Ideea de baza era pentru un arc scurt cu fereastra, un selfbow la o tarie de 45livre.
Planurile s-au schimbat din urmatorul motiv: bucata de salcam arata foarte bine, inele curatate cu ajutorul lui Dediu la Greaca. Bucata de salcam era din aceeasi piesa din care am facut arcul lui Timea (fiica lui Bela). Acel arc avand o tarie mare la inceput (undeva pe la 50-55 dar am fost nevoit sa-l slabesc pe puterile sarbatoritei) am crezut ca si din a doua piesa va iesi un arc tare.
Dupa ce am redus arcul la dimensiuni aproximative, si am inceput sa dau forma manerului, am observat o crapatura in lungul fibrei. Din nefericire, pe acolo am fost nevoit sa "feliez" bucata de salcam, si sa desprind ce a mai ramas din maner. Am hotarat sa fac din ce a ramas un bilam cu bamus. Pentru maner am folosit lemn de maslin, ipe si bambus. Caracteristici: #22@24

Am postat aici acest arc deoarece nu este terminat. Etapele de lucru nu sunt deosebite de ceea ce face Maestro. Folosesc aceeasi tehnica, strang laminatele cu benzi de cauciuc, doar ca nu am matrita. Pentru "formarea" arcului folosesc o teava rectangulara, distantiere de lemn si prese pentru fixare.
Am sa incerc sa-l intaresc cu o fasie de ipe sau bambus pa burta, dar nu inainte de a rezolva o problema care apare la acest tip de arcuri, la mine se intampla asta din lipsa de experienta. Am incercat sa-l fac cu capetele curbate, am exagerat si asta a dus la torsionarea capetelor:

Am incercat sa combat torsiunea slefuind din partea opusa, dar nu am reusit. Acum varfurile au o latime de 14mm la nock. Nu stiu mai departe cum sa procedez: sa lipesc fasia pe burta, si apoi sa vad daca mai am torsiune, sau sa mai ajustez capetele si apoi sa lipesc burta?
Ceva sfaturi???