Long BOW de Paltin

Materiale si tehnica folosite pentru a construi un arc....

Popovici Radu
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: Long BOW de Paltin

Post by Popovici Radu » 24 Apr 2008, 10:39

Eu mi-as dori sa vad arcul tau cand o sa fie terminat, ca asa...nu-mi pot da inca cu parerea :P Oricum, cred ca o sa iasa ceva

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului

re

Post by Maryus » 25 Apr 2008, 20:01

am sapat manerul cu raspa si am trecut la grosime...nu am fibra dreapta si este intrerupta...asa ca o sa fac un backing..chair daca nu prea am inteles bine cum sa il fac........

iata cateva poze:
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Am si eu o intrebare...eu pe latime am taiat cu circularul pendular...s l-am ajustat sa nu taie f oblic dar tot taie oblic si e putin oblic taiata latimea..are ceva daca o las asa? am mai incercat sa o indrept ...dar tot nu este foarte dreapta

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 26 Apr 2008, 01:00

Pai trebuia sa vezi in ce parte se duce lama oblic, si sa tai in directia in care lama ar fi iesit tot timpul in exteriorul arcului, si sa nu tai chiar foarte aproape de linia trasata...la urma ar fi trebuit ca latimea de pe spatele arcului sa fie cea buna, pe langa linia trasata, iar pe burta arcului, latimea sa fie putin mai mare, datorita pendularului,,,si atunci ai fi ajustat cu raspa acea latime mai mare...de-acuma las-o asa....nu incerca sa mai iei cu raspa material, ca mai rau o sa faci....te sfatuiesc sa cauti o cravata de matase, cu o culoare faina, sa nu aiba pe ea un desen prea ciudat sau floricele si faze de astea....cauta ceva simplu...dar sa fie de matase naturala.... si ala o sa fie un backing foarte bun...e poate lipit cu clei de oase...nu e prea complicat...eu nu am facut niciodata asa ceva....teoretic stiu cum se face...cand o sa ajungi la backing vorbim....oricum sa nu pui arcul la tillering, pana nu ii pui backing-ul...daca zici ca vrei sa pui backing la arc....ca asta e si ideea...backing-ul protejeaza arcul sa nu se rupa....atata tot....nu il face mai puternic sau mai stiu eu....( ma refer aici la backing cu matase,is,piele uscata,,etc......mai putin tendonul care e ceva special)

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Maryus » 28 Apr 2008, 09:04

Image

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 28 Apr 2008, 13:13

Salut...sincer nu prea am inteles ce ai vrut sa zici cu desenul asta....ideea e ca atunci cand faci arc dintr-un lemn gata fasonat sa zic asa..adica o bucata de lemn care deja a fost taiata la circular, etc.,, acea bucata de lemn trebuie sa aiva fibra dreapta, daca nu o are dreapta, atunci nu e mare bai....pentru protectia arcului, se pune un backing cu materialele care deja le stiti....se pune backing si cu hartie maro de ambalaj....intelegeti???in concluzie, daca lemul tau nu e cu fibra dreapta, si vrei sa fii sigur ca nu o sa se rupa, atunci mergi pe un backing cu ceva......pe viitor ar fi bine sa cautati lemn cu fibra dreapta, sau lemn sub forma de bustean, creanga mai groasa, si sa treceti prin toae etapele, pana ajungeti sa faceti un arc din acel lemn.....mentionez ca este mult mai mult de munca la arcurile facute din bustean....acolo va trebui sa va documentati mai mult si mai ales sa experimentati....sunt lucruri care nu se pot invata asa doar din vorbite...

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Maryus » 30 Apr 2008, 15:59

M-am apucat din nou de treaba:P am terminat de taiat arcul...trebuie s aii fac canalele si sa il pun la indoiat...Nu am coarda acum...dar nu vreau sa stau degeaba..as putea sa il indoi cu o sarma?

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
:lol: :lol:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Last edited by Maryus on 30 Apr 2008, 18:01, edited 1 time in total.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 30 Apr 2008, 17:49

Frate ma dai pe spate ....pui niste intrebari de imi vine sa ma arunc de pe geam...noroc ca stau la casa...pai cum iti imagienzi tu ca o sa indoi arcul ala cu sarma frate.....i-a stai si te gandeste putin asa...nu iti dai seama ca intra sarma aia in fibra lemnului si strici tot?? :evil: ...si pe urma ce intrebare e asta....: daca il indoi la maxim o sa se rupa.....etc" ..pai o sa trebuiasca bietu arc intins la maxim nu??tu ce parere ai?/ il pui la tillering si il llucrezi usor....si il intinzi pana cat o sa ai nevoie..
PS. pana la urma arcul il faci tu sau tatal tau?? :shock:

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Maryus » 30 Apr 2008, 17:55

Amandoi eu ma ocum de sepne si de pilit...el de taieturi...eu m-am ocupat aproape in totalitate de latime el in grosime...ca e nasol ca nu tre sa ating fibra de pe spate..dar tot el se ocupa mai mult...
Last edited by Maryus on 30 Apr 2008, 18:00, edited 1 time in total.

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Maryus » 30 Apr 2008, 17:57

akila sarma este gorasa apraope cat este creionul...nu dinaia subtire...eu daor l-a sindoia cu sarma nu sa folosesc sarma pe post de coarda

Maryus
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Maryus » 30 Apr 2008, 19:24

s-a rezolvat :P :P

Post Reply