No daca tot m-am inscris pe forumu asta si am zis ca o sa incerc sa aduc idei bune aici, prima idee pe care as vrea sa o lansez e ca iti poti construi si tu un arc compound destul de performant desi pare destul de complicat, da numa pare. Cred ca unul din avantajele principale la arcurile astea ( pe langa ca arata bine ) e cum il incorzi. Cand incepi sa il incorzi e destul de usor, apoi forta ce trebuie sa o aplici creste brusc, tragi tragi si cand ajungi mai la maxim scade cu vre-o 60% (depinde de designul camelor), deci nu-ti rupi degetele cand eliberezi coarda si nu te strofoci sa-l tii incordat ca sa tintesti. Apoi am inteles ca la astea profesionale e nu stiu cu cat mai rapida sageata in zbor, poti apoi sa-i montezi tinta, stabilizator si alte smecherii ( eu nu am avut dinalea din pacate ).
Din pacate nu prea am poze cu al meu

si sagetile cu aripioare din pene de curca

si inca o poza in care cineva trage cu arcu meu, si se vede un pic mai bine in capat sistemul cu came

Sigur se gasesc tone de informatii pe net legate de astea, dar e mai interesant zic eu cand se discuta asa mai pe romaneste. Si nu prea am vazut dinastea home made.
Din pacate nu mai functioneaza acuma, i-am facut camele din plastic si nu au tinut, nu mai stau bine pe rulmenti. Dar am un plan mai bun, si cere timp, si inca nu imi permit, poate dupa ce invat sa cumpar de pe ebay... ca imi trebuie niste piese, by the way, a cumparat cineva dintre voi din Romania de pe e-bay ? e sigur ? as vrea sa stiu si asta. Mai multe detalii mai incolo acuma sa pastram putin suspans pentru inceput...
A si de-aia am scris arcuri atomice pentru ca nu stiu daca se vede bine in poze dar pe arc se putea citi parte din sigla Atomic de pe schiurile ce le-am stricat sa-mi fac arc din ele ...
Numai bine...