Salut!.
Multam de aprecieri
Arcul are lungimea N - N = 54 inch, manerul 18 inch,forta o aproximez undeva intre 45 - 50lbs.
Pentru laminare am folosit fibra de sticla de 1,2mm,si trei fasii de frasin de 1,2 - 1,5mm.
Grosimea laminatului dupa maner 7,3mm, la inceperea reflexului 5,3mm(conicitatea am facut-o manual pe o lungime de cca. 10mm).
Fasiile de lemn(in cazul meu frasin) trebuiesc debitate astfel in cat fibra sa fie pozitionata oblic fata de planul de asezare,
in acest mod se reduce aparitia de fisuri in fasie!

Am folosit pentru prima data la presarea laminatului furtunul de pompier,e ok dar ...nu-i simplu de realizat.Trebuie verificat riguros inainte de folosire, sa nu piarda aer mai mult de 0,2bari /6h.
Este obligatoriu de facut o "repetitie la rece"(fara aplicare de adeziv), in mod sigur apar lucruri neprevazute si poti sa le remediezi ...dupa cum se vede intr-o poza nu am folosit in partea superioara negativul formei de baza,am mentinut furtunul in contact cu laminatul prin intermediul unor bucati de lemn fixate cu table in forma de "U"si prinse cu holsuruburi.La "repetitie" am folosit 3,5 bari si mi-a smuls hosuruburile( de 4,5 x 40mm)sincer nu ma asteptam!
In final am folosit o presiune mai mica in furtun..

"Cutia termica"folosita e defapt un tub din tabla zincata de d=250mm L=2,0m.
Soarele puternic ma ajutat desi eram pregatit cu un suflator de aer cald.

Cu pistolul de aer cald am obtinut 120 C iar cu soarele 65 - 75 C.
Numai bine!