sau rupt.O sageata slaba ca structura , trasa de la 2 m se deterioreza dupa 2-3 impacturi - se stramba, apar fisuri si chiar se rupe!
Nu recomand daca ai bambus cu spin de 70 sa-l aduci la spin de 36, e impotriva naturii, insa o ajustare fina se poate face fara nici un risc.
Nici un producator nu-ti livreaza shafturi din lemn sau bambus perfect spinate...ci in jurul unei valori 35 - 40 sau 40-45 etc si atunci o ajustare e bine venita.
Numai bine!